Pieci viegli ievērojami nosacījumi, kā ceļot videi draudzīgāk

Ja ceļošana tiek apskatīta no apkārtējās vides saudzēšanas aspekta, tūristi bieži vien nonāk visai mulsinošā situācijā. Ceļošana lidmašīnā, apmešanās viesnīcā un maltītes ieturēšana restorānā nodara būtisku ļaunumu mūsu planētai, tomēr saprotami, ka, atrodoties ceļā, ir visai grūti izvairīties no tā visa.

Turpinājumā – daži viegli ievērojami nosacījumi, kas palīdzēs samazināt tā dēvēto ekoloģisko pēdas nospiedumu atvaļinājuma laikā. Nenoliedzami, ka, ceļojumā ik uz soļa atceroties par vides saudzēšanu, iespējams arī pamatīgi ietaupīt.

Atbrīvojieties no plastmasas pudelēm

Atrodoties ceļā, plastmasas pudelēs pildīta ūdens un atspirdzinošu dzērienu lietošana ir izplatīts ieradums. Tomēr šāda tipa iepakojuma izmešana apkārtējā vidē var atstāt graujošu iespaidu uz to. Apsveriet domu vienmēr pie rokas turēt vairākkārt lietojamu pudeli vai vismaz pārliecinieties, ka izlietotās plastmasas pudeles nonāk atkritumu tvertnē.

Ieplānojiet vides saudzēšanu

Meklējiet tādas viesnīcas vai ekskursijas, kas var lepoties ar sertifikātiem, kuri apliecina to atbilstību vides prasībām. Ne mazums uzņēmumu tūrisma un viesmīlības nozarē piedalās ūdens kvalitātes saudzēšanas programmās, nodrošina fluorescentu apgaismojumu nakts laikā, lai taupītu elektroenerģijas patēriņu, kā arī piedāvā tikai vietējā apkārtnē tapušus produktus un ēdienus. Ja tomēr nav pieejamas tā dēvētās ekonaktsmītnes, var rezervēt numuru viesnīcā, kas atrodas sabiedriskā transporta līniju tuvumā.

Nepārvadājiet lieku bagāžu

Elementāra matemātika – jo vieglāka lidmašīna, jo mazāk degvielas tiek patērēts. Izņemiet nelietderīgos priekšmetus no savas ceļasomas – ironiski, taču 21. gadsimtā par tādiem var uzskatīt arī ceļvežu grāmatas un bukletus, kuru alternatīvas noteikti atrodamas internetā. Protams, nevajadzētu ņemt līdzi arī pārspīlēti daudz apģērba gabalu. Var šķist, ka daži viegli priekšmeti nespēj glābt vidi, tomēr arī šāds aspekts ir būtisks, ja vēlaties nodoties īstenam ekotūrismam.

Mērojiet ceļu kājām

Nav vajadzības izklāstīt, cik lieliskas ir pastaigas – gan jūsu ķermenim, gan prātam, gan apkārtējai videi. Turklāt šis pārvietošanās veids visbiežāk ļauj atklāt un izpētīt jaunas vietas un lietas, kuras iepriekš nepamanījāt. Tas īpaši attiecas uz jaunu pilsētu iepazīšanu, kur nereti nesteidzīga klejošana pa ielām ļauj pievērst uzmanību dažādām niansēm. Ja kādu iemeslu dēļ pastaiga tomēr nav iespējama, dodieties ceļā ar sabiedrisko transportu – arī šādi pasaudzēsiet atmosfēru no kaitīgā oglekļa dioksīda. 

Iegādājieties videi draudzīgus suvenīrus

Arī tas, ko no ārzemju ceļojuma pārvedam mājās, var atstāt iespaidu uz apkārtējo vidi. Tā, piemēram, finanšu ieguldīšana suvenīros, kurus darinājuši vietējie mākslinieki un amatnieki, tā vietā, lai iegādātos magnētus un pastkartes, kuras, visticamāk, tapušas citā valstī, palīdzēs atbalstīt vietējo ekonomiku. Tāpat jāatceras neiegādāties jebko, kas izgatavots no kāda reta dabas resursa. Turklāt vajadzētu koncentrēties uz spilgtu atmiņu gūšanu, nevis fizisku objektu iegādi – ja vientuļais zieds pļavā vai vienreizējais gliemežvāks pludmalē jums šķiet skaists, nevediet to mājās, bet gan iemūžiniet fotogrāfijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16583204sec.