Haizivīm bagātākās pludmales pasaulē - TOP 10

Pēc haizivju uzbrukumiem tūristiem Ēģiptes kūrortā Šarmeššeihā, kur tika smagi savainoti četri, bet bojā gāja viens cilvēks, ceļotāji, kas līdz šim devuši priekšroku atpūtai siltās pludmalēs un piekrastes kūrortos, uzdod jautājumus - kur pludmales ir bīstamas? Kuras ir tās pludmales, kur tuvumā mīt haizivis? Haizivis dzīvo jūrā ne tikai pie faraonu zemes, bet arī daudzviet citur un vietām pat tūristu vidū populāru kūrortu un pludmaļu tuvumā.

Jau vairāk nekā 500 gadu starptautiskajā haizivju uzbrukumu arhīvā "International Shark Attack File" tiek uzkrāta informācija par haizivju uzbrukumiem cilvēkiem. Vadoties pēc arhīva informācijas, katru gadu tiek konstatēti aptuveni 80 haizivju uzbrukumi cilvēkiem. Piemēram, 2009. gadā fiksēts 61 uzbrukums, no kuriem pieci cilvēkiem beigušies letāli.

Līdz šim Ēģipte skaitījās haizivju drošs ceļojumu galamērķis - tur kopš 1882. gada konstatēti vien deviņi haizivju uzbrukumi cilvēkiem, viens no tiem nāvējošs. To, cik bīstama haizivju ziņā ir atvaļinājumam izvēlētā pludmale, iespējams apskatīt haizivju uzbrukumu arhīva interneta vietnē www.flmnh.ufl.edu/fish/sharks/isaf/geomaps.htm. Haizivis vislabprātāk uzturas vietās, kur ir daudz roņu vai zivju, piemēram, līču un lagūnu tuvumā, ko roņi iecienījuši kā barošanās vietas.

Desmit haizivīm bagātākās pludmales pasaulē:

Brisbena (Austrālija) - Austrālijas piekrastes ūdeņos ir ļoti daudz dažādu haizivju. Visvairāk haizivju uzbrukumu notiek tieši Austrālijas austrumu piekrastē. Pēdējais nāvējošais uzbrukums noticis 2008. gada decembrī netālu no Pērtas pilsētas Austrālijas dienvidrietumu piekrastē. Neviena pludmale nav pilnīgi droša. Ar sensacionāliem virsrakstiem, piemēram, "Bēgšana no killera žokļiem", laikrakstos tiek publicēti haizivju uzbrukumu apraksti.

New Smyrna Beach (Florida, ASV) - lieliskais klimats un skaistās pludmales Floridas piekrastei piesaista ne tikai atpūtniekus, bet arī haizivis. Tā kā haizivis ne vienmēr izprot atšķirību starp zivīm un cilvēkiem, tad New Smyrna Beach tiek dēvēta par pasaules haizivju uzbrukumu galvaspilsētu.

Bolinas Beach (Kalifornija, ASV) - jūrā uz ziemeļiem no Sanfrancisko mīt ļoti daudz roņu un līdz ar to arī haizivju. Kopā ar kaimiņu pludmalēm Stinson Beach un Point Reyes Seashore arī Bolinas Beach atrodas tā saucamajā Sarkanajā trijstūrī - reģionā, kur mīt ļoti daudz balto haizivju.

North Shore, Oahu sala (Havaju salas) - ISAF indekss vēsta, ka Oahu sala ir otrajā vietā Havaju salās pēc haizivju uzbrukumu skaita. Ja no peldēšanās atpūtniekus neattur Oahu milzīgie viļņi, tad varbūt šāda informācija gan - vien piecpadsmit minūšu laivu brauciena attālumā no pludmales haizivis ūdenī riņķo bariem vien.

Kahana, Maui sala (Havaju salas) - pie Havaju salām jūrām mīt aptuveni 40 dažādu sugu haizivju. Kopš 1882. gada Havaju salās notikuši aptuveni 100 haizivju uzbrukumi, no tiem 35 - Maui salā. Pēdējais nāvējošais uzbrukums konstatēts 2004. gadā.

Kosi Bay (Dienvidāfrika) - Dienvidāfrikas austrumu piekrastē čum un mudž Zambezi haizivis. Pie Kosi Bay atrodas vairāki ezeri, kas satek kopā un ietek jūrā. Meklējot barību, haizivis no jūras mēdz iepeldēt arī zivīm bagātajos ezeros un piekrastes upēs.

Gaansbaai  "Haizivju ieleja" (Dienvidāfrika) - Haizivju ieleja ir pašaurs jūras šaurums starp divām salām pie piekrastes pilsētiņas Gaansbaai, kas atrodas uz austrumiem no valsts galvaspilsētas Keiptaunas (Dienvidāfrikas Republika). Šeit mīt viena no skaitliski lielākajām haizivju populācijām pasaulē.

Umhlanga Rocks, Kwazulu Natal (Dienvidāfrika) - iecienītajā peldvietā Umhlanga Rocks peldēšanās jau kopš sešdesmitajiem gadiem ir droša, jo haizivis no peldētājiem šķir ūdenī ierīkoti tīkli. Šī metode gan ir diezgan strīdīga, jo tīklos mokošā nāvē mēdz iet bojā arī nekaitīgi dzīvnieki, piemēram, delfīni un bruņurupuči.

West End, Lielā Bahamu sala (Bahamu salas) - tāpat kā pirātu stāsti Bahamu salās iederas arī stāsti par haizivīm. Pie Lielās Bahamu salas kopš 1749. gada gan fiksēti tikai četri haizivju uzbrukumi cilvēkiem (neviens no tiem nāvējošs), tomēr aptuveni 20 jūdžu attālumā no krasta atrodas Tīģeru pludmale, kur mīt ļoti daudz lielo haizivju.

Recife (Brazīlija) - zivīm bagātie koraļļu rifi piesaista Recife pilsētas piekrastei Brazīlijas ziemeļaustrumos daudz haizivju barības meklējumos. ISAF haizivju uzbrukumu indekss vēsta, ka Pernambuco provincē, kur atrodas Recife pilsētā, notiek lielākais skaits haizivju uzbrukumu visā Dienvidamerikā. Tiem, kas tur dodas peldēties, tiek ieteikts uzturēties ļoti tuvu krastam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60222578sec.