Jauna tendence ceļošanā: privāti dzīvokļi ir lētāki par viesnīcām [1]

Pasaulē arvien populārāka kļūst naktsmāju meklēšana ceļojuma nevis viesnīcās, bet privātos dzīvokļos, turklāt šī tendence attiecas ne tikai uz tiem, kas dodas atpūsties, bet arī uz darba komandējumiem. Viens no argumentiem ir cena, bet cits, arī ļoti svarīgs – tā ir iespēja ceļojuma galamērķi izbaudīt pēc iespējas tuvāk vietējiem apstākļiem.

Cenas ziņā īpaši izdevīgi privātie piedāvājumi ir ģimenēm un draugu grupām. Galvenokārt dārgajās pasaules metropolēs – Ņujorkā, Londonā vai Berlīnē privātie naktsmāju piedāvājumi ir ļoti laba alternatīva.

Arī viesu uzņēmēji var paši brīdi noteikt, kad dzīvojamā platība būs vai nebūs pieejama īrei, bet portālos, kur šādi piedāvājumi tiek publicēti, konkrētajā datumā parādās tikai pieejamie dzīvokļi. Nozares zinātāji apgalvo, ka samērā viegli par pusi no viesnīcas istabas cenas vai pat vēl mazāku summu praktiski vienmēr iespējams noīrēt veselu dzīvokli. Piemēram, vidējās klases viesnīcā The Empire Ņujorkā par trim naktīm jāšķiras no 660 eiro, bet portālā Airbnbtajā pašā Ņujorkas rajonā iespējams atrast privātu studijas tipa dzīvokli par 198 eiro. Ietaupījums – 71 procents, turklāt viesnīcas istabas platība būtu tikai 19 kvadrātmetri, kamēr dzīvokļa platība – 37 kvadrātmetri.

Līdzīgi ir arī tepat Eiropā. Portālā Wimdu privātu dzīvokli ar četrām gultām pašā Berlīnes centrā iespējams noīrēt par 287 eiro, bet turpat līdzās viesnīcā Adagio nakšņošana četrām personām izmaksātu 477 eiro.

Tāda pati situācija ir arī lētākajā segmentā, tātad – cilvēki, kam vienkārši nepieciešams jumts virs galvas, var jebkurā Eiropas lielpilsētā atrast privātas naktsmājas par 20 – 30 eiro par nakti. Par šādu cenu iespējams noīrēt gultasvietu daudzvietīgā istabā jauniešu hostelī, kas, protams, nebūs tik patīkami, kā nakšņošana privātos apartamentos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kitija 10/31/2013 11:58 man vajaga privatu dzivokli

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Daugavkrasti
,


Novatours
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16209698sec.