Valmieru prezentē Hanzas dienās

Mazās Hanzas dienas Vīlandē (Igaunija)

Valmieras pilsētas pašvaldības delegācija nule kā atgriezusies no Mazajām Hanzas dienām Vīlandē, kas šogad norisinājās no 7. līdz 9. jūnijam.

Pasākums tika atklāts ar svinīgu gājienu, kurā piedalījās arī Mārtiņa Birņa vadītais Valmieras Kultūras centra pūtēju orķestris "Signāls". Hanzas dienu ietvaros tika organizēts arī Hanzas gadatirgus, kurā ikviens interesents varēja iepazīties arī ar Valmieras pilsētas tūrisma piedāvājumu, aktualitātēm un drīzumā gaidāmajiem pasākumiem. Stenda apmeklētājiem bija iespēja nodegustēt gardo "Valmiermuižas" alu, spēcinošo "Liepkalnu" rudzu maizi, dažādu sēkliņu maisījumu no Kocēnu novada "Dabas spēks" piedāvājuma, kā arī Vidzemes melnos ikrus - kaņepju sviestu no Burtnieku novada lauku sētas "Adzelvieši". Tāpat apmeklētājus priecēja skanīgie muzikālie priekšnesumi folkloras kopas "Griezes" izpildījumā. Līdztekus Hanzas gadatirgum notika pieņemšana pie Vīlandes pilsētas mēra Loita Kivstika, ar kuru Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vaira Dundure pārrunāja turpmāko sadarbību starp abām sadraudzības pilsētām. Vīlandes pilsētai ir uzticēts gods 2015. gadā organizēt Starptautiskās Hanzas dienas.

Valmieras un Vīlandes sadarbības līgums atjaunots 1992. gadā. Vēsturiski abas pilsētas bijušas saistītas kā Hanzas savienības locekles. Ik gadu Valmiera iesaistās Mazo Hanzas dienu pasākumos Vīlandē. Tāpat pilsētas regulāri sadarbojas kultūras, mākslas un sporta jomās.

Starptautiskās Hanzas dienas Herfordē (Vācija)

Laikā no 13. līdz 16. jūnijam norisināsies 33. Starptautiskās Hanzas dienas, kas šogad notiks Vācijas pilsētā Herfordē.

Galvenais svētku notikums būs Hanzas tirgus, kurā ik gadu katra Hanzas pilsēta sevi prezentē atsevišķā stendā, piesaistot apmeklētāju uzmanību ar pilsētai raksturīgo tūrisma piedāvājumu, degustācijām, kā arī suvenīriem un daiļamatniecības darinājumiem. Valmieras pilsētas stendā Hanzas dienu apmeklētāji varēs iepazīties ar atpūtas iespējām pilsētā un Gaujas Nacionālajā parkā, suvenīriem, Lietišķās mākslas studijas "Valmiera" un Beverīnas novada amatnieku biedrības darbiem, kā arī tiem būs iespēja norgaršot dažādus gardumus  Valmiermuižas alu, "Valmieras piena" ķimeņu sieru un "Liepkalnu": sevišķo rupjmaizi.

Hanzas dienu aktivitātes papildina arī daudzveidīga kultūras programma, kurā piedalās Hanzas pilsētu mūziķi, dziedātāji un dejotāji. Tāpat kā pērn, arī šogad ar saviem priekšnesumiem klātesošos priecēs Valmieras Mūzikas skolas pārstāvju un Lipštates (Vācija) Mūzikas skolas pedagogu apvienotais salonmūzikas ansamblis "Valmiera – Lippstadt Hanse Ensemble".

Seno Hanzas pilsētu savienības galvenais mērķis bija veicināt tirdzniecību un ekonomisko uzplaukumu, tādējādi arī Atjaunotajā Hanzas savienībā mūsdienās svarīgu lomu ieņem ikgadējais pasākums - Ekonomikas forums. Valmieras pilsētas pašvaldība iesaistījusies arī starptautiskajā projektā "Biznesa reģions – Hanza", kas ir pilotprojekts Hanzas ekonomiskās sadarbības tīklojuma veicināšanai.

Starptautiskajām Hanzas dienām Herfordē pieteikušās 128 pilsētas no dažādām Eiropas valstīm. Jauno laiku Hanzas pilsētu savienība apvieno 182 pilsētas no 16 valstīm. Hanzas savienībā no Latvijas ietilpst 8 pilsētas: Rīga, Valmiera, Cēsis, Straupe, Kuldīga, Koknese, Limbaži un Ventspils. Hanzas savienības mērķis ir sekmēt tās dalības pilsētu sadarbību, sniedzot ieguldījumu to ekonomiskajā, kultūras, tūrisma un sociālajā attīstībā.

Starptautiskās Hanzas dienas ir tradicionāls pasākums, kas katru gadu tiek rīkots citā dalības pilsētā. Nākamās Starptautiskās Hanzas dienas notiks no 22. Līdz 25. maijam Vācijas pilsētā Lībekā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54997993sec.