Šausmu kambara apmeklējums

 

Tālie ceļojumi daudziem tūristiem noslēdzas ar nepatīkamu pārsteigumu, jo muitnieki ļoti stingri ievēro Vašingtonas sugu aizsardzības vienošanos. Piemēram, Vācijā pagājušajā gadā muitnieki, galvenokārt lidostās, konfiscēja vairāk par 39000 aizsargājamo dzīvnieku un augu, kopumā par 2 000 vairāk nekā gadu iepriekš. Tūristiem šādās situācijās ne tikai konfiscē aizliegtos suvenīrus, bet arī piemēro naudas sodus no 150 līdz vairāku tūkstošu eiro apmērā.

 

Šausmu kambaris, tā Minhenes lidostas darbinieki dēvē telpu, kurā krājās konfiscētās lietas no gada uz gadu – sākot no izbāztiem krokodiliem, kaimāniem un varāniem līdz pat nogrieztām ziloņu kājām, no kurām ir uztaisīti ķeblīši. Šajā krājumā ir pat kāds maza lauvēna izbāzenis, kas nogalināts tūristu priekam. Turpat līdzās ir arī beigts bruņurupucis, kura muguras bruņās ir iestrādāts metāls, lai turpmāk kalpotu kā pelnu trauks.

 

Kādā citā plauktā stāv vairākas pudeles ar iekonservētām kobrām. Kāds muitas darbinieks apraksta to kā apietas ar šiem dzīvniekiem – čūskas tiek apdullinātas un iebāztas pudelēs, pēc tam tajās iepilda degvīnu un nedaudz ženšeņu ar zālītēm. Tālajos Austrumos to uzskata par potences līdzekli, bet vairums ceļotāji tos ved uz mājām vienkārši kā joku. Telpā atrodas arī vairāki ziloņu ilkņi, kas valstī ir ievesti ar viltotiem dokumentiem kā gaisa satiksmes krava. Tāpat tur atrodas neskaitāms daudzums jostu, somu un kurpju no čūsku un krokodilādas. Uz sienām karājas vairāki mēteļi un paklājiņi pie gultas no leopardu ādas.

 

Šī aizliegtā biznesa dēļ, dzīvnieki tiek pakļauti nebeidzamām mocībām. Tā kā pieprasījums nosaka piedāvājumu, tad arī tūristiem ir jāuzņemas ļoti liela līdzatbildība dabas aizsardzības jomā ceļojumu mērķa valstīs. Protams, arī ceļojumu organizētāju pienākums ir intensīvāk skaidrot šos jautājumus saviem klientiem. Daudzi ceļotāji un kolekcionāri apzināti neievēro Vašingtonas sugu aizsardzības vienošanos, citi savukārt atkal pārāk maz par to aizdomājas. Pirmkārt jau nekad nevajadzētu uzticēties tirgotājam attiecīgajā vietā, jo tie parasti sastāsta viss kaut ko un pat rāda dažādas atļaujas, kuras vēlāk izrādās pilnīgi nederīgas.

 

Ar izstādēm un internetā, rādot konfiscētos suvenīrus, muitnieki informē par sugu aizsardzību. Daudzi tūristi labprāt izliek savos plauktos lielos gliemežvākus un koraļļus, pat nepadomājot, ka arī tās ir aizsargājamas sugas.

 
 

Pārbaužu laikā muitnieki neiztiek bez šoka un pārsteiguma brīžiem. Koferos ir nācies atrast dzīvus bruņurupučus, papagaiļus vai skorpionus un indīgas čūskas. Vienreiz kādai sievietei pavisam nepaveicās, viņa lidostā zem savas lielās hūtes gribēja slepus ienest mazu dzīvu pērtiķīti. Bet tā kā dzīvnieka astes galiņš bija nedaudz izlīdis pa dāmas cepures apakšu, tad viņai nācās iztikt bez šī izvēlētā mājas iemītnieka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 15.05.2024 Anitas Arbidānes "Māksla uz paplātes" Liepājas reģiona TIB
17. maijā Liepājas muzejā atklās Anitas Arbidānes darbu izstādi “Māksla uz paplātes”, ko Liepājas muzejs veido sadarbībā ar mākslas centru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34020114sec.