Daži padomi ērtākai, lētākai un drošākai ceļošanai 2014. gadā

Dodoties kādā garākā ceļojumā, neaizmirstiet somā ielikt zobu diegu un dažas spilvendrānas, atcerieties par veselīgu pozu lidmašīnā un, nonākot galamērķī, mēģiniet atteikties no jebkāda veida transporta izmantošanas.

Lūk, daži noderīgi padomi un triki 2014. gada ceļojumiem, kurus apkopojis tūrisma portāls SmarterTravel.com.

1. Lietojiet ziepes insektu kodumu vietu remdēšanai

Nav šaubu, ka ceļojot ir itin grūti izvairīties no insektu kodumiem. Taču iespējams iztikt arī bez dārgu līdzekļu iegādes aptiekā, lai mazinātu niezi vai apsārtumu – šim nolūkam derēs visparastākās ziepes. Samitriniet tās un ierīvējiet koduma vietu.

2. Izmantojiet lidmašīnas ventilācijas sistēmu

Tiem ceļotājiem, kurus satrauc mikrobu klātbūtne lidmašīnā – īpaši gadījumos, kad jūsu blakussēdētājs šķiet apslimis un pastāvīgi klepo – daži eksperti iesaka izmantot individuālo ventilācijas sistēmu. Pastiprināta gaisa cirkulācija var novirzīt nevēlamu baktēriju nokļūšanu jūsu tiešā tuvumā.

3. Ietaupiet uz telefonsakaru rēķina

Ja vien galamērķis nav kāds gluži nomaļš reģions, ceļojuma laikā bieži atradīsieties vietās, kur pieejams bezvadu interneta savienojums. Tādēļ izmantojiet tādas lietotnes kā Skype vai Facebook videozvanu, lai, atgriežoties mājās, jūs nepārsteigtu iespaidīgs rēķins par mobilajiem sakariem.

4. Saudzējiet muguru

Daudzu pasažieru aviolaineru sēdvietām, kurās ceļotāji spiesti pavadīt garas lidojuma stundas, trūkst pienācīga atbalsta mugurai. Kā zināms, sēdēšana neērtā sēdeklī var novest pie sāpēm mugurā un kaklā, tādēļ ilgāka lidojuma laikā izmantojiet sarullētu segu vai kādu apģērba gabalu, lai saglabātu veselīgu pozu. Līdzīgi ir ar roku balstiem – apsedziet tos ar, piemēram, šalli, lai uzlabotu komfortu.

5. Ņemiet līdzi zobu diegu

Zobu diegs ceļā noderēs ne tikai tam paredzētajam nolūkam, bet arī izdilušu vīļu un vaļīgu pogu pielabošanai. Tas ir pietiekoši izturīgs dažādiem pagaidu risinājumiem, kur nelīdz izolācijas lenta, kurai, starp citu, arī būtu jāatrodas vienmēr pa rokai ikvienam aktīvam ceļotājam.

6. Sarullējiet drēbes

Lai taupītu vietu ceļasomā, nelokiet drēbes, bet gan vienkārši sarullējiet tās. Turklāt, ja jums šķiet, ka soma jau ir pilna, aiztaisiet rāvējslēdzēju un atveriet to vēlreiz, un redzēsiet, ka tās stūri vēl joprojām ir brīvi.

7. Izmantojiet spilvendrānu netīrajām drēbēm

Spilvendrānas var noderēt, lai ceļojuma laikā atdalītu netīrās drēbes no tīrajām. Tās lieliski kalpos arī, lai iesaiņotu plīstošus suvenīrus.

8. Ejiet kājām, kur vien iespējams

Aizmirstiet par taksometru, dārgām ekskursijām apskates autobusos un pat sabiedrisko transportu. Vislabāk svešu pilsētu iepazīt, ejot kājām – tas būs neaizmirstams piedzīvojums, turklāt šādi atbrīvosieties no brīvdienās uzkrātajām liekajām kalorijām.

9. Izmantojiet matu laku pašaizsardzībai

Ja ārzemju ceļojuma laikā raizējaties par savu personīgo drošību, taču jums līdzi nav piparu gāzes baloniņš (vai arī atrodaties valstī, kur tā izmantošana ir aizliegta), aizstājiet to ar visparastāko matu laku. Dāmām, kuras mēdz ceļot vienatnē – apsveriet neliela tilpuma baloniņa iegādi un nēsājiet to somiņā. Tas gan nebūs pats efektīvākais paņēmiens uzbrucēja neitralizēšanai, tomēr šoka momenta dēļ ļaus naidnieku uz brīdi aizkavēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas "Skyforger" koncerts Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8.jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa “Skyforger”. | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti Estravel Latvia
Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju | Skatīt vairāk
no 726 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.67180681sec.