Iepazīsti Latviju tuvāk ar Bānīti un velo!

Iepazīsti Latviju tuvāk ar Bānīti un velo!

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu Bānīša zemē - Gulbenes un Alūksnes novados - 4.maijā atzīmēs azartiski, izzinoši un svinīgi jeb kā saka vietējie - ar pilnu tvaiku.

Šajā dienā ikviens velodraugs varēs pārbaudīt savus spēkus, sacenšoties ar Gulbenes-Alūksnes bānīti sacensībās “Bānīša kauss 2024 - Apsteidz tvaiku!” vai doties ģimeniskā velotūrē “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā”, bet garo distanču cienītāji varēs piedalīties pārgājienā gar Bānīša sliedēm visas līnijas Gulbene-Alūksne garumā. Pavasarīgas ainavas būs iespējams izbaudīt, arī braucot ar Bānīti tvaika lokomotīves sezonas atklāšanas reisā un piedaloties Bānīša zemes zīmola prezentācijas aktivitātēs Gulbenes un Alūksnes dzelzceļa stacijās.

Pārgājiens, kura laikā tiks veikti 33 kilometri gar bānīša sliedēm, šogad notiks jau sesto gadu pēc kārtas un tajā aicināts doties ikviens interesents, startējot no Gulbenes dzelzceļa stacijas plkst. 7:50.

Svētku aktivitātes Gulbenes dzelzceļa stacijas apkārtnē iesāksies plkst. 10:00 ar Bānīša zemes karoga pacelšanu un pirmās marķējuma zīmes svinīgu atklāšanu pie Bānīša depo. Ar šādām zīmēm tiks marķētas gan apskates vietas, gan tūrisma objekti Bānīša zemē, kas būs kā atpazīstamības zīme un ikvienam palīdzēs orientēties.
Vienas no svarīgākajām šīs dienas aktivitātēm būs velosacensības “Bānīša kauss 2024 - Apsteidz tvaiku!”. Ar tām tiks popularizēts gan unikālais industriālais mantojums – Gulbenes-Alūksnes bānītis un 33 kilometrus garā vēsturiskā šaursliežu dzelzceļa līnija starp Gulbeni un Alūksni, gan arī aktīvs, veselīgs dzīvesveids un velosipēds kā videi draudzīgs transportlīdzeklis.

Sacensību laikā reizē ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” plkst. 13.00 no Gulbenes ceļā dosies velosacensību dalībnieki, finišējot Alūksnē. Šogad tiks veidota jauna trase, taču tā joprojām vedīs pa lauku ceļiem, kas atrodas netālu no Bānīša sliežu ceļiem.

Sacensībās aicināts piedalīties ikviens interesents - profesionāli sportisti, amatieri, aktīvas ģimenes un uzņēmumu un iestāžu kolektīvi no visas Latvijas. Īpašas sacensības paredzētas arī bērniem un pusaudžiem Gulbenes dzelzceļa stacijas apkārtnē un Emzes parkā pirms galveno sacensību starta jau no plkst. 11:00. Galvenajā distancē "Bānīša kauss 2024 - Apsteidz tvaiku!" aicināti startēt dalībnieki, sākot no 14 gadiem un līdz pat sirmam vecumam. Sacensības vadīs satiksmes drošības eksperts un televīzijas personība Pauls Timrots. Lai sacensības būtu vēl aizraujošākas, rezultāti tiks vērtēti gan individuāli, gan komandām. Sacensību dalībniekiem un viņu līdzjutējiem garantēta aizraujoši pavadīta diena un pozitīvas emocijas. Uzvarētāji saņems vērtīgas balvas.

Sacensību nolikums atrodams mājaslapā www.velorits.lv, kur būs iespējams arī reģistrēties sacensībām līdz 1.maija plkst. 23:59. Reģistrācija būs pieejama arī 4.maijā līdz plkst. 12:30.

Nesteidzīgie velobraucēji jau no plkst. 11:30 Alūksnē varēs doties velotūrē ģimenēm “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” kopā ar gidi Santu Paegli. Maršruts vedīs pa dažādiem apskates pieturas punktiem, atklājot skaistākās ainavas un ļaujot uzzināt daudz interesantus faktus par zudušo dzelzceļa līniju Alūksne – Alsviķi. Velotūres starts un finišs būs pie Alūksnes Bānīša stacijas. Vairāk informācijas: www.visitaluksne.lv

No plkst. 13:00 līdz 16:00 ikviens interesents Alūksnes Bānīša stacijas kvartālā varēs piedalīties dažādās Bānīša zemes zīmola iepazīšanas aktivitātes ar dzelzceļa kvartāla iepazīšanu, līdzjušanu velosacensību finišētājiem un pārgājiena dalībnieku sagaidīšanu. Ikviens varēs arī izmantot unikālu iespēju kļūt par daļu no Bānīša zemes zīmola atklāšanas lielfoto un apsveikt velosacensību “Bānīša kauss 2024 – Apsteidz tvaiku” uzvarētājus apbalvošanas ceremonijā plkst. 15:50. No plkst. 16:00 visus priecēs grupas “Putukvass” sveiciens, bet dienas noslēgumā varēs ļauties Bingo vakaram Alūksnes alus brūzī Biznesa stacijā.

Bānīša zeme ir 3564 m2 prieka, piedzīvojumu un aizraujošu apskates vietu. Bānīša zemes centrālo asi veido vēsturiskā dzelzceļa līnija, kas savieno Gulbenes un Alūksnes pilsētas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82272387sec.