Nikos Travel: mācību kursu laikā kļūsti par zinošu gidu vai tūrisma aģentūras darbinieku

Tūrisms - tā ir konkurētspējīga un augoša nozare, tā ir iespēja redzēt citas zemes, zināt interesantus stāstus par tām, ko daudzi nemaz nezin, tā ir iespēja iegūt plašu draugu, paziņu un kolēģu loku visā pasaulē.

Tūrisma aģentūra Nikos Travel piedāvā iespēju ikvienam, kam tuva ceļošana un kontaktēšanās ar cilvēkiem, iegūt izglītību "Tūrisma aģentūru darbinieku" un "Gidu - ekskursiju vadītāju" kursos. Vairāk informācijas sniedz Nikos Travel īpašniece Jeļena Serebrjakova.

"Kā jau zināms, 2014. gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, tādēļ prognozēju, ka gida profesijas pārstāvji būs ļoti pieprasīti visa gada garumā. Arī pārējā laikā profesionāli gidi "nesēž rokas klēpī salikuši". Ja ziniet vien latviešu valodu, tad pēc "Gidu - ekskursiju vadītāju" kursus beigšanas, varēsiet vadīt ekskursijas Latvijas skolēnu grupām, bet ja vairākas valodas - strādāsiet ar ienākošajiem tūristiem. Svarīgi, ka kursu pasniedzēji pārstāv Latvijas Tūrisma Gidu Asociāciju, kuri pēc kursu beigšanas kopā ar sertifikāta ieguvējiem dodas pie iespējamajiem darba devējiem - tūrisma aģentūrām, lai darba iegūšanas procesu padarītu iespējami vieglāku. Kursu praktiskās nodarbības trīs mēnešus notiek labiekārtotās mācību telpās, bet ceturtajā kursu mēnesī pasniedzēji kopā ar studentiem dodas mācību ekskursijās gan uz Vecrīgu, gan Viļņu vai Tallinu. Pēc kursu beigšanas, lai saņemtu sertifikātu, ir jānovada ekskursija pa Vecrīgu, kuras laikā jāapstiprina iegūtās zināšanas," par gidu kursiem informē Nikos Travel īpašniece.

Foto: Telegraph.co.uk

Jeļena Serebrjakova turpina par "Tūrisma aģentūru darbinieku" kursiem: "Šo programmu pasniedzam jau piekto gadu un tā ir radīta ar mērķi radīt profesionālus un zinošus tūrisma aģentūru darbiniekus, kuri būtu gatavi pēc kursu beigšanas strādāt kādā no Latvijas tūrisma aģentūrām. Programmu pasniedz pieredzējuši tūrisma nozares pārstāvji, kā arī pasniedzēji no Latvijas Universitātes un Baltijas Starptautiskās Akadēmijas. Kursu laikā tiek iegūtas zināšanas par ceļojumu maršrutu sastādīšanu, viesnīcu, aviobiļešu rezervēšanu, līgumiem, arī tiek pasniegta sociālo tīklu pārvaldīšana un citi jautājumi, kas nepieciešami profesionālam tūrisma aģentūras darbiniekam. Šo kursu studenti apgūst arī angļu valodu,  kas vērsta uz tūrisma nozares terminu studēšanu. Kursu laikā izspēlējam reālas situācijas, kuru laikā tiek uzņemts video, lai pēc tam mācītos no pieļautajām kļūdām. Kopā ar pasniedzējiem studenti dodas uz viesnīcām, kur redz to, kā notiek darbs viesnīcās, lai pēc tam būtu vieglāk piedāvāt viesnīcu pakalpojumus klientiem. Dodas arī uz Vecrīgu, kur vēro, kā strādā gids - ar mērķi gūt zināšanas par to, kādas prasības var piemērot gidam, strādājot jau kā tūrisma aģentūras darbinieks. Kursu nobeigumā ir jākārto eksāmens - jāprezentē izstrādātais maršruts, ko vērtē komisija." Nikos Travel īpašniece vēl atzīmē, ka darbam tūrisma aģentūrā ir nepieciešams labas zināšanas darbā ar datoru, kā arī latviešu un krievu valodas zināšanas - pārējais tiks iemācīts kursu laikā.

Foto: Nikos Travel

Informācijai. "Gidu - ekskursiju vadītāju" mācību kursi ilgst četrus mēnešus, maksa par vienu mēnesi ir 50 Ls. Kursu sākums gan latviešu, gan krievu valodā runājošām grupām ir 21. septembris. "Tūrisma aģentūru darbinieku" mācību kursi ilgst sešus mēnešus, maksa par vienu mēnesi ir 65 Ls. Kursu sākums latviešu valodā runājošajiem - 23. septembris, bet krievu valodā - 24. septembris.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.nikostravel.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45172906sec.