5 stjuartu ieteikumi, kā droši ceļot lidmašīnā

Tuvojas ziemas brīvdienu sezona, un nav noslēpums, ka pastāvīgi pieaug globālais tūristu skaits. Tās ir drošas norādes uz pasažieru skaita palielināšanos aviolaineru salonos, taču vai ceļotāji zina, kādi nerakstītie likumi un norādes būtu jāņem vērā, lai lidojuma laikā justos droši?

"Stjuarti ir primāri atbildīgi par pasažieru drošību, ērtībām un labsajūtu. Plašas apmācības un gūtās pieredzes dēļ stjuartes un stjuarti ir profesionāļi, kas vienmēr rūpēsies par to, lai pasažieri savu galamērķi sasniegtu droši un bez problēmām," atzīst kāda no ASV Stjuartu asociācijas pārstāvēm.

Lūk, piecas nianses, kam stjuartes iesaka pievērst pastiprinātu uzmanību.

1. Uzklausiet apkalpes locekļus

Lai gan šī ir tā ceļojuma daļa, kuru necieš liela daļa aviotūristu, ieklausīšanās apkalpes locekļu informatīvajā un drošības instruktāžā var ne tikai palīdzēt rast atbildes uz jautājumiem nepieredzējušiem ceļotājiem, bet arī glābt dzīvības avārijas gadījumā.

2. Piesprādzējieties

Pasažieriem vajadzētu lietot drošības jostas visa lidojuma laikā – pat tad, ja ir izslēgts to nepieciešamības indikators.

3. Saudzējiet bērnus

Bērnus, kuri nav vecāki par diviem gadiem, visdrošāk sēdināt speciālos bērnu sēdeklīšos. Tas ir drošākais veids, kā lidot mazuļiem. Aviācijas ergonomikas eksperti viennozīmīgi apgalvo, ka bērna turēšana klēpī var būt bīstama – līdz šim bieži konstatēti savainojumi un pat mazuļu nāves gadījumi turbulences laikā.

4. Sekojiet norādījumiem par elektronisko ierīču lietošanu

Viens no iemesliem, kādēļ elektronisko ierīču izmantošana ir ierobežota lidmašīnās, ir to lietotāju novēršanās un nespēja uzklausīt stjuaršu nolasītās instruktāžas. Taču galvenokārt aizlieguma pamatā ir jau bieži pieminētā iespējamā interference starp mobilajām ierīcēm un svarīgām lidmašīnas avionikas iekārtām.

5. Nepārspīlējiet ar rokas bagāžu

Turbulences, nosēšanās vai citu aviolainera satricinājumu dēļ katru gadu tiek ziņots par tūkstošiem ievainojumu, kuru cēlonis ir rokas bagāžas nepareiza novietošana vai pārāk piebāzti bagāžas plaukti. Lai rūpētos gan par savu, gan citu pasažieru drošību, rokas bagāžas somās centieties likt vien pašas nepieciešamākās un vērtīgākas mantas – naudu, fotokameras, elektroniskās ierīces, medikamentus un dārglietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15199685sec.