Padomi, kā saturīgi pavadīt īsu atvaļinājumu

Pateicoties globalizācijai, internetam, transporta un infrastruktūru nepārtrauktai attīstībai, kā arī citām 21. gadsimta sniegtajām iespējām, ceļot ir kļuvis pārsteidzoši viegli. Tas nozīmē, ka mūsu atvaļinājumi var būt īsāki – tehnoloģijas paveic ievērojamu daļu no tā, ko agrāk bija nepieciešams darīt tūristiem, veltot ne mazums laika un pūļu.

Taču, neskatoties uz to, ikdienas steiga nav zudusi. Vēl vairāk – darba dienu ritums kļuvis daudz straujāks, tādēļ nereti mūsu "atvaļinājums" ilgst ne vairāk par dažām dienām.

Ko darīt, ja jau krietnu laiciņu nepamet izmisīga vēlme redzēt ko vairāk par četrām sienām birojā vai mājās, bet darba devējs jūs apveltījis vien ar trim vai četrām brīvdienām?

1. Nedodieties pārāk tālu

Visai loģiski – jo tālāk jūs dosieties, jo mazāk laika atliks iespaidu gūšanai kārotajā galamērķī. Ja jums dotas vien dažas brīvdienas, tās vislabāk veltīt ceļojumam uz, piemēram, kādu no Skandināvijas valstīm. Noteikti nevajadzētu sapņot par došanos uz tālām zemēm – pārlieku lielas steigas dēļ jūsu ceļojums var pārvērsties murgainā skraidīšanā.

2. Nešķērsojiet pārāk daudz laika joslu

Ja nevēlaties, lai jūsu jau tā īsās brīvdienas pavada nelāga pašsajūta, izvairieties no vairāku laika joslu šķērsošanas, īpaši – austrumu virzienā. Tai pat laikā der atcerēties, ka, ceļojot ziemeļu-dienvidu virzienā, šādu problēmu nebūs, tādēļ īsām brīvdienām der, piemēram, dažu dienu ilga atpūta Santorini.

3. Ceļojiet tikai ar rokas bagāžu

Kurš gan vēlas veltīt tik dārgo atvaļinājuma laiku, stāvot rindā, lai saņemtu bagāžu? Vai – vēl ļaunāk – aizpildīt neskaitāmas veidlapas gadījumā, ja reģistrētā bagāža būs pazudusi? Pateicoties 21. gadsimta globalizācijai, patiesībā ir grūti atrast kaut vienu iemeslu, kādēļ īsa tūrisma brauciena laikā jums būtu nepieciešamas papildu ceļasomas.

4. Veltiet mazāk laika maltītēm

Dažādu ēdienu nogaršošana neapšaubāmi ir viena no lielākajām baudām, ko sniedz ceļošana, tādēļ šo unikālo pieredzi noteikti nevajadzētu aizstāt ar piecām minūtēm ātrās ēdināšanas iestādēs. Taču, ja jūsu laika resursi ir ierobežoti, trīs stundu ilga pusdienošana restorānā var traucēt plāniem gūt jaunus iespaidus līdz šim neredzētajā zemē. Centieties samazināt ēdienreižu laikus, nesteidzīgu mielošanos atstājot vakariņu laikam, kad apskatāmie tūrisma objekti jau ir slēgti.

5. Sagrupējiet apskates objektus

Jau pirms došanās ceļā veltiet laiku galamērķa izpētei – izdomājiet, ko būtu vērts apskatīt, atrodiet attiecīgos objektus kartē un izplānojiet savu ceļu tā, lai nebūtu vajadzības steigties no viena pilsētas gala uz otru. Šim nolūkam lieliski noderēs dažādu interneta resursu vai viedtālruņu lietotņu sniegtās priekšrocības.

6. Izklaidējieties un komunicējiet

Ceļojumam nebūt nav jākļūst par muzeju, pieminekļu un citu objektu apskates maratonu. Nebaidieties uzsākt sarunu ar vietējiem; veltiet brīdi laika, lai paklejotu pa svešajām ielām, apskatot galamērķi bez "tūristu brillēm". Tieši mazie, neplānotie piedzīvojumi ir tie, kas gūtajiem iespaidiem neļaus izplēnēt vēl ilgi pēc ceļojuma.

7. Paredziet laiku relaksācijai

Nav noslēpums, ka mūsdienu straujā dzīves rituma dēļ var šķist kārdinoši izdarīt, redzēt un izjust pēc iespējas vairāk, taču ikvienām brīvdienām jāsatur mirklītis laiskai, nesteidzīgai atpūtai. Ideālā gadījumā veltiet vienu vakaru masāžai, otru – relaksējošam mirklim džakuzi, bet trešo – kokteiļa malkošanai pie peldbaseina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 12.05.2024 Latvijas tirgotāju dienas Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17762899sec.