25. maijā Valmierā atklās vasaras tūrisma sezonu

Jau trešo gadu pēc kārtas ar ideju laivu braucienā savienot divas alus darītavas – Brenguļus  un Valmiermuižu – Valmieras pusē tiks dots starts aktīvajai tūrisma sezonai.  Sadarbojoties aktīvā tūrisma centram "Eži", Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavām, Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām, pasākums izvērties par tradicionāliem vasaras atklāšanas svētkiem Valmieras pusē.

Interneta vietnē www.ezi.lv jau sākusies pieteikšanās lielākajam Latvijas laivu maršam "Abuls – Gauja" no Brenguļiem līdz Valmierai. Laivu maršs ir karnevāls uz ūdens, kur ekipāžas aicinātas pucēties atbilstoši šī gada un Ūsiņa dienas veltītajai tēmai - "Peldošie zirgi". Dalībnieki aicināti izvēlēties sev atbilstošāko laivu klasi, piemēram "Trīs vīri laivā" vai "Nāras". Īpaša laivu klase izveidota arī uzņēmumu un organizāciju ekipāžām, kā arī ģimenēm ar bērniem. Dalībnieku noformējumu vērtēs atraktīva žūrija, savukārt par balvu fondu dalībniekiem būs parūpējušies Valmieras un tās apkārtējo novadu tūrisma uzņēmēji.

 Starts laivu maršam tiks dots Brenguļos pie alus darītavas Abula upes krastā. Maršruts vedīs pa Abulu līdz ietekai Gaujā, tālāk pa Gauju līdz Valmierai un Valmiermužai. Turpinot pagājušā gadā aizsākto tradīciju – upes krastos ar muzikāliem un spirdzinošiem sveicieniem laivotājus sveiks Kocēnu, Beverīnas un Burtnieku novadi, kā arī Valmieras pilsēta. Dziedātāji, pūtēji, dancotāji un citi sveicēji laivotājus sagaidīs skaistākajās maršruta vietās – Gaujas Stāvajos krastos, uz tiltiem, Daliņu pludmalē un citviet.

 Pasākuma apmeklētājiem un interesentiem tiks piedāvāta arī iespēja piedalīties Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu tūrisma objektu apceļošanas maratonā, vienlaikus aizsākot arī jaunu tūrisma kampaņu  "Apceļo Valmieras pusi!", kas norisināsies no 2013. gada 1. jūnija līdz 30. septembrim.

Noslēgumā "Valmiermuižas alus" pils parkā pasākuma dalībniekiem būs iespēja baudīt gardo bukstiņputru, nosmēķēt  Brenguļu un Valmiermuižas alu, kā arī priecāties par muzikālajiem priekšnesumiem un atraktīvu apbalvošanu.

Pagājušā gadā laivu maršā piedalījās ap 500 dalībnieku 200 laivu ekipāžās, kas šo pasākumu padarīja par lielāko laivošanas pasākumu Latvijā.

Laivu marša nolikums un cita aktuālā informācija par vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētkiem Valmieras pusē pieejama www.ezi.lv un www.visit.valmiera.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54085684sec.