Latgales vēstniecība GORS piedāvā: Kultūras notikumi novembrī

Novembrī Latgales vēstniecībā GORS skanēs opera bērniem, klasiskās mūzika, populārā mūzika un sveicieni jubilejā, kā arī piedzīvosim pašmāju kino pirmizrādi un tikšanos ar košām personībām. 18. novembrī aicinām uz Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīto svētku koncertu “Mirdz mana dziesma”.

SARKANĀ. Rotko muzeja izstāde

28. septembris 15.00 IZSTĀDES ATKLĀŠANA

Līdz 26. novembrim, Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerija, bez maksas

2023. gadā divi Latgales kultūras magnēti – Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs (tagad - Rotko muzejs) un Latgales vēstniecība GORS – svinēja darbības desmitgades. Apliecinot abu institūciju kopējo mērķi kultūras mantojuma saglabāšanā un jaunrades veicināšanā, kā arī atzīmējot Marka Rotko 120. gada dienu, tiek īstenots līdz šim pirmais Rotko muzeja izstāžu projekts Austrumlatvijas koncertzālē.

BURVJU DURTIŅAS OPERĀ. Latvijas Nacionālā Opera un Balets. Izrāde visai ģimenei

Trešdiena, 1. novembris 13.00, Lielā zāle  10,00 – 14,00 €

Izrādes varoņi – lācis Tanheizers, žurka Aurora, suņi Zigfrīds un dons Žuans, kaķenīte Odīlija, kaķis Figaro, lapsiņa Mizeta, melnais suns Makbets un tante Turandota – ar komponista Arvīda Žilinska populāro bērnu dziesmu starpniecību jaunākos skatītājus iepazīstinās ar operas aizkulisēm, ļaujot ielūkoties šuvēju un dekorāciju darbnīcās, grimētavā, baleta zālē, orķestra bedrē un citviet.

LABRA NAMS. Telpiskas skaņas horeogrāfija

Piektdiena, 3. novembris 15.00 un 18.00, Lielā zāle 3,00 €

“Labra nams” ir stāsts par bezgalīgu ceļu skaņas un vārdu labirintā. Tā ir telpiska skaņas horeogrāfija, kuru ar nodomu radīt klātienes mākslas darba pieredzi ārpus vizuālās uztveres veidojuši mākslinieku apvienība IevaKrish sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani.

TRĪS KĀRTU VISKIJA VAKARIŅAS. Īpašais viesis Gvido Elksnis – Glenfiddich vēstnieks

Piektdiena, 3. novembris 19.00, kafejnīca Zīds  50,00 €

Sākoties vēsajiem rudens vakariem, aicinām visus viskija cienītājus elegantai un nesteidzīgai viskija degustācijai kopā ar īpaši, piemeklētiem ēdieniem. Neatkarīgi no tā, vai esi viskija pasaules eksperts vai tikai iepazīsti jaunas garšas, šis pasākums būs neaizmirstams ikvienam.

ZVIEDRU MOCARTS UN KONCERTS KLAVESĪNAM. Sinfonietta Rīga un Ieva Saliete

Sestdiena, 4. novembris 18.00, Lielā zāle 10,00 – 16,00 €

Ievas Salietes vārds aizvadītajos gados Latvijā kļuvis teju par sinonīmu klavesīnam. Meistarību spodrinājusi senās mūzikas lietpratēju kalvēs Freiburgā un Bāzelē, jau labu laiku starptautisku koncertģeogrāfiju viņa savieno ar dzīvi gleznainajā Rēzeknes pusē, kur iedvesmu smeļas arī ābeļdārza reibinošajā ziedonī, atvasaras krāsu mozaīkā un mirguļojošu sniegkupenu mierā.

Ričijs Rū 2 | Ceļojums uz Āfriku

Svētdiena, 5. novembris 16.00, Lielā zāle 10,00 – 20,00 €

Bērnu iemīļotais varonis lācēns Ričijs Rū ar gaisa balonu devies pie draugiem plašajā pasaulē. Viņu jau gaida mērkaķītis Kikī, garā žirafe, zilonēns Bombero, lauva, rozā flamingo, mazais pingvīns un kāda ļoti īpaša satikšanās. Iepazīsim lācēna Ričija Rū jaunos draugus un kopā dosimies krāšņā muzikālajā piedzīvojumā.

TRĪS KĀRTU BALZAMA VAKARIŅAS. Īpašais viesis Justs Kiščenko - Rīgas Melnais Balzams globālais vēstnieku

Piektdiena, 10. novembris 19.00, kafejnīca ZĪDS  50,00 €

Pievienojies uz ekskluzīvām "Trīs kārtu balzama vakariņām", kur nomainīsim viskija zeltu pret leģendāro Balzama šarmu! Izbaudiet neaizmirstamu vakaru ar kulinārijas mākslu un izsmalcinātām garšām kopā ar Justu Kiščenko, Rīgas Melnais Balzams globālo vēstnieku. Nodrošiniet savu vietu tūlīt un padariet savus rudens vakarus siltākas!

OLGAI DREĢEI 85. Jubilejas koncertuzvedums

Sestdiena, 11. novembris 18.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Tā būs iespēja ikvienam mākslinieces talanta cienītājam satikties ar izcilo aktrisi un koncerta īpašajiem viesiem, kas katrā pilsētā būs atšķirīgi, tā būs satikšanās dzejā un mūzikā, stāsta pasākuma rīkotāji. Olga iedvesmo un ir apbrīnas vērta sieviete, un varam būt priecīgi un pateicīgi liktenim un laikam, ka mums ir iespēja viņu redzēt uz skatuves, mūs priecējot un iedvesmojot.

MIRDZ MANA DZIESMA. Rēzeknes bigbends, kori un solisti

Sestdiena, 18. novembris 19.00, Lielā zāle 3,00 €

00 Latvijas Republikas Proklamēšanas 105.gadadienā Latgales vēstniecība GORS aicina uz svētku koncertu, kurā Rēzeknes bigbends kopā ar solistiem Vinetu Elksni, Lauri Valteru un Rēzeknes koru dziedātajiem atskanos tauta iemīļotas un labi zināmas Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ērika Ešenvalda, Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula un citu latviešu komponistu dziesmas.

Grupas MENUETS jubilejas koncerts - ZELTA 55

Svētdiena, 19. novembris 16.00, Lielā zāle 15,00 – 25,00 €

Grupa "Menuets” ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kas kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd "Menuets” ir vecākā joprojām koncertējošā grupa Latvijā. Grupas pirmā uzstāšanās notika 1968.gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā, nu "Menuets” 2023.gada vasarā un rudenī svinēs savus zelta 55 saviļnojot, aizkustinot un aicinot kopā idziedāties no visas sirds.

FATI II. Latgaliešu seriāla 2. sezona. PIRMIZRĀDE

Ceturtdiena, 23. novembris 18.00, Lielā zāle 5,00 – 7,00 €

Latgaliešu seriāla "FATI" otrā sezona vienā filmā. Latvijas pirmizrāde un tikšanās ar seriāla radošo komandu.

MANS TĒTIS – INTARS BUSULIS. Dokumentālā filma ar īpašo viesi – Intaru Busuli

Piektdiena, 24. novembris 19.00, Mazā zāle 9,00 - 10,00 €

Filmas režisori ir Edgars un Anna Lūsiņi, kā arī Intara Busuļa bērni – Lenijs, Emilija, Amelija un Jānis. “Mans tētis – Intars Busulis” ir atklāta filma par Intara dzīvi no viņa bērnu perspektīvas. Viņi filmā intervē savam tētim tuvus un viņa dzīvē nozīmīgus cilvēkus, kā arī meklē atbildes uz ne tik ērtiem jautājumiem.

GAISMAS ATGRIEŠANĀS. Uldis Marhilevičs un Guntars Račs. Koncerts

Sestdiena, 25. novembris 18.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Komponists Uldis Marhilevičs: "Programma "Gaismas atgriešanās" tapa 2001.gadā, kad diriģents Romāns Vanags mani uzrunāja ar lūgumu, ka būtu jauki uzrakstīt kādu dziesmiņu viņa vadītajam zēnu korim. Metāmies kopā ar dziesmu tekstu autoru Guntaru Raču, kurš atrada ļoti labu tēmu, kura ir mūžīga – gaisma pret tumsu, gaismas cīņa ar tumsu.

Bērnu un ģimeņu grupa RUPUČI. Runoj, dzīd i blieņojās...

Svētdiena, 26. novembris 15.00, Lielā zāle 12,00 – 20,00 €

Bērnu un ģimeņu grupā “Rupuči” apvienojušies Kristaps, Ernests un Terēze, kā arī Lācis NoMeža. Šādā sastāvā savā saimē viņi muzicē un dara dažādas interesantas lietas jau labu laiku.

Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56184387sec.