Valmierā atklās Amatnieku namiņu

Līdz ar Muzeju nakti, kas norisināsies sestdien, 18.maijā, Valmierā darbību sāks arī Amatnieku namiņš. Tas atradīsies Valmieras muzeja teritorijā pie Vecās aptiekas ēkas (Rozā namā). Amatnieku namiņu ir izveidojusi biedrība "Beverīnas amatnieki" ar mērķi apvienot un parādīt tradicionālo kultūru, tautas vēstures vērtības, novada dzīves gudrības un paražas, kā arī dāvāt cilvēkiem iespēju radoši izpausties – veidot dažādus priekšmetus vai rotas.

Kā pastāstīja viena no biedrības loceklēm Inga Logina, ideja par Amatnieku namiņu ir pamatīgi izauklēta, iesaistoties vairākām radošām personībām: "Jau sen gribējām izveidot tādu iestādi, kas apvienotu talantīgos un prasmīgos Beverīnas novada amatniekus, bet līdz šim ideja tālāk par domas lidojumu netika īstenota. Šķiet, kopā ar marta bargajiem vējiem pie mums atlidoja arī drosme beidzot realizēt sen loloto sapni – radīt Amatnieku namiņu. Nav labākas vietas par muzeja teritoriju, kurā apkopota tautas lietišķā un garīgā vēsture, tāpēc nolēmām, ka namiņam jādzīvo tur. Jāsaka liels paldies arī Valmieras pilsētas pašvaldībai par atbalstu mūsu idejai."

Amatnieku namiņš būs tirgotava, kurā interesenti varēs iegādāties ļoti dažādu produkciju, piemēram, suvenīrus, pastalas, rotaslietas, priekšmetus mājai vai dārzam, aksesuārus un daudz ko citu. Vienojošais – tie visi būs rokdarbi, kas tapuši, ļaujoties fantāzijai, mīlestībai un radošam darba prieka garam. Autori – Beverīnas novada amatnieki, kā arī viņu draugi no apkārtējiem novadiem, jo Amatnieku namiņš būs atvērts ikvienam, kas vēlas izpausties un dāvāt pozitīvas emocijas citiem.

Beverīnas novada meistari visus aicina uz Amatnieka namiņa atvēršanas svētkiem sestdien, 18.maijā, pulksten 14.00. Jāpiebilst, ka biedrība "Beverīnas amatnieki" ir iesaistījusies arī Muzeju nakts pasākumos un no pulksten 18.00 gaidīs viesus uz dažādām jestrām izdarībām Amatnieku namiņa pagalmā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93710208sec.