No pludmales internetā: atvaļinājums ar viedtālruni un internetu

Tam, kurš izbaudījis viedtālruņa vai piezīmjdatora priekšrocības, būs grūti no šī komforta atteikties pat atvaļinājuma laikā. Kartes mobilajā tālrunī, lidojuma biļetes internetā un pastāvīgs kontakts ar mājās palicējiem: internets un viedtālruņi ievērojami atvieglo ceļojumu plānošanu un pašu atrašanos ceļā. Tomēr jāatceras, ka, lietojot šīs ierīces ārzemēs, varam ātri vien iedzīvoties pamatīgā rēķinā. Sniedzam dažus ieteikumus, kā kontrolēt gan sakaru izmaksas, gan savu datu drošību, esot atvaļinājumā ārzemēs.

Aplikācijas kā ceļveži. Mazās programmas, daudzas no kurām iespējams lejuplādēt bez maksas, var ļoti noderēt ceļojuma laikā, piemēram, ceļojuma gidi, kartes, valūtas konvertācija vai vārdnīca. Vislabākās ir tās aplikācijas, kas funkcionē bez savienojuma ar internetu, jo izpaliek nepārtrauktā datu atjaunošana. Ieteicams ar nepieciešamajām aplikācijām nodrošināties jau mājās un pārbaudīt, kā tās darbojas. Ja aplikācija aizņem par daudz vietas, Android lietotāji ar funkcijas App2SD palīdzību var tās noglabāt tālruņa SD kartē.

Sērfošana tīklā, izmantojot UMTS un WLAN. Pirms ārzemēs izmantot internetu, ieteicams pie sava mobilo sakaru operatora noskaidrot savienojuma izmaksas. Sērfošana tīmeklī noteikti lētāk izmaksās, ja izmantosiet atvērtos WLAN tīklus, piemēram, viesnīcās. Tomēr tad jāatceras, ka datoriem jābūt labi aizsargātiem: atcerieties par vīrusu skeneriem un ugunsmūri.

Datu drošība. Diemžēl atvaļinājumā cilvēki nereti kļūst izklaidīgi, un tad var gadīties, ka viedtālrunis vai dators tiek pazaudēts, tāpēc noteikti aizsargājiet savas iekārtas ar parolēm un ieejas kodiem. Tāpat pirms došanās ceļā ir vērts nokopēt visus datus.

Piesardzība interneta kafejnīcās. Ja nevēlaties staipīt līdzi datoru, varat piekļuvei internetam izmantot arī publiskās interneta kafejnīcas. Atcerieties, ka publiskajos datoros jāizvairās no slepeno un sensitīvo datu ievadīšanas, piemēram, interneta bankas lietošanas un iepirkšanās internetā. Ārējos datu nesējus un USB kartes vai kameras pie publiskiem datoriem varat droši pieslēgt tikai tad, ja arī šīm ierīcēm ir nodrošināta laba līmeņa vīrusu aizsardzība.

Izvairīties no atvaļinājuma sveicieniem internetā. „No šodienas trīs nedēļas nebūsim mājās, visi braucam uz Maljorku sauļoties!” No šādiem ziņojumiem sociālajos tīklos vajadzētu izvairīties, jo dažādi kriminālie elementi to var uzskatīt par skaidru ielūgumu apciemot jūsu īpašumu. Tā paša iemesla dēļ ar atvaļinājuma fotogrāfijām labāk dalīties tikai pēc atgriešanās mājās. Ja nekādi nevarat atteikties no dalīšanās sociālajos tīklos ar to, ko pašlaik darāt, ļaujiet šos ziņojumus lasīt tikai draugiem vai izvēlētiem kontaktiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


Bellevue Park Hotel Riga
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1549449sec.