5 iemesli, kāpēc vērts apmeklēt Nīderlandi rudenī

Tā kā rudens lielu daļu Eiropas sasniedz nedaudz vēlāk kā Latviju, vēl ir laiks doties kur citur, lai baudītu gan zelta rudeni, gan gūt jaunus iespaidus, emocijas un informāciju. Piedāvājam ieskatu tūrisma piedāvājumā rudenī, ko sniedz šī nelielā, taču kultūras, mākslas un citu apskates objektu piesātinātā Rietumeiropas valsts - Nīderlande.

Apceļo valsti uz velosipēda

Pateicoties teicamajai transporta infrastruktūrai, tostarp plašajam veloceliņu tīklam, kas sniedzas cauri visai valstij, kā vietējiem iedzīvotājiem, tā arī tūristiem ir lieliskas iespējas apceļot Nīderlandi uz diviem riteņiem. Doties ceļā, līdzi ņemot ģimeni vai draugus, ir pavisam lēti, ērti un droši. Uz ceļiem ir nodrošināta kārtība un komforts, turklāt ar velosipēdu viss ir ērti sasniedzams. Tāpat, izmantojot šādu transporta līdzekli, daudz labāk var izbaudīt dabas tuvumu, rudens krāsas un smaržas, jo daudzi veloceliņi šķērso neskaitāmas Nīderlandes pļavas, parkus un cilvēku stādītos mežus, kā arī nelielus ciematiņus un pilsētas.

Bez burzmas un jau ierastā

Ja šķiet, ka Nīderlandē ievērības cienīgas pilsētas ir vien blīvi apdzīvotās Amsterdama, Hāga un Roterdama, viegli var palaist garām īstu holandiešu dzīves ritmu un neizjust tipisku Nīderlandes pilsētu īpašo šarmu. Pašā valsts centrā atrodas Ūtrehta, kas ir valdzinoša ne vien dienā, kad ļauj tūristiem klīst pa bruģētajām ieliņām un just māksliniecisku atmosfēru, iepērkoties dažādos mazos veikaliņos, bet arī naktī. Ūtrehtas centrā esošais kanāls naktī tiek skaisti izgaismots, turklāt ir iespējas iznomāt kanoe laivas vai katamarānus un doties naksnīgā braucienā, apskatot pilsētu no cita skatpunkta. Vēl apskates vērta ir zilā porcelāna mājvieta Delfta, no kuras centrā esošās lielākās baznīcas iespaidīgā torņa ir saredzamas gan Roterdamas, gan Hāgas debesskrāpju smailes.

Mākslas esence Amsterdamā

Tā kā rudens sezonā uz Amsterdamu vairs neplūst tik lielas tūristu straumes kā vasarā, valsts galvaspilsētu apskatīt ir daudz ērtāk (un arī lētāk). Līdzās tūristu iecienītajiem klasiskajiem apskates objektiem, nu Amsterdama piedāvā arī galvenā Nacionālā muzeja "Rijksmuseum" izcilās mākslas kolekcijas apskati, kas vairākus gadu desmitus apmeklētājiem bijusi liegta. Kopš remonta šovasar atkal ticis atvērts arī slavenā holandiešu gleznotāja Vinsenta van Goga muzejs, starp daudzajiem mākslinieka darbiem piedāvājot aplūkot arī pašu jaunāko kolekcijas papildinājumu - gleznu  ar nosaukumu "Saulriets Monmažūrā".

Lūkot dizaina pērles un gaismu šovu – uz Eindhovenu

Dizaina, mākslas un inovatīvu izgudrojumu cienītājiem plašas iespējas sniedz rūpnieciskā Nīderlandes pilsēta Eindhovena. Šajā pilsētā augsti attīstīti ir tehnoloģiju, zinātnes un dažādu inovāciju centri, kas pulcē un piesaista neskaitāmus nozares profesionāļus no visas pasaules. No 19. - 27. oktobrim Eindhovenā norisināsies holandiešu dizaina izstāde "Dutch Design Week", savukārt no 9. - 16. novembrim Eindhovena tumšajās stundās tiks izgaismota ar dažnedažādu gaismas objektu un instalāciju palīdzību ikgadējā mākslas un arhitektūras foruma "GLOW" ietvaros.

Rudenīga maltīte svaigā gaisā un siltumā

Kamēr rudenī Latvijā āra kafejnīcas un terases sāk lēnām pazust, Nīderlandē tās joprojām aktīvi turpina darbu! Dzestrie rīti vai vēsie vakari nebūt nav šķērslis, kas atturētu ļaudis no gardas maltītes un dzērienu baudīšanas ārpus telpām, kā pievienoto vērtību saņemot rudenīgo ainavu un svaigo gaisu. Holandieši, rūpējoties par apmeklētāju komfortu un labsajūtu, savas āra kafejnīcas nodrišina ar siltumu izstarojošajām lampām, krāsainiem plediem un uz galda uzliktām svecēm.  Bieži vien arī kafejnīcu teriorija ir izdekorēta ar spudzīšu virtenēm, tā radot siltu un mājīgu atmosfēru. Tāpēc doties pusdienot vai vakariņot uz āra kafejnīcu Nīderlandē rudens laikā ir ne vien romantiski, bet arī ļoti patīkami.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48742795sec.