Iepazīsti Memfisas ievērojamākās vietas

         

Piedāvājam iepazīties ar Memfisas (ASV) ievērojamākajiem objektiem.

 

Blūza mūzikas mīļotājiem svarīgs galamērķis ir Beale Street. Blūzs radās, ietekmējoties no apkārtesošajiem kokvilnas laukiem, nepārtrauktiem pūliņiem un melnādaino cilvēku evaņģēliskās mūzikas. Mūsdienās Beale Street ir piepildīta ar neona gaismu un tūristu masām. Blūzs uzliesmo katrā krogā no vēla vakara līdz agram rītam, bet pārējā laikā tiek tirgoti suvenīri. Beale Street blūzs vēl eksistē, tomēr tūristu čaulā tā sirds vairs nepukst.

 

Beale Street sākumā ir novietota dzīvības pilnā Elvisa statuja – viņš bija nabadzīga pusgraudnieka dēls, kurš kļuva par varoni mūzikā, kas 1950. gados vētraini ieņēma pasauli. Šis „rockabilly” stils, kura saknes meklējamas blūzā, evaņģēliskajā un šlāgermūzikā, radīja kulturālu revolūciju – rokenrolu. Elviss Preslijs vienmēr ir bijis saistīts ar Memfisu. Šeit viņš ierakstu studijā Sun Studios veica pirmos mūzikas ierakstus, šeit 22 gadu vecumā par gigantisku summu (100,000 dolāru) viņš nopirka māju ar nosaukumu „Graceland”, kurā 1977. gadā arī nomira.

 

Graceland atrodas pilsētas nomalē, un šī māja apmeklētības ziņā ierindojas otrajā vietā aiz Baltā nama. Šeit ir apvienots svinīgums un Disnejlendai raksturīgā fantāzija, kas Memfisai ir diezgan raksturīgi kontrasti. Apmeklētāju centrā (tieši pāri ielai) ir kazino raksturīgs izkārtojums un atmosfēra. Simtiem dažādu cilvēku stājas rindā, lai nokļūtu autobusā, kas ved ekskursijā pa Graceland. Starp bārdainiem vīriem krekliņos ar Elvisa attēliem un sievietēm šaurās treniņbiksēs ar bērniem uz rokām, šo vietu ir apmeklējis par Brūss Springstīns, kurš ieradās šeit 1976. gadā, pārlēca pār žogu, bet tad viņu apturēja apsardzes darbinieki, pirms viņš bija paspējis tikt līdz savam elkam.

 

Memfisas slavena ar to, ka šeit radies blūzs un rokenrols, tomēr nekas nespēj pārspēt tās reputāciju ceptu cūkas ribiņu ziņā. Labākā iestāde šajā specialitātē ir Rendezvous. Aleju bez nosaukuma, kur slēpjas ieeja šajā uzņēmumā, nepārtraukti aptver aromātisks tvaiks un neskaitāmi kūpinātas gaļas cienītāji.

 

Galveno ielu apkalpo vecmodīgi tramvaji un, izmantojot šķindoša brauciena iespējas, var nonākt līdz Nacionālajam Civiltiesību muzejam. Muzejs ir uzbūvēts vecajā Lorraine Motel viesnīcā, kur 1968. gadā Džeimss Ērls noslepkavoja civiltiesību aizstāvi Dr. Mārtiņu Luteru Kingu un, salīdzinājumā ar citām pilsētas izklaides iespējām, tas ir diezgan kluss.

 

Muzejā iespējams iziet cauri melnādaino cilvēku diskriminācijas vēsturei, kura beidzas ar vienādām tiesībām visiem cilvēkiem. Aizraujošais, bet reizē skumjais stāsts beidzas moteļa istabā, kur uzturējās Dr. Kings, kad, vadot savas pēdējās dienas, aizstāvēja vietējos strādniekus. Uz viņa gultas joprojām stāv vecs telefons un laikraksts. Tiek maigi spēlēta evaņģēliskā mūzika, un tukšo balkonu apstaro liegi saules stari.

 

Šajā vietā iespējams elpot un dzirdēt Memfisas vēsmas, un izjust, kā tas ir. Memfisā ir daudz svētceļnieku un svēto, un gaisā virmo īpašas strāvas, kas viņus satur kopā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3411479sec.