Trīs padomi nepieredzējušiem ceļotājiem, ko nedarīt svešā lielpilsētā [2]

Nonākot svešā lielpilsētā, kultūršoka, orientēšanās grūtību vai citu iemeslu dēļ ceļotāji nereti mēdz rīkoties dīvaini un pat neapdomīgi. Neapšaubāmi, bailes apmaldīties Berlīnes priekšpilsētās vai kādā Šanhajas tirgū var būt uzmācīgas, tomēr tas nebūt nav ļaunākais, kas var notikt. Lielu uzmanību vajadzētu pievērst arī transporta veidam, kādu izmantosiet braucieniem pa nepazīstamajiem asfalta džungļiem, kā arī tam, ko vēlaties redzēt un ko īsti sagaidāt no sava galamērķa.

1. Neizmantojiet taksometru

Pirmkārt, brauciens taksometrā var izrādīties itin dārgs prieks – jo īpaši, ja jūs, piemēram, no lidostas vēlaties nokļūt pilsētas centrā. Ideālajā gadījumā būtu jāizmanto sabiedriskais transports, kad vien tas ir iespējams – brauciens tajā būs ne vien lētāks, bet pat ātrāks (īpaši sastrēgumstundās). Piemēram, lai pārvietotos Parīzē, izmantojiet metro, bet, ar lidmašīnu ierodoties Londonā, Amsterdamā vai Frankfurtē, kāpiet vilcienā.

Nav noslēpums, ka brauciens taksometrā daudzviet pasaulē var kļūt par ceļotāja ļaunāko murgu arī potenciālo krāpniecības draudu dēļ.

2. Netērējiet naudu maksas ekskursijām un objektu apskatei

Tā vietā, lai Londonu apskatītu, dodoties maksas ekskursijā divstāvu sarkanajā autobusā, ejiet pastaigā – šādā gadījumā vienīgās izmaksas būs dažas mārciņas uzkodām.

Savukārt, ja savu ceļojumu saplānosiet, balstoties vien uz ceļvežos minētu maksas tūrisma objektu apmeklēšanu, ātri vien attapsieties pie itin patukša naudasmaka. Tādēļ jau iepriekš noskaidrojiet, ko jūsu iecerētajā galamērķī iespējams skatīt un darīt bez maksas, kā arī nekrītiet panikā, ja kārotā muzeja apmeklējums izmaksā daudz vairāk nekā bija norādīts tā mājaslapā.

3. Dodieties klejojumos

Nav grūti Google Maps kartēs vai, sekojot norādēm, uzmeklēt Madrides El Centro, lai tur apskatītu ievērojamākos tūrisma objektus. Tomēr tieši gluži vai noslēpumainās, šaurās ieliņas ar tradicionālajām flamenko kafejnīcām ļaus jums izbaudīt īsto pilsētas garšu.

Tas pats attiecināms uz daudzām citām pasaules metropolēm – arī Parīzē vienīgie apskates objekti nebūt nav Eifeļa tornis un Triumfa arka, tādēļ noteikti speriet soli ārpus standarta tūristu takām un ļaujieties brīvam klejojumam pa pilsētu, lai to iepazītu tieši tādā veidā, kā vēlaties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Dīvainis 01/30/2014 22:08 Jebšu pirmie divi teikumi un tālāk dotie padomi izklausās kaut kā ar pilnīgi pretēju domu... "Nonākot svešā lielpilsētā, kultūršoka, orientēšanās grūtību vai citu iemeslu dēļ ceļotāji nereti mēdz rīkoties dīvaini un pat neapdomīgi. Neapšaubāmi, bailes apmaldīties Berlīnes priekšpilsētās vai kādā Šanhajas tirgū var būt uzmācīgas, tomēr tas nebūt nav ļaunākais, kas var notikt." TĀDĒĻ!!! - nebrauciet ar taxi, kurš jūs nogādās precīzi tur, kur vajag! Mēģiniet atrast un saprast sabiedriskā transporta pieturas un virzienus.. Kultūršoku un orientēšanās problēmas risiniet dodoties paši savā pastaigā, ne organizētā.. :(

2 Dīvainis 01/30/2014 21:56 3. ieteikums, manuprāt, ir it kā jau baigi foršs, taču... Cik prātīgi ir doties tūristam (uz savu galvu) pa svešu pilsētu? Nepārzinot vietas, iedzīvotāju, paradumu utt. nianses... Manuprāt, visai riskants pasākums :(

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59084702sec.