Multiinstrumentālists Sauļus Petreikis Lūznavas muižā ieskandinās jauno albumu

2023. gada 3. decembrī plkst. 15.00 Sauļus Petreikis (Saulius Petreikis, Lietuva) Lūznavas muižā ieskandinās jauno albumu “Sapņu vārti” un iesāks savu koncertturneju pa Latviju, Igauniju un Lietuvu.

Sauļus Petreikis ir starptautiski atzīts multiinstrumentālists, ierakstu mākslinieks, komponists un izpildītājs. “Sapņu vārti” ir albums par meklējumiem, kā atbrīvoties no steigas un aizmirst ikdienas problēmas. Koncertā Sauļus Petreikis (Saulius Petreikis, pūšamie instrumenti) muzicēs kopā ar Donatu Petreiki (Donatas Petreikis, ģitāra) un Rahelu Taltu (Rahel Talts, taustiņinstrumenti).

Koncerttūre un albuma prezentācija Adventa kailā ir apzināta, jo Ziemassvētku ģimenes gaisotne Sauļus ir ļoti svarīga. “Gribu apskaut publiku dzīvajā mūzikā, lai ikviens kļūtu par koncerta daļu, neapzināti iesaistītos maģiskajā procesā un visa zāle varētu dziedāt līdzi. Jokojam, ka mums jau ir sava Ziemassvētku publika – tie, kuri pirmsvētku laikā grib mūs dzirdēt,” stāsta Sauļus Petreikis.

Sauļus Petreikis spēlē vairāk nekā 50 dažādus pūšaminstrumentus, kas viņa kolekcijā nonākuši no dažādām pasaules valstīm. Viņu uzskata arī par vienīgo profesionālo mūziķi, kurš spēlē daudzus seno lietuviešu/baltu tautu mūzikas pūšaminstrumentus. Sauļus uzstāšanās ir piepildīta ar neparasti jaudīgu enerģiju. Improvizējot un nojaucot robežas starp tradicionālajiem folkmūzikas un eksperimentālās pasaules mūzikas žanriem, Sauļus rada daudzveidīgu un bagātīgi krāsainu mūziku, kas aizrauj gan jaunākus, gan vecākus mūzikas mīļotājus dažādās pasaules malās. Pēdējos gados Sauļus ar koncertiem viesojies gandrīz visās Eiropas valstīs, kā arī Ķīnā un ASV. Sauļus Petreikis izdevis 10 solo albumus un sadarbojies ar citiem māksliniekiem vairāk nekā 50 albumu ierakstīšanā. Kā mūziķis un komponists viņš regulāri saņem citu komponistu, horeogrāfu, teātra un kino režisoru aicinājumus piedalīties dažādos vietējos un starptautiskos projektos.

“Albums radās no vēlmes iemūžināt relaksācijas stāvokli, saikni ar sevi un vismīļākajiem cilvēkiem. Mani vecāki bērnībā man dziedāja dažādas šūpuļdziesmas, un tās ir visspēcīgākās atmiņas, kas man ir dārgas. Šajā dzīves posmā es pats dziedu šūpuļdziesmas un lasu pasakas saviem bērniem. Man tas ir dienas gaidītākais laiks. Kopā būšana, dziedāšana un lasīšana palīdz nomierināties. Kad bērni aizmiga, naktis pavadīju ierakstu studijā, kur centos apturēt šo trauslo brīdi, kad neviens nesteidzas, kad ir droši, mierīgi un labi. Ar melodiju notveršanu nepietiek. Gribējās izjust visas kompozīcijas, veltīt laiku aranžējumiem un analīzei. Šis radošais process, kas ilga četrus gadus, bija kā ceļojums uz jauna muzikālā “es” atklāšanu,” stāsta S. Petreikis.

Albums veltīts miera svinēšanai un sevis atkalatrašanai. “Pēdējos pāris gados daudz ceļoju vairākās nozīmēs – izzinot dažādus žanrus un ārvalstis. Pēc aktīvas koncertdarbības kopā ar brāli Donatu, mēs apvienojām spēkus un atsvaidzinājām muzikālo programmu, meklējot svarīgākos pieturpunktus ceļa turpināšanai. Tā radās jaunais albums un dzīvās mūzikas programma,” albuma tapšanas aizkulises atklāj S. Petreikis.

Albumā “Sapņu vārti” iekļauti 12 skaņdarbi, kas pieejami tiešsaistē populārās mūzikas straumēšanas platformās. Albums iznāk ne tikai digitāli, bet arī vinila un kompaktdiska formātos. “Sapņu vārti” sākās ar šūpuļdziesmām, arī tā nosaukums ir atsauce uz laiku, kad pēc garas dienas gatavojamies atpūtai, pārejot citā stāvoklī. Albumā iekļautās kompozīcijas palīdz koncentrēties un atgriezties pie sevis jebkurā diennakts laikā. Misiņa instrumenti un sintezatora skaņas saplūst vienotā mūzikā, kas ikvienu atbrīvos un ļaus justies komfortabli.

Koncertā skanēs gan jaunas, gan pāris vecākas, bet paša mūziķa un klausītāju iemīļotas kompozīcijas. “Klausīties albumu mājās ir ērti, bet dzīvās mūzikas koncerts ir pavisam kas cits, tas ir dinamiskāks un organiskāks, radot vienotības sajūtu starp mūsu individuālajiem pārdzīvojumiem. Muzikālo programmu veidojam, ņemot vērā katru norises vietu, kurā uzstāsimies. Spēlēju kopš 2008. gada, tāpēc zinu visas telpas, kur mēs uzstāsimies. Vēlamies, lai skatītāji pēc koncerta būtu pacilāti un bagātinājušies, lai mūzika rezonētu ar klausītāja iekšējo pasauli, aizskartu viņu tālās atmiņas, atgādinātu un vienlaikus ļautu ceļot tālāk,” atzīst S. Petreikis.

Sauļus Petreikis ar grupu jaunā albuma koncertturneju iesāk Latvijā – 3. decembrī Lūznavas muižā, 4. decembrī uzstāsies VEF Kultūras pilī Rīgā, pēc tam koncertēs Igaunijā un Lietuvā. Koncertos vecuma ierobežojumu nav. “Mūzikai un instrumentu pārpilnībai ir terapeitisks, līdzsvarojošs iespaids uz ikvienu, kas tik ļoti vajadzīgs mūsu steidzīgajā pasaulē. Šī muzikālā programma man ir svarīga arī tāpēc, ka to izveidoju kopā ar brāli Donatu, kurš muzikālā ziņā ir daļa no manis. Mēs viens otru saprotam bez vārdiem un vēlamies ar visiem dalīties šajā vienotības radīšanas vēstījumā: nāciet, spēlējiet, nebaidieties paplašināt redzesloku un eksperimentēt ar saviem mīļākajiem cilvēkiem – mūzika un dažādi mūzikas instrumenti, kaut vai tikai viena skaņa, ir vislabākais veids, kā tam ļauties,” aicina S. Petreikis.

Tā kā Sauļus Lūznavas muižā jau ir viesojies 2016. gadā, piedaloties uzvedumā “MŪZdienas”, tad daļai skatītāju šī būs atkalsatikšanās ar multimākslinieku jaunā mūzikā.

Ieejas maksa 10,00 €.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.

Koncertprogramma Lūznavas muižā skanēs ar Rēzeknes novada pašvaldības atbalstu.

Plašāk par muižu un tās aktivitātēm var uzzināt muižas mājaslapā luznavasmuiza.lv. Muižas darbalaiks no 1. oktobra līdz 30. aprīlim katru dienu 09.00–16.00 (izņemot pirmdienas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46414304sec.