Jaunorleānai ir vajadzīgi tūristi

      

Vairāk nekā gadu pēc vētras augošajai pilsētai ir tikai viena vajadzība – ceļotāji, kas vēlas apmeklēt Jaunorleānu, lai palīdzētu paātrināt pilsētas atlabšanu.

 

Pirms „Katrīnas”

Pēc petrolejas ražošanas panīkuma 1980. gados Jaunorleānas pilsēta nolēma pārpozicionēt sevi par sanāksmju un brīvā laika pavadīšanas vietu. Lielu lomu šī mērķa īstenošanai spēlēja Ernest N. paplašināšanās, Morial kongresu nams, Harrah`s kazino celtniecība un Franču Kvartāla sakopšana. Šie notikumi veicināja vietējo viesnīcu adaptēšanos jaunajiem apstākļiem, tāpat arī pati pilsēta kļuva vairāk atkarīga no tās spējas piesaistīt tieši atpūtnieku uzmanību, līdzšinējo komerciālu interešu vadīto viesu vietā.

 

Viesuļvētra „Katrīna”

Jaunorleāna bija ceļā vienai no vispostošākajām viesuļvētrām ASV vēsturē, līdz ar to 2005. gada augustā notika pilsētas lielākā nelaime. Traģiskos notikumus, kuri sekoja pēc tam, kad tika pārrauti dambji, nav iespējams pat saskaitīt. Saskaroties ar šo vairāk kā neparasto situāciju, tika slēgtas lielākā daļa viesnīcu, savukārt tās, kuras turpināja darboties, vai nu kalpoja par patvērumu varas vīriem (piemēram, viesnīca Sheraton) vai deva patvērumu tiem, kas nepaspēja laikā atstāt pilsētu (viesnīca Hiltona).

 

Rekonstrukcija pēc „Katrīnas”

Viesuļvētra „Katrīna” nāca ar spēcīgiem vējiem, sašķēla logus, norāva jumtus un pakļāva tas lietum, kā, piemēram, Hyatt viesnīcā. Vairākas viesnīcas tika appūdinātas (Fairmont un Radisson). Lielākā daļa no cietušajām viesnīcām atsāka darbu tajā pašā gadā. Ritz-Carlton un Monaco viesnīcām bija vajadzīgas lielas investīcijas to atjaunošanā, Ritz-Carlton, pēc 100 miljonu dolāru ieguldījuma, pērn tika atkal atvērta. Savukārt, Monaco, tāpat kā Hilton viesnīca, tiks atvērta tikai šī gada vidū.

 

Par spīti 25% dažādu ierīču zaudējumam, Jaunorleānas ostai izdevās 2006. gadā palielināt apkalpotās kravas daudzumu. Sekojot 35 miljonu dolāru vērtā Erato Street kruīzu termināla atvēršanai, ostā tiek reģistrēta vislielākā izaugsme, kāda jebkad ir pieredzēta. Tomēr, neskatoties uz kruīza sektora iespaidīgo atbalstu Jaunorleānas viesnīcām, strukturālie zaudējumi joprojām met pilsētai lielu izaicinājumu.

 

Secinājums

Ja vien tūristi neies ekskursijā pa pilsētu, viņi redzēs tikai nelielu daļu viesuļvētras nodarīto postījumu, un lielākoties tie būs tikai tukšie veikali uz Canal ielas. Daudzas izklaides vietas un restorāni, kas piešķir augošajai pilsētai tās šarmu, ir atvērti apmeklētājiem. Jaunorleāna ir atkarīga no tās viesiem, bet bez jauna tēla, kas varētu aizvietot applūdušo pilsētu, tās atgūšana nebūs pietiekami apjomīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05734301sec.