Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs koncertēs Lūznavas muižā

2024. gada 25. februārī plkst. 15.00 Lūznavas muižā ar koncertprogrammu “Slāvu tautu dziedājumi” viesosies vokālais duets no Rīgas – Ansis Bētiņš un Artūrs Čukurs, izdziedot stāstus gan par mīlestību un vientulību, gan ilgām un brīvību.

Pateicoties savai interesei par dažādu periodu, reģionu un stilu dziedāšanas tradīcijām, Ansis un Artūrs ir izveidojuši slāvu dziesmu kolekciju, kas aptver dažādu slāvu tautu daudzbalsīgas tautasdziesmas un garīgos dziedājumus, kas lielākoties balstīti mutvārdu tradīcijās un melodijās, kurām nav atrodami konkrēti autori un komponisti. Dziedājumi tiek atskaņoti raksturīgajā “baltās balss” manierē, neprasot būtisku apskaņošanu vai pavadījumu.

Duets kopš 2022. gada uzstājies dažādās kultūrvietās un festivālos Latvijā un Zviedrijā. Dueta debijas albumu šogad plānots izdot Zviedrijas neatkarīgās ierakstu izdevniecības XKatedral paspārnē.

Ansis Bētiņš šobrīd ir docētājs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) Muzikoloģijas un Senās mūzikas katedrā. Ieguvis maģistra grādu senās mūzikas dziedāšanā un bakalaura grādu operdziedāšanā JVLMA. Zināšanas papildinājis Luidži Kerubīni konservatorijā Florencē, Itālijā. Ansis ir arī fizikālās ķīmijas maģistrs, un pirms pievēršanās mūzikai veicis pētījumus un strādājis zinātnes nozarē. Viņa repertuārs ietver dažādus mūzikas stilus un laikmetus, sākot no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai. Kopš 2016. gada ir viens no vadošajiem solistiem baroka korī “Collegium Choro Musici Riga”, bieži uzstājas ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija”, viduslaiku un renesanses mūzikas ansambli “Fabella Ensemble” un senās mūzikas ansambli “Neymann Ensemble”, bijis solists dažādos ne tikai akadēmiskās un kamermūzikas, bet arī neakadēmiskās mūzikas koncertos.

Artūrs Čukurs ir mūziķis un teātra mākslinieks. Studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Skatuves mākslu akadēmijas Teātra fakultātē Prāgā (DAMU). Darbojies kā dziedātājs, klarnetists, aktieris un teātra režisors Starptautiskajā Jaunā teātra festivālā “Homo Novus”, Ģertrūdes ielas teātrī, dziedājis VAK “Latvija”, kā daudzpusīgs skaņu mākslinieks uzstājies Vācijā, Francijā, Nīderlandē.

Ieejas maksa 10,00 €.
Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā.
Koncertprogramma Lūznavas muižā skanēs ar Rēzeknes novada pašvaldības atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89798594sec.