Vai Tu vēlies ar ceļotāju dalīt savas mājas gultu? [1]

Ceļotājiem ar ierobežotiem finansu līdzekļiem ir ideāla iespēja apceļot tuvākās valstis vai kontinentus ar viesmīlīgu cilvēku starpniecību, kuri ir apvienojušies vairākos interneta projektos. Lielu popularitāti ir ieguvuši portāli Hospitalityclub.org, Bewelcome.org vai Couchsurfing.com, kur pēdējais apvieno vairāk nekā 600 000 biedrus. Liels pieprasījums ir pēc lielpilsētu nakšņošanas vietām, tāpēc naktsmāju piedāvātāji bieži vien ir ļoti izvēlīgi attiecībā uz savu iespējamo viesi.

Lai izmantotu svešu cilvēku māju viesmīlību, ir jāievēro arī pāris noteikumu:

  1. Meklējot naktsmītni, ir jāpievērš liela uzmanība, lai mājas saimniekam un ceļotājam būtu līdzīga sapratne par dažām sadzīves lietām un kopīgām interesēm.
  2. Ceļotājam būtu savā e-pastu vai skype sarakstē konkrēti jānorāda iemesls, kāpēc tieši pie šī mājas saimnieka vai ģimenes vēlas palikt. Tas rada lielāku uzticamību, sapratni un akcepta iespēju no saimnieka puses.
  3. Liela loma šajā ceļošanas veidā ir cilvēciskajām attiecībām un iepazīšanās momentam, lai gan šādā veidā tiek ietaupīta arī nauda.
  4. Par kluba biedriem var kļūt arī cilvēki, kuriem nav iespēju piedāvāt ciemiņiem naktsmājas, bet viņi labprāt iepazīstina svešinieku ar pilsētas populārākajiem objektiem vai citām intereses vietām.
  5. Viesmīlīgā ģimene vienmēr nosaka noteikumus ciemiņam, piemēram, aizliedz smēķēt vai atļauj lietot pastāvīgā pieslēguma telefonu zvanam uz mājām. Arī dzīvokļa vai mājas atslēgas un uzturēšanās laika noteikumus nosaka mājas saimnieks.
  6. Parasti viesis mājas saimniekam atved kādu dāvanu, piemēram, maizes klaipu, vīna pudeli vai praktisku suvenīru no ceļotāja dzimtenes.
  7. Par viesa ēdienkarti var parūpēties mājas saimnieks, taču rēķins par restorāna vai kafejnīcas apmeklējumu tiek apmaksāts no ciemiņa puses.
  8. Par labu toni tiek uzskatīts, ja viesis palīdz mājsaimniecības darbos.
  9. Uz nakšņošanas vietu būtu jāpiesakās ne vēlāk kā divas nedēļas pirms ierašanās un ne agrāk kā 4 nedēļas pirms ierašanās.
  10. Ceļotājam jābūt elastīgam un nestresot bez īpašas vajadzības, jo pārsteigumi var būt ik uz soļa, kas ir rada šīm ceļojumam īpašu auru.

Sīkāka informācija:

www.hospitalityclub.org

www.bewelcome.org

www.couchsurfing.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Sleķis 02/01/2009 13:59 Man tiešām nebūtu iebildumu par šādā veidā palīdzēšanu nemantīgajiem ceļot un atpūsties gribētājiem, ja vien viņus apmierinātu lauku apstākļu romantika un daba. Varbūt kādreis pašam iegribēsies izmantot šādu palīdzību citā valstī

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 12.05.2024 Latvijas tirgotāju dienas Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’. | Skatīt vairāk
Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.08306217sec.