Vidzemes Augstskola festivālā LAMPA: «Drošība un vārda brīvība (ne tikai) virtuālajā vidē – vai tām ir robežas?»

Vidzemes Augstskola 1.jūlijā sarunu festivālā LAMPA sadarbībā ar VidzemeTechGirls aizvadīja diskusiju “Drošība un vārda brīvība (ne tikai) virtuālajā vidē – vai tām ir robežas?", kas norisinājās Cēsīs. Šīs diskusijas centrālais jautājums: “Kur beidzas atšķirīgs personīgais viedoklis un kur sākas maldi, dezinformācija vai klaji meli?”. Diskusijas ieraksts ir apskatāms arī Vidzemes Augstskolas YouTube kanālā, šeit.

Diskusijā piedalījās Vidzemes Augstskolas lektore Liene Ločmele, Tet IT drošības pārvaldnieks, datu aizsardzības un IT risku nodaļas vadītājs Uldis Lībietis, uzņēmējs, pasniedzējs un digitālās drošības entuziasts Juris Pūce un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa. Diskusiju vadīja VidzemeTechGirl līdzradītāja Līga Priedenfelde.

Šobrīd, kad pasauli posta dažādi globāli satricinājumi, arvien apspriestāks temats sabiedrībā ir vārda brīvība un tās absolūtums. Uzņēmējs, pasniedzējs un digitālās drošības entuziasts Juris Pūce stāsta: “Par vārda brīvību, naida runu, par to, ko uzskatām par pieņemamu vai tieši pretēji nepieņemamu gan fiziskajā, gan digitālajā vidē ir ne tikai jārunā, bet pamazām arī jārisina. Nav liela jēga sevi mānīt sakot, ka šīs it kā mazās problēmas nav būtiskas, jo tām ir tendence nemanot samilzt.”

Vidzemes Augstskolas lektore Liene Ločmele par Vidzemes Augstskolas dalības nozīmīgumu šajā diskusijā stāsta: “Vārda brīvība ir pamatā arī jebkuram apmācību procesam, lai mēs spētu runāt par dažādām sabiedrībai aktuālām problēmām. Augstskolas kaut kādā mērā ir vadošie flangi, kur par vārda brīvību māca kā par vērtību.”

Tet IT drošības pārvaldnieks, datu aizsardzības un IT risku nodaļas vadītājs Uldis Lībietis, uzskata: “Ir ne tikai jārunā, bet arī jāmācās otrā klausīties un viņu sadzirdēt ne tikai fiziskajā, bet arī digitālajā vidē. Bet, lai tas notiktu mums ir jābūt šādai videi, kur mēs to droši varam darīt. Man ir bažas par to, kas notiek Latvijā, proti, ziņu portālos ir ierobežota iespēja komentēt pat basketbola vai hokeja spēli, jo, pastāv iespēja, ka tur sāks runāt par, piemēram, karu Ukrainā. Gadījumā, ja visa politiskā apspriešanās sāks notikt Facebook vai Instagram platformās, es nezinu vai tā ir labākā platforma, kur to darīt, jo tad cilvēki nonāk algoritmu varā.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58384204sec.