Sanluisas Meža Parks aicina ciemos

Pašā Sen Luisas centrā atrodas brīnišķīgais parks, kuru ir vērts apmeklēt. To dēvē par Meža Parku. Šis 1,300 akru lielais zemes pleķītis piesaista vismaz 12 miljonus apmeklētāju gadā. Parkā ir ievērojami trīs galvenie apskates objekti.

 

Sanluisas Zoodārzs

Sanluisas zoodārzs tika atzīts par labāko zoodārzu Amerikas Savienotajās Valstīs, turklāt vairums no zoodārza iespējām ir par brīvu. Zoodārzs, kas aizņem 90 akrus, ir vieta, kur var pavadīt visu dienu – 5 galvenie dzīvnieku sektori, kas sevī ietver tūkstošiem dažādu radību.

 

Izmantojiet laiku, apmeklējot 2 eksponātu vietas pie ziemeļu ieejas. Vienu no tiem dēvē par Iepazīstināšanu ar Dzīvniekiem. Viens no spilgtākajiem eksponātiem noteikti ir ačgārnā medūza.

 

Nedaudz tālāk atrodas nodaļa - Ievads Ekoloģijā, kur ir attēlotas dažādas shēmas un citas lietas, kuras ir saistītas ar ekoloģiju.

 

Viena no visbiežāk apmeklētajām vietām tiek dēvēta par Savvaļu, kur mitinās pingvīni. Visai vēsajā apskates vietā var pat noķert kādu pingvīnu pozējam, jo tie nereti uzturas ārā. Ziemeļatlantijas Aukām jeb Jūras papagaiļiem un Karaliskajiem pingvīniem ir nepieciešama 45 grādu temperatūra pēc Fārenheita, kas līdzvērtīga 7,2 grādiem pēc Celsija. Tā ir diezgan atsvaidzinoša pastaiga, ņemot vērā, ka ārējā temperatūra ir 95 grādi pēc Fārenheita jeb 35 grādi pēc Celsija. Neceriet tikt iekšā ātri, iespējams, nāksies pagaidīt, jo karstā laikā šī ir viena no visiecienītākajām izstādes vietām.

 

Atklājumu stūrītis ietver insektāriju, kas piebāzts ar mazām radībiņām.

 

Te arī izvietots bērnu zoodārzs. Iespēja apskatīt Jaungvinejas ķenguru piesaista gan lielus, gan mazus. Bērni var pieskarties čūskas vēsajai ādai un izbaudīt parka geizeru šaltis, kā arī daudz citu izklaidu!

 

Upes Līkuma izstāde ietver sevī lielākos dzīvniekus. Rodas iespaids, ka pastaigājaties pa savannu, jo te ir gan lauvas, gan leopardi, ziloņi un hiēnas!

 

Misisipi izstāde sevī ietver dažādas zivju sugas. Abas šīs izstādes ir ļoti populāras, tā kā nenāksies būt vienam!

 

Vēsturiskais Kalns paliks atmiņā daudziem. Šeit izvietota primātu ēka, kas noteikti ieinteresēs bērnus – te ir dažādu sugu pērtiķi, lemuri, kas dažreiz pat uzvedas saprātīgāk nekā cilvēki. Turpat izvietotas jūras lauvas un putnu māja. Nedaudz tālāk ir Aligatoru mītne, un te mājvietu atradis arī Indijas Okeāna jūras bruņurupucis.

 

Kas vēlas redzēt dzīvnieku no Āfrikas, var doties uz Sarkanajiem Akmeņiem, kur mājo dažādu sugu antilopes, gazeles, ziloņi, lauvas un tīģeri. Vai zinājāt, ka lauvas izvārtās ziloņa mēslos, lai negaidīti un nepamanīti pielavītos kādam no saviem upuriem? Labi, ka ziloņi ar lauvām nav kopā!

 

Vienīgais sarūgtinājums ir trīsdimensionālā īsfilmiņa Dino Sala II: Bēgšana no Dino Salas, kas ilgst tikai 10 minūtes, un maksā 4 dolārus. To rāda pie zoodārza ziemeļu ieejas.

 

Omulīga kafejnīca uzturēs tos, kuri ir badā. Plašs sviestmaižu klāsts, frī kartupeļi, hamburgeri, grilētas vistiņas – tas viss šeit ir pieejams!

 

Sanluisas Mākslas Muzejs: Mākslas cienītāju centrālā tikšanās vieta

Sanluisas mākslas muzejs izvietots ēkā, kas palikusi vēl kopš 1904. gada. Šis muzejs ietver dažādus mākslas darbus, skulptūras, statujas. Islāmu kultūras paraugi, Senās Ķīnas bronza, mūmijas, bruņas un ieroči no viduslaikiem, Afrikāņu mākslas paraugi – tas viss atrodams muzejā. Te izvietotas arī Šiko Munakatas ekspozīcijas no koka, dažām no tām ir pat vairāk kā 50 gadu.

 

Muzeja telpas veidotas 1700 un 1800 gada stilā, ieturot tā laika modes un interjera dizainu stilus. Te ir pat kamīns no kādas vecas 1780 gada mājas Aleksandrijā, Virdžīnijas štatā. Šei ir atradušas mājvietu divas ļoti populāras gleznas – Pola Korneijera „Tirgus laukums pēc lietus” un Vilarda Leroja Metkalfa „Vecās fermas Konektikutā”.

 

Oktobra vidū, 2006. gadā ieplānota vērienīga izstāde – Jaunā Sala: Dienvidu klusā okeāna māksla. Būs apskatāmi mākslas darbi un maskas no Papua Jaungvinejas kultūras, kas jau apceļojusi lielāko daļu Eiropas un tagad viesojas Sanluisā.

 

Lielākā daļa no pasākumiem ir par brīvu, ieskaitot lekcijas, bet dažādas maksas attiecināmas uz filmām un dažām izstādēm. Piektdienās muzejs atvērts līdz 21:00 un par pazeminātām cenām!

 

Sanluisas vēsture atdzīvojas Misūri Vēstures Muzejā

Parka ziemeļu stūrīti aizņem muzejs, kas veltīts pašai Sanluisai ar divām galvenajām galerijām.

 

Pirmā no tām ietver datus un attēlus par Sanluisu laikposmā no 1764.-1904. gadam, un to dēvē par Straumi. Pilsētai bija jāuzticas brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem līdz 1857. gadam. Iemesls, kāpēc cilvēki sāka nākt uz Senluisu dzīvot 19. gadsimta sākuma, ir vienkāršs – šeit ražoja garšīgu alu, dažādus šaujamrīkus, pat kafiju, līdz ar to nodrošinot darba vietu daudziem.

 

Otra lielā galerija aptver laikposmu no 1904. – 2000. gadam. Apmeklētāji šeit var izsekot dažādām darbībām, kas notikušas Sanluisā – mūzikas attīstībai, seksuālo minoritāšu cīņai par vienlīdzību, cīņai par invalīdu un sieviešu tiesībām. Pati interesantākā ir Otrā Pasaules kara virtuves izstāde, kas visa bija rozā krāsā. Īpašs stūrītis atvēlēts Sanluisas sporta komandām – hokeja – Blues, beisbola – Cardinals, un jaunpienācējiem – Sanluisas Browns.

 

Sanluisā darbojas arī Misūri Teātra Savienība. Tā piedāvā dažādas teātra un muzikālās izrādes, kuras notiek visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 10.05.2024 "GALAKTIKA" koncerts | Kandava Tukuma TIC
10.maijā pulksten 19:00 Kandavas kultūras namā izskanēs īpašs grupas "Galaktika" koncerts. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 11.05.2024 Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.78949618sec.