5 noderīgi padomi, kā bez stresa sakravāt ceļasomas

Dodoties ceļojumā, somu kravāšana reizēm uzskatāma par patīkamu ekskursijas sastāvdaļu, taču bieži vien tā var izvērsties par sasteigtu un nervozu pienākumu.

Lūk, pieci pieredzējušu tūristu padomi, kas ļaus samazināt stresu līdz minimumam, kravājot līdzi ņemamās lietas.

1. Izvēlieties kādu mājokļa stūri kā pagaidu novietni mantām!

Jūsu guļamistabas stūris, visticamāk, būs visnotaļ piemērots šim nolūkam. Kolīdz iedomājaties par kādu lietu, ko vajadzētu ņemt līdzi, novietojiet to tur – negaidiet, jo piemirsīsiet! Kad visas ceļojumam nepieciešamās lietas saliktas vienuviet, somu kravāšana būs daudz ērtāka un ātrāka.

2. Pievērsiet vislielāko uzmanību apģērbam!

Izmantojiet interneta vai citu mediju piedāvātās laika ziņas, lai noskaidrotu, kāds laiks jūs sagaida. Nepaļaujieties uz vietējiem klimatiskajiem apstākļiem, un ceļasomās lieciet tikai tos apģērba gabalus, kādi derētu, nonākot galamērķī. Paturiet prātā, ka cilvēki, ar kuriem kontaktēsieties ceļojuma laikā, pārsvarā katru dienu būs citi – tas nozīmē, ka nepieciešamība pēc vairākiem tērpu komplektiem atkrīt. Centieties apģērba gabalus salikt pēc iespējas ciešāk, piemēram, pūkainus (vilnas) džemperus var kompakti savietot ar daudziem smalkāka auduma izstrādājumiem. Jāatceras arī, ka neliela plastmasas pudelīte ar veļas mazgājamo līdzekli sver daudz mazāk nekā vairāki tērpi.

3. Dažas dienas pirms došanās ceļā "izmēģiniet" savu bagāžu!

Lai pēdējā brīdi nevajadzētu krist panikā, sakravājiet somas jau laicīgi. Paņemiet savu bagāžu, un dodieties pastaigā apkārt kvartālam. Ļoti iespējams, ka somas šķitīs pārāk smagas un jūs būsiet spiesti vēlreiz pārskatīt mantu sarakstu, lai daļu no tām tomēr atstātu mājās. Noteikti painteresējieties savā aviokompānijā gan par rokas, gan pārbaudāmās bagāžas svara un izmēru ierobežojumiem, lai izvairītos no pārpratumiem izlidošanas dienā.

4. Pārskatiet līdzi ņemamās zobu pastas, šampūna un dvieļu daudzumu!

Kravājot somas, daudzi cilvēki mēdz "aizrauties", izvēloties līdzi ņemamos higiēnas piederumus. Ja jums ceļojumā līdzi nepieciešams gan šampūns, gan kondicionieris, kā arī vairāki roku krēmi, noteikti sapildiet tos daudz mazāka tilpuma tvertnēs, kādas nav sarežģīti atrast veikalos. Turklāt pārliecinieties, cik lielus tilpumus dažādu šķidrumu lidmašīnā ļauj pārvadāt drošības noteikumi.

5. Ņemiet vērā iepriekšējo ceļojumu pieredzi!

Pēdējais padoms attiecināms uz brīdi, kad veiksmīgi esat pārradies no brīvdienām. Atveriet savas ceļasomas un pārskatiet to saturu, novērtējot, kuras no līdzi paņemtajām lietām jūs patiešām esat lietojis, kuras nelietojāt, un kuras jums bija vajadzīgas ekskursijas laikā, taču piemirsāt ielikt, kravājot somas. Tā būs vērtīga pieredze jūsu turpmākajiem ceļojumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 22.05.2024 Karostas festivāls Liepājas reģiona TIB
No 1. līdz 9. jūnijam norisināsies Karostas festivāls. Festivāls šogad notiks jau 6. reizi. Šī gada tēma – Otra iespēja. | Skatīt vairāk
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12880397sec.