7 padomi, kā uzlabot komfortu, nakšņojot automašīnā

Tā kā kempingu un dažādu izbraucienu sezona rit pilnā sparā, nereti nakti nākas pārlaist automašīnā. Protams, lielākajā daļā gadījumu jūsu vieglā auto salons nevarēs aizstāt guļamistabu, taču turpmākie padomi var noderēt, lai paaugstinātu ērtību līmeni tajā.

Lietojiet uz galvas uzliekamu LED lukturīti

Šāds lukturītis palīdzēs nakts vidū ērti nokļūt uz tualeti, turklāt tas ir viens no labākajiem apgaismes risinājumiem lasīšanai. Nevajadzētu izmanto automašīnas salona apgaismojumu – tādā gadījumā jūs agri vai vēlu var nepatīkami pārsteigt izlādējies akumulators.

Neaizmirstiet par lasāmvielu

Iespējams, ka centieni iemigt automašīnā, pateicoties neērtajām gulēšanas pozām un nelielajai telpai, var ievilkties līdz pat rītausmai. Tādēļ paņemiet līdzi ko lasāmu vai jebko citu, kas parasti palīdz nedaudz aizmirsties un vieglāk iemigt, piemēram, savu iPad.

Padomājiet par miegazālēm

Protams, pastiprināta miega tablešu lietošana nebūt nav tas, kas jums būtu jādara. Taču šis tomēr ir tas brīdis, pirms kura nenāk par sliktu pakonsultēties ar farmaceitu par kāda naturāla nomierinoša līdzekļa lietošanu. Iespējams, citiem automašīnā iemigt palīdzēs pavisam neliela glāzīte alkohola, taču arī tādā gadījumā jābūt piesardzīgam – alkohols nozīmē papildus došanos uz tualeti naktī, bet organisma dehidratāciju nākamajā rītā. Vislabāk tomēr būtu pieturēties pie kādas mierīgas un interesantas nodarbes pirms iemigšanas.

Atcerieties par higiēnu

Daudziem šķiet, ka, ilgāku laiku ceļojot ar automašīnu un arī nakšņojot tajā, mazgāšanās bieži izpaliek. Taču, liekot lietā nedaudz kreativitātes, ātri vien atradīsiet vietu, kur nomazgāties. Bezmaksas dušas, piemēram, nereti pieejamas publisku peldvietu tuvumā, bet samaksājot – rekreācijas centros, trenažieru zālēs vai lielākās kempingu vietās. Esot ceļā, lieliski noderēs dažādu veidu mitrinošās salvetes un papildus tīra dzeramā ūdens krājumi.

Izpētiet apkārtni

Nakšņojot automašīnā, pats svarīgākais ir parūpēties, lai pats auto būtu drošībā, un no rīta jūs nepārsteigtu, piemēram, soda kvīts vai izsists logs. Pilsētu teritorijās vienmēr pievērsiet uzmanību vietējai likumdošanai, ceļazīmēm, stāvvietu apzīmējumiem un citiem noteikumiem. Ja nakti nākas pārlaist ārpus pilsētas, auto novietošana pārāk nomaļā vietā var būt bīstama.

Aizslēdziet durvis un nedaudz atveriet logu

Nakšņojot auto, vienmēr nedaudz atstājiet vaļā kādu no logiem, lai pa nelielu spraudziņu salonā iekļūtu svaigs gaiss. Durvīm obligāti jābūt aizslēgtām; novērsiet arī visas pārējās iespējas, kā no ārpuses viegli iekļūt salonā.

Pārliecinieties, ka jūsu mobilais ir uzlādēts un sasniedzams

Bieži vien problēmu gadījumā vai ārkārtas situācijā mobilais tālrunis ir vienīgais glābiņš. Nakšņojot automašīnā, būtu īpaši svarīgi padomāt par komunikācijām. Pareizs solis būtu 12 voltu mobilās ierīces lādētāja iegāde. Tas viss, protams, ir velti, ja gatavojieties nakšņot apvidū, kurā nav zonas, taču pēdējā laikā šādu vietu palicis ļoti maz.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13275814sec.