Ko apskatīt Seulā - iesaka tūrisma aģentūra Lattur

Kjonbokkuna pils (Gyeongbok) – Folkloras muzejs

„Starojošās laimes pili” uzcēla imperators Thedžo 1394. gadā, kad Seula kļuva par galvaspilsētu. Šī Čosona dinastijas karaliskā rezidence ir viena no ievērojamākajām vietām Seulā; šeit ir lieliski dīķi, paviljoni un pagodas. Pils teritorijā atrodas desmit stāvu pagoda, lieliskākā akmens celtne Korejā. Šeit atrodas arī Nacionālais folkloras muzejs. Ārkārtīgi bagātīgā ekspozīcija palīdzēs Jums iepazīties ar korejiešu tautas vēsturi, kultūru un tradīcijām.

Namsana kalns (Namsan), Seulas televīzijas tornis (Seoul Tower)

Kalns pašā Seulas sirdī, uz kura atrodas Seulas skatu – panorāmas tornis. Tornī iekārtots panorāmas – rotējošais restorāns. Torņa piekājē atrodas folkloras muzejs un pasaules dzīvnieku muzejs.

Augstceltne „63”

Debesskrāpis atrodas Seulas Manhetenas – Joido centrā un tiek uzskatīts par augstāko ēku Tālajos austrumos (ēkas augstums – 264 metri). Ēka sastāv no 60 virszemes un 3 pazemes stāviem. Šeit atrodas okeanārijs, kinoteātris Imakss ar milzīgu ekrānu, skatu laukums, restorāni un tirdzniecības centrs. No skatu laukuma sešdesmitajā stāvā, kur iespējams uzbraukt caurspīdīgā liftā, skaidros laika apstākļos var ieraudzīt ne tikai Seulu visā tās krāšņumā, bet arī Inčhona lidostu.

Korejiešu nacionālais ciems (Korean Filk Village).

Vēl viena populāra apmeklējama vieta ir korejiešu nacionālais ciems. Tā apmeklējums sniedz unikālu iespēju pārcelties pagātnē. Šeit atrodas pilnībā funkcionējošas fermeru, dižciltīgo mājas, kā arī rekonstruētas mājas no katras Korejas provinces. Šeit dzīvo kalēju, podnieku un audēju dzimtas, kā arī daudzi citi amatnieki, kuri turpina dzīvot un strādāt tā, kā to darīja viņu senči. Šeit jums ir iespēja iegādāties nacionālos korejiešu suvenīrus.

Parks Lotte World

1988. gadā uzcelts milzīgs izklaides komplekss, kas sastāv no slēgtā kompleksa Lotte World Adventure un atklātā kompleksa Magic Island („Brīnumu Sala”). Šeit atrodas tematiskie atrakciju parki, tirdzniecības centrs, Etnogrāfiskais muzejs, baseins, slidotava, sporta centrs, viesnīca un universālveikals. Lotte World ir pasaulē lielākais slēgtais atrakciju parks, tas iekļauts arī Ginesa rekordu grāmatā (tā platība ir 7562 kvadrātkilometri). Tā kā piedzīvojumu parks atrodas zem stikla kupola, šeit var ierasties visu gadu, neatkarīgi no laika apstākļiem un gadalaika.

Everlenda (Everland)

Everlenda ir desmit pasaulē labāko tematisko parku sarakstā. Lieliska vieta atpūtai bērniem un pieaugušajiem visu gadu. Šeit ir ne tikai daudzveidīgas atrakcijas, – jūs varēsiet apmeklēt puķu dārzu, kurā milzīgā teritorijā, atkarībā no sezonas, tiek iestādītas tulpes, rozes vai krizantēmas. Ziemā tiek organizēts sniega festivāls, kā arī uguns un gaismas festivāls. Šeit ir zooloģiskais dārzs ar eksotiskiem dzīvniekiem, tīģeriem un lāčiem, pērtiķu mītni, jūras lauvu šovu parka teritorijā atrodas arī Hoama mākslas muzejs, kurā ir pasaulē labākā korejiešu mākslas darbu kolekcija.

Indasona iela (Insa– dong)

Iela, kurā dzīvo folkloras tradīcijas un valsts senās kultūras elementi. Burtiski uz katra soļa šeit izvietotas daudzas kafejnīcas, galerijas, antikvariāti un korejiešu virtuves restorāni. Svētdienās Insadona ielā tiek slēgta autotransporta kustība, tā tiek nodota gājēju rīcībā. Šeit var pavadīt visu dienu, pastaigājoties pa tirdzniecības rindām, izbaudot vecā tirgus atmosfēru. Oktobrī Insadona ielā tiek organizēts Insa nacionālās kultūras festivāls. Mākslinieki publikas acu riekšā gatavo nacionālos rīsu saldumus un izgatavo podnieku izstrādājumus. Sievietēm tiek sniegta iespēja pašām izgleznot jaunos podniecības izstrādājumus, pievienoties Thuhonori spēlei (tā ir bultu mešana šaurā kārbā) vai izcept rīsu cepumus.

Mjondon kvartāls (Myeong– dong)

Tas ir Korejas modes centrs, kaut kas līdzīgs Ginzai Japānā. Šeit atrodas lielākā daļa Seulas lielāko universālveikalu, kā arī liels skaits nelielu veikalu, kas piedāvā jaunākos apģērba un apavu modeļus no pasaulē slavenākajiem modelētajiem. Daudzās kafejnīcas, restorāni un diskotēkas padara šo rajonu gandrīz vai par vispopulārāko izklaides vietu gan tūristiem, gan arī vietējiem iedzīvotājiem.

Tondemuna tirgus (Dongdaemun Market)

Viens no vecākajiem un lielākajiem tirgiem Seulā ir Tondemuna tirgus – spilgts, vētrains plankums pircējiem, kas ļoti mīl pakaulēties. Šajā tirgū jūs varat atrast Korejā lielāko zīda izstrādājumu, apavu, sporta piederumu, ādas izstrādājumu un jebkura veida apģērbu sortimentu.

Namdemuna tirgus (Namdaemun Market)

Vēl viens no lielākajiem tirgiem Namdemuns atrodas dažu minūšu gājiena attālumā no senajiem Seulas Dienvidu vārtiem. Daudzi dod tam priekšroku kā nakts tirgum, kurā cenas ir par 10 – 20% zemākas nekā dienas tirgos.

Ithevona rajons (Itaevon)

Ithevona rajons – tie ir vairāk nekā 1500 nelieli veikaliņi. Šeit var iegādāties ne tikai apavus un apģērbu, bet arī sporta piederumus, korejiešu suvenīrus, tautas amatnieku izstrādājumus un nelielas dāvaniņas. Turklāt Ithevona rajonā ir Seulā lielākā izstrādājumu kolekcija no zušu ādas, kā arī dūmakainie topāzi un juvelierizstrādājumi no jašmas. Kažokādu veikali piedāvā savus izstrādājumus ārzemju tūristiem iegādāties saskaņā ar tax free principu. Turklāt Ithevons piedāvā ne tikai tirdzniecību dienā, bet arī izklaidi naktīs daudzos klubos un restorānos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52334499sec.