Kas tūristam ir piemērotāks: brilles vai kontaktlēcas? - I daļa

Mūsdienās noteiktai tūristu daļai problēmas sagādā viens jautājums: Vai visu redzēji? Par iemeslu tam ir tādas slimības kā tuvredzība, tālredzība un astigmātisms. Nav svarīgi, ja grāmatvedis uzrakstīs par vienu nulli vairāk vai inženieris plānas punkta līnijas vietā ievilks biezo. Bet, kad jābrauc ar velosipēdu vai jāslēpo un ir slikta redze – tā tiešām ir problēma.

Taču ar redzes problēmu var sadzīvot, jo ir pieejamas brilles un kontaktlēcas. Galvenais jautājums ir kā pārgājiena laikā tikt galā ar aizsvīdušām brillēm vai kā ar netīrām rokām izņemt no acīm dārgas lēcas.

Brilles

Pats vecākais un pārbaudītākais veids kā cīnīties ar sliktu redzi ir brilles, kuru izvēle ir ļoti liela. Brillēm ir vesela virkne labu īpašību, ja tās pareizi izmantot. Pirmkārt, caur brillēm var redzēt pasauli tās skaistākajās krāsās! Otrkārt, veiksmīgi izvēlētās brilles ir labs atribūts, kas veido cilvēka stilu. Liela briļļu ietvaru izvēle dod iespēju papildināt savu izskatu ar “rozīnīti”. Bez tam, brilles ir ļoti vienkārši lietojamas – uzāķē uz deguna un uz priekšu!  

Taču visi, kas valkā brilles (nepieciešamības nevis skaistuma dēļ) zina, ka tām piemīt arī negatīvās īpašības. Piemēram:

· brilles var saplīst,
· spožā saulē tās atspīd,
· lietus laikā tās samirkst,
· ziemā brilles saldē virsdeguni un aizsvīst,
· karstajā laikā zem brillēm svīst deguns un tās noslīd,
· bieži brilles aizķeras un nokrīt.

Un pats galvenais – brillēs neērti skūpstīties! (bet tūristam bez romantikas neiztikt).

Lielākā briļļu īpašnieku daļa jau ir iemācījusies tikt galā ar iepriekšminētajiem trūkumiem. Tajā nav nekas briesmīgs, galvenais – pierast, bet tas ir tikai ikdienas dzīvē. Nosauktie trūkumi divkāršojas, kad jūs atrodaties pārgājienā. Piemēram, saules atspulgs ļoti bieži velopārgājiena laikā noved pie kritiena nepamanītā bedrīte (bedrē vai milzīgā bedrē!). Bez tam kritiena laikā brilles var saplēst un gūt traumu.

Lai arī pārējie tūristi, kas nēsā brilles, neatkārtotu šīs kļūdas, piedāvājam ņemt vērā dažas rekomendācijas:

1.Drošības labad ir vērts uz pārgājienu paņem otru briļļu pāri. Ir tā saucamās “sporta” brilles, kurās stikla vietā ir polimērs, ir izturīgas, bet viegli saskrāpējamas. Eksistē arī dažādi pretapžilbināšanas līdzekļi, kurus var uzklāt gan uz polimēru, gan uz stiklu, taču tie nedod labu efektu. Šajā gadījumā cepure ar nagu palīdzēs daudz vairāk.

2.Brillēm ir ieteicams pievienot arī ķēdīti, kas neļaus tām “aizlidot” aktīvo kustību laikā.

3.Viena no galvenajām briļļu priekšrocībām ir tāda, ka tās aizsargā acis no putekļiem un dubļiem, kas var tikt acīs pārgājiena laikā, tāpēc noteikti ir jāpadomā par to, ar ko jūs slaucīsiet brilles brauciena laikā. Protams, to var izdarīt ar kabatlakatiņu vai krekla piedurkni, bet labāk izmantot speciālas salvetes.

4.Kur glabāt brilles pārgājiena laikā? Vislabāk briļļu futlārī, kas var būt no dzelzs vai plastmasas. Varat izvēlēties arī citu materiālu, galvenais, lai tas aizsargātu brilles no saplīšanas.

Tomēr ikviens, kas valkā vai ir valkājis brilles, zina, ka ir situācijas, kad tās izsauc diskomfortu, tāpēc labāk izmantot kontaktlēcas, kuras ir kļuvušas ļoti populāras mūsdienās.

Turpinājums sekos...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15925598sec.