ECC-NET apkopojis ieteikumus transportlīdzekļu vadītājiem ceļojot pa Eiropu

2011. gada martā Eiropas Patērētāju centru tīkls (ECC-NET) apkopojis informāciju par to, kas jāņem vērā, apceļojot Eiropas valstis izmantojot automašīnu vai velosipēdu. Bieži vien ceļot gribētāji, plānojot savus ceļojumus, izstrādā personīgo apskates objektu maršrutus un izmanto ceļošanai savu vai nomātu transportlīdzekli. Īpaši būtiski, lai nenonāktu nevēlamās situācijās, ir iegūt informāciju par ceļa satiksmes noteikumiem un ierobežojumiem, jo prasības dažādās Eiropas valstīs var būt atšķirīgas.

ECC-NET, tai skaitā Latvijas Eiropas Patērētāju informēšanas centrs (ECC Latvia), apkopojis informāciju par būtiskākajiem ierobežojumiem un prasībām 28 Eiropas valstīs - ātruma ierobežojumi uz lielceļiem, pieļaujamais alkohola promiļu daudzums, vadot transportlīdzekli, ziemas riepu lietošana ziemas periodā, gaismu lietošana diennakts gaišajā periodā, speciālās ceļa nodevas maksa un citus noderīgus faktus.

Piemēram, daži fakti no ziņojuma vēsta, ka:

- Čehijā, Ungārijā, Rumānijā un Slovākijā vadīt transportlīdzekli nav atļauts, ja lietots alkoholu saturošs dzēriens vai preparāts. Nepastāv pieļaujamās normas uz promiļu daudzumu organismā – tolerance ir 0,0.

- Latvijā ir viens no zemākajiem maksimālā atļautā ātruma ierobežojumiem uz lielceļiem Eiropā, vēl zemāks ir Maltā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums uz lielceļiem ir 80 km/h.

- prasība par automašīnas gaismu lietošanu diennakts gaišajā periodā (visu gadu) ir obligāta ne tikai Latvijā, bet vēl deviņās Eiropas valstīs – Dānijā, Igaunijā, Īslandē, Lietuvā, Norvēģijā, Polijā, Slovākijā, Slovēnijā, Zviedrijā.

- ziemas riepu lietošana konkrētā ziemas periodā ir obligāta Austrijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Itālijā (atsevišķās pilsētās), Latvijā, Lietuvā, Rumānijā, Slovēnijā, Zviedrijā. Konkrēts periods nav noteikts Vācijā, Norvēģijā un Slovēnijā, ziemas riepu lietošana ir obligāta, iestājoties noteiktiem laika apstākļiem.

- Norvēģijā soda naudas apmēri par ceļa satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir augsti. Vienmēr autovadītāja apturēšanas gadījumā policija pārbauda, vai nav lietoti alkoholu saturošie dzērieni jeb promiļu daudzumu izelpā.

- Francijā, pārvietojoties ar velosipēdu, tam obligāti jābūt aprīkotam ar divām darba bremzēm un skaņas signālu. Francijā velosipēdistam braucot obligāti jābūt uzvilktai atstarojošai vestei. Maltā, Norvēģijā, Portugālē un Slovākijā visa vecuma personām pārvietojoties ar velosipēdu jābūt ķiverei.

Augstāk minēti tikai daži no faktiem, kurus atspoguļo ECC-NET veiktais informācijas apkopojums. Plašāk lasiet ziņojumā: www.ecclatvia.lv/index.php/lv/jaunakas-zinas/98-zinaautovaditajiemcelojotpaeiropu

ECC Latvia aicina ceļot gribētājus, lai izvairītos no nevēlamiem starpgadījumiem un papildus izmaksām, plānojot izmantot savu vai nomātu transportlīdzekli svešas zemes apmeklējumiem, rūpīgi iepazīties ar attiecīgās valsts ceļa satiksmes noteikumiem un citām prasībām, ierobežojumiem.

Plašākā informācija

Patērētāju tiesību aizsardzības centra Eiropas Patērētāju informēšanas centrs, Tālrunis: +371 67388622

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29618096sec.