5 padomi, kā ceļot kopā ar draugiem saticīgi

Ikkatram cilvēkam piemīt kāda individuāla, raksturīga iezīme, un tādas noteikti jāņem vērā, izvēloties ceļabiedrus kādam atpūtas braucienam.

Pieredzējušu tūristu starpā pastāv uzskats, ka vislabāk ceļojumu var izbaudīt vienatnē, taču šāda atpūta daudziem no mums visticamāk sagādās vairāk raižu, nekā brīvdienas draugu vai paziņu lokā.

Taču, izvēloties ceļabiedrus, ir svarīgi jau iepriekš izzināt viņu vēlmes, intereses un kaprīzes, pretējā gadījumā ilgi plānotās brīvdienas var sagādāt vilšanos un nepatīkamas emocijas.

Izvēlieties ceļabiedrus piesardzīgi

Pirms dodaties tālākā ceļā draugu lokā, vissvarīgāk izvēlēties, ar ko īsti kopā pavadīsiet brīvdienas. Ikvienam no mums atšķiras viedokļi par to, kas īsti ir ceļošana – dažs labprātāk izvēlas zvilnēšanu šūpuļtīklā ar kokteiļa glāzi kādā eksotiskā pludmalē, bet cits dod priekšroku aktīvai atpūtai ūdeņos, nemaz nerunājot par to, ka dažiem piemērotāks šķistu ekotūrisms polārajos apgabalos. Ar draugiem par visu noteikti jāvienojas jau labu laiku pirms došanās uz lidostu, jo domstarpības par iecerēto galamērķi ir pēdējais, ar ko jūs vēlaties saskarties brīvdienās.

Izrunājieties par visu

Kāds ir jūsu sapņu ceļojums? Vai kādam līdzi būs kaitinošs mājdzīvnieks? Cikos jūs parasti dodaties pie miera un cikos – mostaties? Tie būtu tikai daži no jautājumiem, kas būtu jāuzdod ceļabiedriem. Reizēm šķiet, ka ceļošana draugu lokā varētu būt spontāns, neaizmirstams piedzīvojums, pirms kura nav nepieciešama sagatavošanās, taču šāds uzskats ir maldīgs. Izrunāšanās ir absolūti nepieciešama, jo nav patīkami uzzināt, ka kāds no jūsu kompanjoniem bezatbildīgi sarīkojis ballīti viesnīcas numuriņā pa to laiku, kamēr devāties apskatīt pilsētu.

Atpūtieties arī atsevišķi

Jūs ceļojat kopā, taču tas nenozīmē, ka esat "neatdalāmi" – nav nepieciešams pastāvīgi sekot pa pēdām ceļabiedriem. Katram ir savas intereses, un ceļojums ir īstais brīdis, lai izpaustos tā, kā vienmēr esat vēlējies – tā ir brīvība. Ja nevēlaties nodoties astoņu stundu garai ekskursijai pa Prāgas tiltiem, par ko tik ļoti sapņo jūsu paziņa, varat droši no tās atteikties. Pēcāk jums būs iespēja dalīties piedzīvotajā, un pēc kopīgas apspriedes patiesībā būsiet "pabijis" divās vietās vienlaicīgi. 

Pārrunājiet naudas jautājumus

Rietumu pasaulē mūsdienās pastāv uzskats, ka pirms kāzām abiem mīlniekiem jāapspriež trīs nopietni temati: bērni, reliģija un finanses. Par laimi, ceļojot ar draugiem, nav nepieciešams diskutēt par pirmajiem diviem, taču pirms došanās ceļā, trešajam jākļūst par obligātu. Jāpieņem lēmums, vai izmaksas dalīsiet vienādās daļās, vai arī nekādā gadījumā nepārmaksāsiet tāpēc, ka jūsu kompanjonam patīk viesoties katrā pamanītajā ēstuvē. Jebkurā gadījumā, parāds nav brālis, tādēļ jau pirms izbraukšanas jāsastāda vismaz primitīvs plāns, kuram sekosiet naudas jautājumos.

Neklusējiet, bet saglabājiet piesardzību

Ja tomēr, neskatoties uz detalizēto plānošanu, ceļojuma laikā rodas domstarpības, nevajadzētu klusēt un samierināties ar iespējamo ceļabiedru neiecietību. Apslāpētas emocijas var kļūt par cēloni nopietnam konfliktam kādā saspīlētā brīdī, un savstarpēja nesaprašanās tūkstošiem kilometru prom no mājām ir tas, ko noteikti nevajadzētu pieļaut. Patiesībā nelieli kašķi, kuru laikā izdodas nonākt pie kopsaucēja, nenāks par sliktu un ir pat vēlami, taču galvenais – nekad neklusējiet. Ceļojums lielākajā daļā gadījumu ir nozīmīgs notikums, kuru izvēlamies, lai gūtu pozitīvu emociju devu ilgam laika periodam, tādēļ maksimāla izvairīšanās no konfliktiem ir patīkamu brīvdienu pamatā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 24.05.2024 🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19048715sec.