Atslēga lieliskam ārzemju ceļojumam – iejušanās vietējo "ādā"

Lai varētu radīt ilgi paliekošas atmiņas ārzemju ceļojuma laikā, jāspēj spert solis ārpus tā dēvētās tūristu komforta zonas, kaut uz brīdi iejūtoties vietējo iedzīvotāju ādā.

Patīkamākās atmiņas un piedzīvojumiem bagātākie mirkļi ārzemju brīvdienu laikā saistāmi nevis ar redzēto, bet gan izjusto. Maksimāla iejušanās vietējās kultūras un tradīciju burvībā sniegs daudz vairāk nekā mēģinājums sev apkārt uzburt jūsu ierasto vidi – lai gan tieši pēdējais ir tas, ko bieži vien pat neapzinātā veidā cenšas īstenot daudzi tūristi.

"Diskusijas par šo tematu ir neiedomājami būtiskas," atzīst tūrisma guru amerikānis Riks Stīvs, 50 ceļvežu un ceļojuma literatūras autors, kurš kaislīgi cenšas iedvesmot amerikāņus vismaz reizi dzīvē kļūt par "pagaidu ārzemniekiem".

Lūk, 5 padomi, kas palīdzēs izbēgt no "tūristu slazda" un izbaudīt ārzemju ceļojumu, iemiesojoties vietējo iedzīvotāju ādā.

Īrējiet dzīvokli

"Šādi iespējams radīt ligzdiņu, ko var dēvēt par savējo – nebūs jārēķinās ar pēkšņu istabeņu ienākšanu," atzīst kāds Parīzes nekustamo īpašumu aģents.

Labām viesnīcām, protams, nav ne vainas, taču atgriešanās "mājās" pēc garas dienas pilnīgi svešā pilsētā rada neaizmirstamas sajūtas. Turklāt paša gatavots ēdiens ne tikai garšo labāk, bet vairumā gadījumu izmaksās ievērojami lētāk, nekā pusdienas kādā ēstuvē.

Tikpat labi īrētajā dzīvoklī iespējams ielūgt jauniegūtos svešzemju draugus uz kādu kokteili.

Pusdienojiet tur pat, kur vietējie

Sarunās ar vietējiem ļaudīm nereti atklāsiet par lielisku ēstuvju eksistenci, kuras nav minētas nevienā ceļvedī – ja tomēr neizdodas uzsākt sarunu ar blakussēdētāju metro, taksisti gandrīz vienmēr labprāt padalīsies ar informāciju par tradicionāliem krodziņiem, kafejnīcām un restorāniem, kur iespējams neizdot daudz naudas, lai nobaudītu vietējās delikateses.

Nepievērsiet uzmanību restorāniem, kurus rotā uzkrītošas ēdienkartes vismaz četrās valodās – tā vietā izvēlieties šķietami necilas ēstuves, kurās, iespējams, par izvēlēto ēdienu viesmīli vajadzēs informēt ar žestu valodas palīdzību. 

Izmantojiet sabiedrisko transportu

Nekas nespēj labāk pavēstīt par attiecīgās zemes cilvēkiem kā brauciens sabiedriskajā transportā. Tas ne tikai ir daudz izdevīgāks pārvietošanās veids par braucienu taksometrā, bet arī ļauj iepazīt svešo ļaužu valodu, temperamentu, ieradumus, kā arī liks jums sajusties kā asinsradiniekiem.

Vēl viena alternatīva – izmantojiet velosipēda pedāļus, lai izjustu papildus brīvību un līdz šim neiepazītās vides sniegto atspirdzinājumu.

Attīriet dvēseli

Apmeklējiet kādu dievnamu. Pat tad, ja ikdienā nesastopaties ar reliģiju, pusstunda kādā necilā baznīciņā ļaus iepazīt vietējo kultūru no pilnīgi cita, autentiska skatpunkta.

Viesošanās dievnamā var jūs rosināt uz eksistenciālām pārdomām un, iespējams, pat sniegt motivāciju jauna dzīves posma uzsākšanai – arī gadījumā, ja cilvēkiem jums svešajā zemē piemīt pilnīgi citi uzskati par ticību.

Veltiet laiku domu lidojumam

Ceļojuma plānošana, protams, ir neatņemama tā sastāvdaļa, taču nevajadzētu aizrauties ar drudžainu skraidīšanu no pieminekļa uz pieminekli, no muzeja uz muzeju. Veiskmīga ārzemju ceļojuma laikā ir absolūti nepieciešams atvēlēt laiku laiskai pasēdēšanai vienatnē kādā gleznainā vietā, vienkārši vērojot garām skrienošo pasauli. Ja vēlaties sajusties kā vietējais, jums ir jāļaujas nelielam, veselīgam slinkumam un kaut uz brīdi jāaizmirst par kādu noteiktu darbību veikšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14141512sec.