10 ēdieni, kuri pavisam noteikti jānogaršo Spānijā

Spānija ir kontrastu zeme un tas izpaužas arī nacionālās virtuves izveidē, ko ietekmējušas dažādu šīs valsts reģionu tradicionālās virtuves īpatnības. Spānijas virtuvi ļoti iespaidojusi arī tās atrašanās vieta pie jūras, kas ļauj un vienmēr ļāvusi pārtikā izmantot jūras veltes.

Ja esi Spānijā, nogaršo vismaz kādu no šīm 10 gardēžu izslavētajām Spānijas virtuves pērlēm.

Gaspačo

Gaspačo ir aukstā tomātu zupa. Īpaši populāra un iecienīta tā ir Andalūzijas daļā. Tomāti, gurķi, paprika, sīpoli - tas viss tiek samiksēts kopā un īpaši labi garšo svelmainā Spānijas vakarā.

Paelja

Milzīgā pannā gatavotais ēdiens, kura pamatā ir rīsi un visbiežāk - jūras veltes. Iespējams atrast arī paelju ar citām piedevām, piemēram, desu, gaļu, kā arī veģetāro paelju. Ēdienā ietilpst rīsi, zaļie zirnīši, gaļa vai jūras veltes, pupiņas, gliemeži un - pasaulē dārgākā garšviela safrāns, kas ēdienam piešķir raksturīgo krāsu.

Tortilla

Izdzirdot vārdu tortilla, visbiežāk prātā nāk pankūkai līdzīga pamatne, kurā iekšā saliek dārzeņus, gaļu, mērci, ko sapildītu rullē ciet. Tomēr spāņu tortilla ir nedaudz savādāka - tie ir pannā cepti rīvēti kartupeļi ar daudz olām un sīpolu. No masas izveido biezu pankūku, kuru lielā eļļas daudzumā cep un apgriež tikai vienu reizi.

Tapas

Tapas ir spāņu uzkodas un, tāpat kā citur pasaulē, tās va būt visdažādākās - ar sieru, desu, šķiņķi, arī dārzeņiem vai pat fritētiem kalmāriem. Vārds "tapas" cēlies no vārda "tapar", kas nozīmē "nosegt" un "virs".

Gambas al ajillo (ķiploku garneles)

Tās ir olīveļļā ātri ceptas garneles, gatavotas ar daudz ķiplokiem un papriku

Pisto (sautējums)

Dārzeņu (tomāti, sīpoli, baklažāns, saldā paprika) sautējums, kas savā ziņā līdzīgs ratatuī. Bieži pasniedz ar olu un maizi.

Crema Catalana (Katalāņu krēms)

Klasisks spāņu deserts, ko bieži vien jauc ar franču "creme brulee". Gan franči, gan spāņi uzskata, ka ir šī saldā ēdiena autori. Deserts galvenokārt sastāv no saldā krējuma.

Queso Manchego (Spāņu aitu siers)

Šim sieram ir viens galvenais noteikums - tam jābūt nogatavinātam vismaz 60 dienas, bet ne ilgāk par diviem gadiem! Tam ir sviestam līdzīga tekstūra un tas ir krēmīgs!

Pulpo a la Gallega (Astoņkājis Galīciešu gaumē)

Pavisam vienkārši - olīveļļā ceptas astoņkāja daļas ar daudz papriku

Arros Negre (Melnie rīsi)

Bet šie rīsi nav vienkārši melnie rīsi, kas izvārīti - tie ir baltie rīsi, kurus pagatavošanas laikā iekrāso melnus. Rīsus parasti gatavo un pasniedz ar jūras veltēm un dārzeņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 07.05.2024 Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs Liepājas reģiona TIB
No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 07.05.2024 Svētku koncerts J. Čakstes laukumā Liepājas reģiona TIB
Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25239897sec.