Japānu veido Rietumu un Austrumu kultūru sajaukums [1]

                    

Japāna ir viena no Austrumu zemēm, kas tiek uzskatīta par atbilstošu Rietumu valsts tipāžam. Vai tas tā arī patiesi ir?

 

Moderna kultūra ar bagātām vēsturiskām saknēm. Japāna ir salu valsts Austrum-Āzijā, kas sastāv no četrām galvenajām salām – Hokaido, Honsju, Sikoku un Kjusju un vairāk kā 4000 mazām salām. Apmēram trīs ceturtdaļas no Japānas platības nav iespējams apdzīvot, jo to klāj kalni, tādēļ vislielākā japāņu populācija ir koncentrāta uz 10% salu.

 

Japāna jau sen ir piesaistījusi tūristus. Bez šaubām, Japāna atstās arī uz Jums iespaidu. Tokija Jūs iepriecinās ar dažādām pilsētas atrakcijām, un valsts iekšzeme ar tādiem dabas brīnumiem kā Fudži kalns un Onsen karstie avoti. Šajā valstī viss tiek piemērots tūristu gaumei un vajadzībām. Tomēr ir neparasti redzēt, ka Japāna cenšas savienot senās sociālās tradīcijas un augstās attīstības tehnoloģijas.

 

Honsju ir visnozīmīgākā sala Japānā, jo uz tās atrodas tādas lielas pilsētas kā Tokija, Nagoja, Osaka un Kioto – kultūras centrs un vecā Japānas galvaspilsēta. 

             

Hokaido sala atrodas Japānas ziemeļos un ir lieliska vieta aktīvās atpūtas cienītājiem. Slēpotājus un snovotājus aizvien vairāk piesaista kalnos esošais sniegs, kas dažkārt tiek pielīdzināts baltam pūderim.

 

Turpretī Saporo pilsēta Hokaido salā ir slavena ar savu alus būvētavu. Pilsēta ir vieta, kur notiek februāra sākumā sniega un ledus skulptūru festivālu, bet vasarā pilsētā tiek rīkoti deju un alus festivāli.

 

Sikoku ir vismazākā un arī visnepazīstamākā Japānas sala. Tomēr tā piesaista aizvien vairāk tūristus ar tādām senām būvēm kā Budas tempļi, Ritsurin parks Takamatsu pilsētā, Matsijama pili un Dogo Onsena spa-centru, kas ir viens no visvecākajiem centriem karsto avotu rajonā.

 

Kjusju sala ir visvairāk pielīdzināma Rietumu valstu attīstības līmenim. Šajā salā atrodas Nagasaki pilsēta, kas neskatoties uz pagātnes atstātajām pēdām, tagad tiek raksturota kā klusa, mierīga pilsēta.  Kagošimas pilsētā ir slavena kā bagāts kultūras centrs ar ļoti daudziem muzejiem.

 

Iebraucējiem Japāna var asociēties ar Rietumu un Austrumu kultūru sajaukumu, kas norāda uz tās īpatnējo specifiku un sava veida eksotiku.                
Nereti tiek minēts, ka Japāna dažas savas valsts attīstības iezīmes ir „aizņēmusies” no Ķīnas, ieskaitot budismu un rakstīšanas sistēmu.

Minētie fakti liecina par to, ka nereti Rietumu valstu iedzīvotājam ir grūti izprast Japānu. Saskaroties ar Japānas kultūru, var atklāt dažādus aspektus, kas uz valsti kopumā liek paskatīties no cita skatu punkta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Oļegs 11/01/2007 18:18 tas ir pilnīga šņaga. Tas ir vis ko es varu pateikt.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 31.05.2024 Taizeme - cik daudz Tu zini par šo valsti? Estravel Latvia
Izpildi testu, paraksties jaunumu saņemšanai un varbūt tieši Tu iegūsi vasarīgu un krāsainu pārsteigumu no #AmazingThailand | Skatīt vairāk
Saules pieskāriens & Andalūzijas dvēsele! Latvia Tours
Malagā ir pludmales katrai gaumei, no smilšainām pludmalēm ar kristāldzidru ūdeni līdz līčiem ar klinšainu krastu. | Skatīt vairāk
no 629 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23018599sec.