Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaltoday.com
Pelmeņi, ravioli, vareņņiki, damplingi – vārītajiem mīklas pikučiem ar pildījumu mēdz būt dažādi nosaukumi. Bet, par spīti nosaukumam, šim ēdienam piešķirta sava svinamā diena – 26. septembris, un tā tiek atzīmēta kopš 2015. gada.
Izrādās, pelmeņi (jeb nu kā tos kurā valstī sauc), esot gatavoti jau pirms vairāk nekā 5000 gadiem, un nekur citur, kā tagadējā Šveices teritorijā. Arī ķīniešu pelmeņu vēsture esot gadu tūkstošiem ilga. Bet itāļu versija šim ēdienam jeb ravioli esot parādījušies 14. gadsimtā.
Saucam kā gribam, bet 26. septembrī mielojamies bez sirdsapziņas pārmetumiem!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.