Sešas tūristu apņemšanās, kuras vērts izpildīt jaunajā gadā

Paralēli ierastajam apņemšanās sarakstam, kurš parasti tiek koncentrēts uz vēlmēm īstenot plānus par lielāku peļņu, pareiza uztura nosacījumu ievērošanu vai fiziskās formas uzlabošanu, īsteniem tūristiem gadu mijā jāapņemas arī apmeklēt kādu jaunu valsti vai, piemēram, iemācīties jaunu valodu.

Turpinājumā – sešas ar ceļošanu saistītas apņemšanās, kuras būtu vērts izpildīt 2013. gadā.

Atstāt mājās viedtālruni... vismaz uz dažām stundām

Tūristiem piemērotās aplikācijas, ērta piekļuve kartēm un internetam, protams, neiedomājami atvieglo modernā tūrista navigāciju pa svešas pilsētas ielām. Taču apmaldīšanās nepazīstamā vidē var sagādāt arī ne mazums pozitīvu piedzīvojumu, ārzemēs pieredzētajam piešķirot specifisku "odziņu". Ceļojuma plānošana un organizēšana ir vairāk nekā vēlama, taču nenāks par ļaunu, ja uz brīdi novērsīsiet skatienu no 21. gadsimta tehnoloģijām, un, kas zina, varbūt tieši šāda rīcība ļaus jums piedzīvot ja ne komfortablākos, tad noteikti vienus no interesantākajiem mirkļiem 2013. gadā.

Biežāk sacīt vārdu "jā"

Ja nākamgad dosieties tūrisma braucienā, tas jau liecina, ka gatavojaties atbildēt piekrītoši vairākiem nepazīstamiem cilvēkiem. Ceļojot jāiemācās nesekot detalizētam plānam, atturoties no visām iespējām un piedāvājumiem, kas tajā nav minēti. Lai pilnībā izbaudītu brīvdienas, jācenšas gūt pēc iespējas plašāku emociju buķeti, un tas kļūst neiespējami, ja baidāties kaut uz brīdi "izkāpt" no savas komforta zonas.

Iemācīties jaunu valodu

Jaunas valodas apgūšana ļaus aizmirst par visai nesaprotamu žestu izmantošanu, dodoties iecerētajā ārzemju ceļojumā, turklāt veiksmes gadījumā varēsiet palielīties draugiem, ka esat poliglots. Lieliska un inovatīva iespēja, kā vismaz sarunvalodas līmenī apgūt svešzemju mēles, ir dažāda veida izglītojošā tūrisma piedāvājumi, piemēram, itāļu valodas skola "Scuola Verde L'Olmo". Šis piedāvājums ļaus ne tikai apgūt valodu ar grāmatu un pasniedzēja starpniecību, bet arī izprast un pieredzēt tās lietojumu ikdienas dzīvē, pusdienojot kopā ar vietējām itāļu ģimenēm.

Paturēt prātā, ka piedzīvojumu nekad nevar būt par daudz

Lielai daļai cilvēku gadu mijā nākas atzīt, ka pēdējo 12 mēnešu laikā nav izdevies paveikt visu, kas bijis iecerēts. Taču noteikti nevajadzētu samierināties ar neveiksmēm vai atteikties no sapņiem – pilnīgi iespējams, ka arī jaunajā gadā viss nenoritēs, kā plānots, taču pavisam noteikti varam darīt ko tādu, kas pavērs pat plašākus apvāršņus, nekā spējam iedomāties – izmantot ik katru dzīves sniegto iespēju priecāties, baudīt, mīlēt, palīdzēt, neaizmirst, mācīties, pilnveidoties un galu galā – ceļot.

Nodoties piedzīvojumiem arī darījumu braucienos

Nākamā darījumu brauciena laikā apņemieties apskatīt ko vairāk par lidostu, viesnīcu un konferenču zāli. Pat tad, ja pastaigai pa kādu ārzemju metropoli atvēlētas vien dažas stundas, 21. gadsimta biznesa tūrista rīcībā ir pietiekami daudz "instrumentu", lai atrastu interesējošus tūrisma objektus vai izmantotu mirkli kaut virspusējai vietējās kultūras iepazīšanai. Piemēram, var izmantot viedtālruņu lietotni "Triposo", kas "ieteiks" jūs interesējošus objektus teju jebkurā pasaules pilsētā, ņemot vērā pat pašreizējos laika apstākļus un diennakts stundu.

Nebaidīties ceļot vienatnē

Nenoliedzami, došanās tālākā ceļā bez kompanjona var šķist biedējoša, taču patiesībā "solo tūrisms" nebūt nav sinonīms vientulībai. Ceļojot vienmēr atradīsiet kādu, ar ko aprunāties, ieturēt maltīti vai kopīgi doties nelielā ekskursijā. Tūrisma eksperti atzīst, ka ceļošana vienatnē pēdējos gados uzskatāma par pieredzi, kas pielīdzināma, piemēram, Tadžmahala mauzoleja apmeklējumam. Jāpiebilst, ka 2013. gadā izšķirošais tūrista jautājums varētu būt pat nevis "kurp doties", bet gan "kā doties".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 11.05.2024 Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26317286sec.