Lai nāk SMERFS

 

Viņu ceļojumu iemesli ir tik pat dažādi kā kara un miera cēloņi, viņi meklē savu dievu vai vienkārši vēlas būt kopā ar līdzīgi domājošiem, viņi ir ar mieru savākties kopā pat brīdī, kad līdz tūrisma sezonai vēl tālu – galvenais to darīt pēc iespējas lētāk.

 

Viņi ir SMERFS. Šeit nav nekāda sakara ar viņiem piešķirto glaimojošo vārdu televīzijā, viņi pulcējās dzīvespriecīgās grupās, ceļodami pa visu Āziju, cits sociālu, militāru, izglītības, bet cits reliģisku mērķu labā. Aģentūra Abacus International apgalvo, ka SMERFS ceļojumu tirgus tikai Honkongā, Taizemē un Singapūrā vien sasniedz 1,7 miljardus ASV dolāru, šie apgalvojumi ir balstīta uz ASV formulu – SMERFS tirgus atbilst vienai trešdaļai no visām iniciatīvām, konferencēm un tikšanās reizēm MICE tirgū.

 

Kas ir SMERFS?

SMERFS ir daļa no lielās ceļojumu tirgus tendences sasniegtu savus mērķus ar kādu īpašu nolūku vai arī vienkārši, lai apskatītu pasauli. Šie cilvēki mērķa vārdā ir gatavi uz ārvalstu ceļojumiem vairāk nekā citi.

Šī šķietami atšķirīgā grupa vēlas ceļot par spīti ekonomiskajai situācijai, viņi izmanto mazāk noslogotus vai pavisam aizmirstus ceļus tikai, lai samazinātu ceļa un apmešanās izdevumus.

Tādas sociālo ceļojumu jomas kā sports, speciālo interešu un etniskās tiek aizvien vairāk kavētas, jo tajās ieplūst arvien atšķirīgākas etniskās un profesionālās apvienības.

Tika uzskatīts, ka SMERFS aizpildīs diezgan lielu viesnīcu un hosteļu tirgus nišu, bet patiesībā šie cilvēki nakšņošanai izmanto sanāksmju un konferenču telpas, augstskolu fakultātes, piepilsētas viesnīcas un pat neapdzīvojamas platības.

 

Dažādie ceļojumu iemesli:

 

Militārais tūrisms

Āzijā ir izvietoti apmēram 32 miljoni kareivju un tos vienlīdz bieži pārvieto gan ar militāro, gan civilo transportu (piemēram, tādās valstīs, kā Taizeme, Taivāna un Sngapūra). Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka Filipīnu militārā tūrisma tirgus ir viens no vislielākajiem – šeit ir 400 000 kareivju, un šīs valsts teritorijā ir 7000 salu, līdz ar to ienākošie un izejošie kareivji sastāda visnozīmīgāko tirgus daļu.

 

Izglītības tūrisms

Pēc Singapūras pieredzes var spriest par izglītības ceļojumu tirgus potenciālu. Pagājušajā gadā Singapūru apmeklēja vismaz 16 000 japāņu studentu. Salīdzinājumā ar 2004. gadu, šajā reģionā noticis 16% pieaugums izglītības tūrisma jomā. Ir palielinājies to studentu skaits, kas ierodas Singupūrā uz ilgtermiņa (ilgāk par vienu mēnesi) studijām: 2003. gadā šeit bija 60 000, bet 2005. gadā – 70 000 ārzemju studentu. Singapūras valdība 2015. gadā cer sasniegt 150 000 studentu robežu un tiek uzskatīts, ka tie varētu būt studenti no Ķīnas, Indijas, Indonēzijas, Korejas, Malaizijas un Vjetnamas. Bet, kamēr studenti no Honkongas dodas uz Singapūru eksluzīvu ārvalstu studiju pieredzes meklējumos, tikmēr Indiešu studenti apgūst Indiju, lai iepazītu pašu kultūras mantojumu.

 

Ceļojumi reliģijas vārdā

Kā jau pasaules vislielākais un visbiezāk apdzīvotais reģions, Āzija tiek uzskatīta par Budisma un Hinduisma rašanās vietu. Tādās valstīs, kā Ķīna, Indija, Šrilanka, Taivāna un Filipīnas ir tāds kultūras mantojums, kas jau gadsimtiem ilgi iespiedies pasaules lielākajās reliģijās. Šo valstu valdības cenšas izveidot kopējus tūrisma maršrutus, kā piemērs varētu būt Budisma aplis Taivānā. Tiek uzskatīts, ka Ķīna, Šrilanka un Indija jau ir apguvusi lielu daļu no sava reliģiskā tūrisma perspektīvām.

Laiku pa laikam cauri visai Āzijai ceļo dažādas misionāru grupas, kas izmanto tādas aģentūras kā World Vision un Youth With a Mission (YWAM) – šīs organizācijas ik gadu pulcē kopā lielas ļaužu masas. Organizācijai YWAM ir apmēram 150 brīvprātīgo, kas katru gadu noorganizē 5 – 10 braucienus uz tādiem reģioniem kā Mjanmara, Indonēzija un Indija.

 

Sadraudzības ceļojumi

Lai gan izglītības un reliģijas ceļojumi sastāda lielu tūrisma tirgus daļu, ir dažādas nevalstiskās organizācijas (piemēram, Rotary International un Lions Club), kas plāno Āziju padarīt par savu internacionālo tikšanos vietu.

The Rotary Club jau iepriekš organizējuši savas internacionālās tikšanās gan Singapūrā (1999. gads), gan Osakā (Japāna – 2004. gads) un uz katru no tām ieradās apmēram 45 000 cilvēku no 96 valstīm. Lions Club International savu 88. internacionālo tikšanos 2005. gada 27. jūlijā pavadīja Honkongā, un šeit pulcējās 20 000 šīs organizācijas biedru un viņu ģimeņu locekļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.57716894sec.