10 pazīmes, kas raksturo sliktu ceļotāju

Domājams, ka lielākā daļa ceļotāju atzīst, ka vismaz reizi dzīvē brīvdienu laikā pieļāvuši kādu vairāk vai mazāk nopietnu kļūdu. Būsim godīgi – sapņu ceļojuma organizēšana prasa ne mazums pūļu, turklāt brīdī, kad kaut kas neizdodas kā iecerēts, jūs var pārņemt vēlme atgriezties mājās un vairs nekad nespert kāju ārpus savas komforta zonas

Lai gan neveiklas, nepatīkamas un satraucošas situācijas ceļā ir teju neizbēgamas, der pārskatīt savu "ceļošanas taktiku" un atteikties no tādām darbībām, kādas jums varētu nest neveiksmi.

Lūk, 10 pazīmes, kuras varētu liecināt, ka esat slikts ceļotājs.

1. Izvairīšanās no visa jaunā

Ja dodaties ceļojumā, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko nepieredzētu. Nav svarīgi, vai tā būtu kāda eksotiska ēdiena baudīšana, galvu reibinošs kāpiens augstā virsotnē vai lidojums ar paraplānu. Noteikti nevajadzētu aprobežoties ar ierastā burgera notiesāšanu kādā ātrās ēdināšanas ēstuvē vai, vēl ļaunāk, Pizas torņa "turēšanu", pozējot kamerai.

2. Necienīga izturēšanās

Jāsaprot, ka smaidošas kopbildes tapšana pie koncentrācijas nometnes var pamatīgi aizskart vietējos iedzīvotājus. Un, ja dodaties uz tādu zemi, kur vietējās kultūras normas paredz tērpšanos piesedzošā apģērbā, vajadzētu izvairīties no minisvārku valkāšanas.

3. Stjuartu un viesnīcas personāla ignorēšana

Starp citu, arī viņi ir cilvēki. Smaida un sveiciena veltīšana noteikti nāks tikai par labu.

4. Ceļasomas pārpildīšana

Ja soma būs pārpildīta, tā var gan saplīst, gan pamatīgi skādēt jūsu maciņam šokējoši augstas bagāžas pārvadāšanas maksas dēļ. Jūsu smagie čemodāni, visticamāk, nepatiks arī lidostas darbiniekiem, kas strādā ar bagāžu.

5. Nevēlēšanās apgūt svešvalodu

Piespiediet sevi! Sasveicināšanās frāžu un citu būtisku sarunvalodas vārdu iemācīšanās ir itin viegli izpildāms uzdevums, turklāt šādi jūs ievērojami atvieglosiet saziņu ar vietējiem.

6. Nespēja savaldīties

Ceļošana var būt satraucoša. Tomēr ne vienmēr visā vainojami ceļojuma aģenti, lidostas darbinieki vai lidmašīnas apkalpes locekļi. Pat ja tā, izturieties ar viņiem pret cieņu un centieties savaldīties. Gluži vienkārši izvairieties no asas vārdu pārmaiņas, citiem vārdiem, noteikti nerīkojieties šādi:

7. Atteikšanās no izpētes veikšanas

Brīvdienas pavisam noteikti saistītas ar atpūtu. Tomēr jāsaprot, ka vairāku iemeslu dēļ pirms došanās ceļā jāveic maršruta un galamērķa izpēte. Jāizzina vietējās kultūras īpatnības, jāpārliecinās par tur spēkā esošajiem likumiem, jābūt informētam, kā jārīkojas ārkārtas situācijā. Arī 21. gadsimtā iespējams apmaldīties, tāpēc par sliktu nenāks arī padziļināta ģeogrāfiskā izpēte – vienalga, vai izmantosiet tūrisma ceļvežus un kartes, vai talkā ņemsiet datoru un viedtālruni.

8. Ierašanās lidostā par vēlu

Jāņem vērā, ka ceļošana lidmašīnā pēdējos gadus prasa vairāk laika nekā pirms dažiem desmitiem gadu. Rinda pie reģistrācijas lidojumam, rinda pie drošības pārbaudes, rinda pie iekāpšanas un izkāpšanas no lidmašīnas – aizkavēšanās ik uz soļa ir teju neizbēgama. Jau iepriekš parūpējieties, lai lidostā jūs nokļūtu laikā, jo, piemēram, sastrēgumi uz ielām var kļūt par liktenīgu šķērsli tik ilgi gaidītajam atvaļinājumam.

9. Pases derīguma termiņa ignorēšana

Mūsdienu rosīgais un nereti nežēlīgais dzīvesveids ir galvenais iemesls, kādēļ pases derīguma termiņš var beigties daudz ātrāk nekā jums šķiet. Vienmēr pārbaudiet savus ceļošanas dokumentus laikus, jo atsevišķu pasaules valstu robežas atļauts šķērsot vien tad, ja pase derīga vēl vismaz pusgadu.

10. Svešas zemes iepazīšana tikai caur autobusa logu

Centieties iesaistīties dažādās aktivitātēs, pēc iespējas vairāk kontaktējoties ar vietējiem iedzīvotājiem. Izmēģiniet sabiedrisko transportu, dariet to, ko vēlaties darīt, sekojiet saviem sapņiem. Dzīvojiet!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42325592sec.