Iepazīstiet dzeramnaudas etiķeti

Ziemassvētki ir brīnišķīgais laiks ceļojumiem, atpūtai un izklaidei. Daudzi no Jums šajā periodā droši vien dosies kādā braucienā, uzturēsies viesnīcā, apmeklēs restorānus, bārus utt. Šajā rakstā pievērsīsim uzmanību tādai lietai kā dzeramnauda - kam to dot, cik daudz un kā pareizi to darīt?

Piemēram, bieži vien tējas nauda pienākas šveicaram, kurš rezervē galdiņu vakariņām, biļetes izrādēm un ekskursijām, pieskata bērnus. Vidējā maksa par katru lūgumu Eiropas valstīs ir ap 10 ASV dolāriem. Nav nepieciešams dod tējas naudu par padomiem. Ja Jūsu uzturēšanās viesnīcā pagarinās, tad ir ieteicams paaugstināt dzeramnaudas kvantitāti, lai iegūtu šveicara labvēlību.

Retāk dzeramnauda tiek dota taksistiem, viesmīļiem, gidiem. Parasti dzeramnaudu restorānos un kafejnīcās atstāj pastāvīgie apmeklētāji, ja serviss bija ļoti labs. Dzeramnaudas lielums ir 5-10% no rēķina. Ja ēdiens un serviss bija tikai apmierinošs, tad dzeramnaudu nedod vai atstāj 1 vai 2 ASV dolārus.

Taksistiem parasti nedod dzeramnaudu. Maksājot rēķinu, var atstāt atlikumu un ar to būs gana, nav obligāti dot vairāk. Taksistam samaksā dzeramnaudu tikai par ļoti labu servisu. Apkalpojošais personāls Eiropā nepaļaujas uz dzeramnaudu, ko neteiksi par amerikāņu kolēģiem. Francijā un Itālijā laba servisa honorārs parasti tiek ierakstīts rēķinā. Vācijā un Austrijā neatstājiet dzeramnaudu uz galda, bet iedodiet to rokās viesmīlim.

Uz kruīzu kuģiem rēķinā vienmēr ir iekļauta dzeramnauda. Reti tā gadās, ka dzeramnauda nav minēta. Tādā gadījumā samaksājiet to: 10 ASV dolāri par katru personu katru dienu. Darbinieki uzskata šo naudu kā daļu no viņu ienākumiem un, ja dzeramnauda netika nopelnīta, tad administrācijai ir jāizskaidro, kāpēc tas ir noticis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.410151sec.