Ko apskatīt, kur nakšņot, kur pāest Krētā - iesaka Impro

Krēta zināma kā Eiropas civilizācijas šūpulis, pazīstama kā kvalitatīvas atpūtas zeme un viesmīlīgi aicina katru ceļotāju. Travelnews.lv aicināja uz sarunu tūrisma operatora Impro gidi Intru Liepiņu, kura sniedz vairākus padomus, kas jāņem vērā ceļojot pa šo Grieķijas salu.

Intra Liepiņa par Krētu runā ar lielu mīlestību: "Krētai ir savs šarms, tur valda citādāka atmosfēra, iedzīvotāji ir draudzīgi, jo ir tālu prom no pasaules lielpilsētām, katru ceļotāju uzņem kā dārgu viesi."


Intra Liepiņa, Impro
KO APMEKLĒT
Pludmales. Krētā atradīsiet gan smilšainas, gan akmeņainas pludmales, vējainā laikā redzēsiet vēja sabangotus debeszilus jūras viļņus, vienīgais, no kā jāuzmanās - jūras eži (jālieto speciālas kurpes). Īpaši skaistas pludmales ir Krētas dienvidos pie Lībija jūras.

Vēsturiskais mantojums. Krēta ir Eiropas civilizācijas šūpulis, tādēļ šeit skatāmas dažādas mīnojiešu laikmeta pilis, piemēram, Knosas pils.

Daba. Apmeklējiet Krētas rietumus, kur atrodas zaļā un dzīvīgā Hanijas pilsēta, kā arī austrumus - Krētas kalnainā daļa. Iesaku iegriezties Aijosnikolajas pilsētā ar gleznainu ezeru tās centrā, apmeklēt Vai palmu pludmali, Zeva alu, 18 kilometru garo Samārijas aizu, 8 kilometru garo Imbros aizu.
KUR NAKŠŅOT
Naktsmītnēs, kurās esmu bijusi nav likušas vilties. Vērts iegaumēt, ka viesnīcas Krētā nav ar pārlieku lielu greznību, tajās manāma vienkāršība. Arī cenas par nakšņošanu nav augstas - piemērotas dažādām vajadzībām un brīvajiem finanšu līdzekļiem.

Iesaku ceļotājiem ņemt līdzi vai iegādāties uz vietas pludmales dvieļus, jo ne visās viesnīcās tie ir nodrošināti.
KUR/KO PAĒST
Saules pilni dārzeņi un augļi, olīveļļa, jūras veltes, jēra gaļa, grieķu jogurts ar medu, Krētas olīvas, dažādi garšaugi.

Šīs sastāvdaļas ēdienu Krētā padara par bezgala garšīgu. Īpaši iesaku nobaudīt grieķu salātus, kas bagātināti ar olīveļļu un Krētas olīvām, kas ir mazākas kā ierastās un garšos pat tiem, kuri ar olīvām uz "Jūs".

Krētas virtuve tiek saukta par zemnieku un zvejnieku virtuvi - visi produkti nāk no zemes un ūdens. Katrā reģionā, protams, ēdieni un garšas atšķiras, bet nav nācies vilties nevienā no ēdieniem.

Ieturēt maltīti iesaku tavernās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 07.05.2024 Svētku koncerts J. Čakstes laukumā Liepājas reģiona TIB
Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43769598sec.