Matīsa Čudara trio albuma «Take Your Time» prezentācija GORĀ koncertā «No Bērzgales līdz Ņujorkai»

2024. gada 13. janvārī Latgales vēstniecība GORS aicina uz Matīsa Čudara trio koncertu “No Bērzgales līdz Ņujorkai”, kas būs jaunā albuma “Take Your Time” prezentācija plašākai publikai.  Trio bez Matīsa piedalās arī kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Pēdējo gadu laikā, Matīsa Čudara trio mūziķiem, Matīsam Čudaram (ģitāra), Edvīnam Ozolam (kotrabass) un Ivaram Arutjunjanam (bungas), savstarpēja saspēlēšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu — rituālu, kas puišiem kalpo kā enerģijas un spēka avots, garīgās izaugsmes ceļvedis, kā arī tilts starp katra personīgo pasauli un plašāku sabiedrību. Matīsa Čudara trio mūzika galvenokārt sakņojas džeza, blūza un kantrī sakausējumā. Viņu mūziku caurstrāvo latvisks melodiskums, mīlestība pret afrikāņu un indiešu ritmu pasaulēm, kā arī Matīsa darbība klasiskajā mūzikā, tostarp iegūtais maģistra grāds kompozīcijā Jeila Universitātē ASV (Yale University), sniedz trio mūzikai strukturētību, kura bieži sniedzas ārpus džeza mūzikas ierastajiem rāmjiem.

"Albums “Take Your Time” ir ieskats ansambļa muzicēšanas procesā, kurā apkopotie skaņdarbi un daudzu gadu laikā izlolotās melodijas, sniedz klausītajam estētisku baudījumu un emocionālu komfortu, ved pastaigā, reizēm vieglā skrējienā, cauri dažādām, neparasti iekārtotām istabām, un brīžam nemanāmi uzdod pa kādai grūtāk atminamai mīklai," stāsta Matīss Čudars.

Rēzeknes novada Bērzgales pagasts ir vieta, kurai Matīss piešķir mājas sajūtu, Bērzgalē mūziķis pavadīja lielu daļu savas bērnības, ciemojoties pie vecmammas Bernadetas Opincānes. Bernadeta bija Bērzgales folkgrupas dziedātāja un mākslinieciskā vadītāja, piedalījās teātra notikumos, dejās, pasākumu rīkošanā, latgaļu folkloras materiālu vākšanā un publicēšanā un vēl dažādās citādās ar kultūru saistītās norisēs. Latgale joprojām ir Matīsa spēka vieta, kur atpūsties no pilsētas dzīves un apmierināt nepieciešamību ik pa brīdim būt dabā, kur valda nevis cilvēka, bet gan Dieva likums.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu tirdzniecības sistēmās. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82353997sec.