Atvaļinājums ārzemēs taupīgajiem. Tas ir iespējams! – 1. daļa

Protams, atvaļinājums ārzemēs vienmēr būs saistīts ar izmaksām, bet kurš gan grib gada skaistāko laiku pavadīt, skaitot naudu? Droši vien neviens, tomēr arī no liekiem izdevumiem gribas izvairīties ikvienam, jo vairāk tāpēc, ka parasti atvaļinājums galu galā iznāk dārgāks, nekā sākumā ieplānotā naudas summa. Savlaicīgi un pareizi plānojot atvaļinājumu ārzemēs, iespējams ietaupīt pamatīgu naudas summu. Lūk, daži padomi, kā to izdarīt! Šodien – 1. daļa.

Lidojuma rezervēšana – turi acis vaļā!

Internetā iespējams atrast ļoti daudz ceļojumu portālu, kas sniedz labu pārskatu un iespēju salīdzināt izvēlētā lidojuma cenas. Tomēr ieteicams uzreiz nepadoties kārdinājumam rezervēt lēto lidsabiedrību piedāvājumus! Pirmkārt, minētie ceļojumu portāli rezervācijas procesā iekasē papildus komisijas maksas, papildus nodevas un nodokļus iekasē arī pašas lidosta, uz kuru lido lēto cenu lidsabiedrība: nereti tās atrodas pat vairāk nekā 100 kilometru attālumā no lielajām pilsētām. Tāpēc ieteicams pirms biļetes iegādes internetā rūpīgi izlasīt to, kas rakstīts ar vismazākajiem burtiņiem.

Jāizvēlas pareizais ceļošanas laiks!

Ir vērts parakstīties uz tūrisma uzņēmumu un lidsabiedrību informatīvo vēstuļu saņemšanu! Tā ir ceļotāja iespēja nenokavēt aktuālos piedāvājumus un pēdējā brīža vai agrās rezervācijas īpašās cenas.

Ja vien jūsu darba režīms to atļauj, ieteicams doties ceļā piektdienas vakarā: pētījumi pierāda, ka tieši šajā nedēļas dienā vidējās ceļojumu cenas ir ievērojami zemākas. Lidojumam mājup vislētākais ir svētdienas rīts un pirmdienas vakars.

Arī agrīnā rezervācija var ļaut ietaupīt līdzekļus. Pētījumos noskaidrots, ka visizdevīgākās cenas Eiropas lidojumiem ir desmit līdz 20 nedēļas pirms plānotā ceļojuma sākuma. Lidojumiem pāri okeānam izdevīgāki cenu piedāvājumi gaidāmi tikai piecas līdz desmit nedēļas pirms ceļojuma sākuma.

„Viss iekļauts” vai tomēr atsevišķi?

Te jāpārdomā, kādus kritērijus jūs izvirzāt labam ceļojumam, tas ir ceļotāja rakstura jautājums. Piedāvājumi „viss iekļauts” nodrošinās atslābinošu atpūtu pie baseina, un jums ne par ko nebūs jāuztraucas. Vienīgais – jau mājās precīzi jānoskaidro, ko tieši ietver „viss iekļauts”, lai ceļojuma vietā jūs nesagaidītu vilšanās, jo nākas šķirties no papildus līdzekļiem.

Dažkārt patiešām ir lētāk nopirkt visu ceļojumu no viena operatora, sākot ar lidojumu, nakšņošanu un īres automašīnu un beidzot ar ēdināšanu un gida vadītu ekskursiju paketi. Tomēr nereti tūrisma operatori šādu ceļojumu pakešu cenām uzrēķina papildus komisijas maksas, tāpēc pirms lēmuma pieņemšanas vērts pārbaudīt, vai atsevišķu ceļojuma sastāvdaļu iegāde tieši pie pakalpojuma sniedzēja neizmaksās lētāk.

Lielas pilsētas, lielas iespējas ietaupīt

Daudzās pasaules lielpilsētās tūristiem tiek piedāvātas īpašās tūristu atlaižu sistēmas, piemēram, tūristu karšu un „pasu” veidā. Tās parasti nodrošina lētāku pārvietošanos sabiedriskajā transportā, ieeju kultūras iestādēs un apskates objektos, ēdināšanas uzņēmumu speciālos piedāvājumus un tamlīdzīgi. Turklāt šādām kartēm ir dažādi derīguma termiņi, kas ļauj ceļotājam izvēlēties sev piemērotāko variantu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 13.05.2024 Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu! | Skatīt vairāk
2 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Bellevue Park Hotel Riga
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18235111sec.