4 padomi, kā brīvdienās nepiedzīvot zagļu uzbrukumus tukšiem mājokļiem

Tuvojoties ziemas brīvdienu sezonai, jāatceras, ka arī kramplauži kļūst aktīvāki periodā, kad ļaudis pamet savus pilsētu mājokļus un dodas pelnītā atpūtā. 

Šajā laikā noziedznieki var vieglāk izvēlēties "drošu" mērķi sirojumiem, tādēļ jādara viss iespējamais, lai pēc atgriešanās no atpūtas brauciena jūs nepārsteigtu iztukšots dzīvoklis vai māja.

1. Atbrīvojieties no acīmredzamām zīmēm, ka esat prombūtnē

Pat gadījumā, ja plānojat atpūstiet vien dažas dienas, noorganizējiet sniega novākšanu mājas priekšpusē jūsu prombūtnes laikā – balta taciņa bez neviena pēdu nospieduma ne tikai Holivudas filmās kļūst par aicinājuma žestu zagļiem. 

2. Radiet iespaidu, ka mājās vēl joprojām kāds būtu

Ja pieejams apgaismojums ar iestatāmu taimeri, noteikti izmantojiet to. Moderno tehnoloģiju vidū atrodami vairāki gadžeti, kas ļauj imitēt dažādas sadzīves darbības, palīdzot izvairīties no kramplaužiem, piemēram, ierīce "FakeTV" radīs ilūziju, ka mājās darbojas televizors.

3. Iepazīstieties ar kaimiņiem

Labākais veids, kā aizsargāties no iespējamas ielaušanās jūsu īpašumā, ir kaimiņu iepazīšana. Garie rudens un ziemas vakari lieliski noder sarunām pie krūzes karstas tējas, turklāt savstarpēja uzticība ļaus jumts justies drošāk, atrodoties prom no ierastās vides.

4. Esiet piesardzīgi sociālajos tīklos

Nav noslēpums, ka sociālo tīklu laikmetā vienmēr jāpatur prātā drošība internetā – viena no tās izpausmēm ir privāti sensitīvas informācijas neafišēšana. Daudzās rietumu valstīs, piemēram, ASV, zagļi "iemanījušies" izvēlēties upurus, izmantojot Facebook tīklu. Ja tomēr nevarat noturēties no brīvdienu foto augšupielādes savos tiešsaistes profilos, vismaz centieties neatklāt jūsu atgriešanās datumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1583221sec.