1500 m distance izturībai un ātrumam, 800 m – taktiskais skrējiens

Skrējiens stadionā, kross mežainā apvidū, 5 km distance pilsētā vai skrējiens ar kamanu suņiem dažādos gadalaikos – katrs no šiem skrējieniem ir īpašs un interesants. 1500 m distance ir izturības un ātruma apvienojuma pārbaude, savukārt, lai pretendētu uz uzvaru 800 m, ar ātrumu vien būs par maz, nepieciešams arī taktiski un gudri izplānot šo, šķietami īso, distanci. Par to vairāk Eiropas Tālmācības vidusskolas audzēknis Roberts Aleksis Glazers.

Desmitkārtējais Latvijas čempions

Manā kontā šobrīd ir desmit Latvijas čempiona titulu gan stadionā, gan krosā, kā arī jau pieci Baltijas čempiona tituli un daudzi personīgie rekordi. Esmu arī taku skriešanas seriālu daudzkārtējs uzvarētājs un savulaik iemēģināju spēkus gan skriešanā ar kamanu suņiem jeb kanikrosā, gan kamanu braukšanā ziemā.

Mācības un sports ir savienojams

Trenējos sporta klubā “Ašais”, savienojot treniņus un mācības skolā. Līdz 9. klasei mācījos parastajā skolā, tomēr, jo vairāk vēlējos iegrimt skriešanas pasaulē, jo vairāk sapratu, ka jāmeklē kāds risinājums, lai ērti savienotu mācības un sportu, tāpēc izvēlējos tālmācību. Sākotnēji biju satraukts, vai un kā izdosies visu savienot, taču jau pavisam drīz sapratu, ka tas izdodas. Arī vecāki atbalstīja mani, jo zina, ka šobrīd sports ir visa mana dzīve.

Aizstāvēt titulu Tallinā, cīņa par krosa čempionu

Lielāko daļu savas ikdienas veltu skriešanai, taču rīta cēlieni, kamēr prāts ir svaigs, tiek atvēlēti mācībām. Pēc tam dodos skriet, trenējos, bet vakarā paliek arī vēl brīvais laiks, kad atpūsties. Šobrīd nevaru iedomāties citādāku dienas kārtību, turklāt, aktīvi piedalos dažādās treniņnometnēs un sacensībās. Jau septembrī došos uz Tallinu – pērn izcīnīju uzvaru 5 km skrējienā un šogad esmu apņēmības pilns nosargāt savu titulu. Turklāt rudenī jāaizstāv arī junioru čempiona tituls vieglatlētikas krosā un jānokārto vēl kāds nepadarīts darbiņš – jāizcīna Baltijas junioru krosa čempiona tituls. Šis man pietrūkst pilnam komplektam!

Stadionā var attīstīt maksimālo ātrumu

Esmu guvis panākumus gan skrienot 1500 m distanci stadionā un telpās, gan 1000 m distancē telpās un stadionā, gan 800 m distancē. Katrai no distancēm ir savas priekšrocības, tāpēc grūti pateikt, kura ir mīļāka – 1500 m ir stāsts par ātrumu un izturību, bet 800 m lielāka nozīme jau ir tam, cik taktiski un rūpīgi esi izplānojis savu skrējienu. Runājot par skriešanas apstākļiem, šobrīd dodu priekšroku stadionam, jo tajā var attīstīt maksimālu ātrumu, taču vienlaikus jāsaka, ka rudens ir ideāls gadalaiks arī garākām distancēm meža apvidū, krosā pa pļavu vai pilsētā.

Pēc skolas – militārā dzīve un sports

Sportā ir daudz tuvāku un tālāko mērķu, kurus vēlos sasniegt, bet, runājot par mācībām, jāsaka, ka pēc 12. klases absolvēšanas vēlos apvienot militāro dzīvi ar sportu. Un tad jau redzēs, ko dzīve “liks priekšā”. Bet sports, nešaubīgi, paliks prioritāte!

Jauni personīgie rekordi

Šobrīd esmu ļoti iegrimis sportā, aktīvi piedaloties sacensībās, taču lielākā sacensība patiesībā ir pašam ar sevi, tāpēc vislielāko gandarījumu sniedz sevis pārspēšana jeb jauni personīgie rekordi. Šogad pirmo reizi pieveicu 1500 m distanci meistarkandidāta ātrumā – 3:52,95, taču negrasos pie tā apstāties. Turpināšu izaicināt sevi gan skriešanā, gan mācībās, nesot Latvijas vārdu pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.47895002sec.