Kā uzmirdzēt svētkos – ieteikumi tvirtai sejas ādai un mirdzošam skatienam

Svētki tuvojas ar svinīgiem mirkļiem ģimenes, draugu un kolēģu lokā – ikkatrai no mums svētkos gribas patiesi uzmirdzēt, turklāt ne viens vien foto iemūžinās kopā pavadīto laiku un to, kā bijām saposušies svinībām par godu. Kā, gatavojoties svētkiem, parūpēties par sejas ādu, lai tā būtu mirdzoša un veselīga, iesaka Apotheka kosmētikas konsultante Arta Bogdānova.

“Ziemas periodā sejas āda tiek pakļauta īpaši lielai slodzei – mitrums, vēja brāzmas un pazeminātā gaisa temperatūra kombinācijā ar iekštelpu sauso, piesārņoto gaisu, apkārt klīstošajiem vīrusiem un baktērijām, tai ir īsts pārbaudījums. Āda var izskatīties pelēcīgi blāva, sausa, raupja, jo arī šūnu atjaunošanās procesi un ādas vielmaiņa šai laikā kļuvusi lēnāka. Lai āda būtu veselīga un mirdzoša, to nepieciešams rūpīgi kopt, pilnvērtīgi attīrot, mitrinot un aizsargājot no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes,” stāsta Apotheka kosmētikas konsultante Arta Bogdānova.

Gatavojies svētkiem laikus

    • Rūpes par sevi un imunitāti. Veselīgai sejas ādai nepieciešams miegs, regulāras fiziskās aktivitātes, ūdens un sabalansēts uzturs. Ieteicams izvēlēties produktus, kas bagātīgi satur antioksidantus, mononepiesātinātās un polinepiesātinātās taukskābes, kā arī probiotikas un prebiotikas. Savukārt ūdens ādas dziļākajos slāņos palīdz nogādāt nepieciešamās barības vielas un skābekli, lai āda spētu pilnvērtīgi atjaunoties un izskatītos veselīga.

    • Tvirtai sejas ādai. Vides piesārņojums padara ādu pelēcīgu un mazina tās dabīgo mirdzumu, bet pazeminātās āra temperatūras un iekštelpu sausā gaisa ietekmē āda pastiprināti zaudē mitrumu. Ādas vitalitātei noderēs krēmi, serumi un kosmētiskie līdzekļi ar tādām aktīvajām vielām kā kolagēns, peptīdi, elastīns, vitamīni (E, A (retinols), C, F, K, B3 jeb niacīnamīds), Q10, probiotiķi, kā arī omega 3 un 9 taukskābes. Savukārt ādu labāk mitrinās produkti, kuru sastāvā ir hialuronskābes, alantoīns, mannoze, ramnoze, glicerīns, pantenols, urīnskābe, karboksilskābes glikolskābe, polifenoli vai šī sviests. Tāpat ieteicams reizi nedēļā veikt pīlingu un lietot maskas. Papildus no rīta vai vakarā var veikt sejas pašmasāžu, bet dienas laikā mitrināt ādu ar sejas termālajiem avotu ūdeņiem, kas pieejami aerosolu veidā – tie sejas ādu ne tikai mitrinās, bet arī veldzēs un atsvaidzinās.

    • Acu mirdzumam. Vislabākais līdzeklis mirdzošām acīm ir pilnvērtīgs miegs, tomēr, ja tas nav bijis iespējams, var izmantot intensīvas iedarbības maskas un speciālos serumus, kas paredzēti tieši acu zonai. Tie satur minerālus, kofeīnu, augu ekstraktus, hialuronskābi un gaismu atstarojošus pigmentus, ātras iedarbības grumbiņu aizpildītājus, kas mazina tūsku, tumšos lokus zem acīm, nogludina un izgaismo ādu. Acu masku vari likt vienlaikus ar sejas masku. Acu tūsku samazina arī vēsas kompreses, un tūlītējam efektam līdzēs vienreizējās maskas plāksnītes jeb tā sauktie pači.

    • Skaistumkopšanas līdzekļu revīzija. Ja ikdienā kosmētiku lieto retāk, pirms svētku uzpošanās būtu lietderīgi pārbaudīt produktu derīguma termiņus – produktus, kam derīguma termiņš beidzies, vairs nedrīkst lietot, jo var mainīties to iedarbība, kas, savukārt, var ietekmēt sejas ādas veselību, piemēram, izraisīt kairinājumu vai izsitumus. Nelieto kosmētikas produktus arī tad, ja tie ir mainījuši sākotnējo izskatu – krāsu, smaržu vai konsistenci. Iegādājoties jaunus līdzekļus, vēlams tos izmēģināt vismaz nedēļu pirms iecerētā pasākuma.

Svētku laikā – ko darīt, bet ko ne

Pat tad, ja svētkiem esi gatavojusies laikus, svinību dienā dažkārt piemeklē negaidīti izaicinājumi.

    • Ak, vai – aukstumpumpa! Brīdī, kad lūpu apvidū jūtami pirmie simptomi, kas liecina par to, ka veidojas aukstumpumpa, proti, nieze, tirpšana vai dedzinoša sajūta, nekavējoties būtu jālieto ārstnieciskie līdzekļi vai speciālās smēres, kas ārstēs vīrusa skarto zonu un mazinās nepatīkamā izsituma apmērus. Aukstumpumpu nav iespējams pilnībā nomaskēt tās uzbūves dēļ, bet ir vairāki veidi, kā to padarīt mazāk pamanāmu, piemēram, uzklājot speciālu plāksteri, kas ārstēs un mitrinās, kā arī ļaus virs tā uzklāt dekoratīvo kosmētiku. Ja aukstumpumpa jau ir krevelītes stadijā, uz tās var uzklāt dekspantenolu saturošu ziedi, kas to mīkstinās, un pēc tam korektoru apsārtuma neitralizēšanai. Pēc saskarsmes ar vīrusa skarto zonu rokas un kosmētikas rīki obligāti jāmazgā.

    • Kā cīnīties ar izsitumiem. Pienākuši svētki, un, kā sazvērējušies, uz ādas parādījušies aknes izsitumi vai kāda kaitinoša pumpa. Uz apsārtuma vietas var lietot korektoru ar zaļo pigmentu, kas neitralizēs izsitumu toni, un tos būs vieglāk maskēt ar tonālo krēmu. Aptiekās pieejami arī speciāli produkti pret pūtītēm ar antibakteriālu iedarbību, kas gan dziedēs, gan maskēs, tādējādi pirms konsīlera vai tonālā krēma uzklāšanas nebūs nepieciešams lietot papildu krāsu korektoru. Tāpat ir speciāli geli, kas palīdz samazināt pūtītes lielumu, veicinot tās izžūšanu un redzami izlīdzinot ādu.

    • Piesardzīgi ar pēdējā brīža eksperimentiem. Ir neskaitāmas kosmētiskās procedūras, kas uzlabo ādas izskatu un veselību, tomēr, ja kāda veida procedūra nav izmēģināta iepriekš, piemēram, paštonējošie līdzekļi, vaksācija vai ādas pīlingi, labāk tās neatlikt uz pēdējo brīdi, lai nepārstimulētu ādu vai nedotu tai pietiekami daudz laika atjaunoties. Pīlingu ieteicams veikt vairākas dienas iepriekš, un tas palīdzēs noņemt atmirušās raga kārtas šūnas un uzkrātos netīrumus no ādas virsmas, padarot ādu veselīgāku un starojošāku.

    • Neaiziet gulēt ar nenoņemtu kosmētiku. Lai kāds būtu nogurums, noteikti nedrīkst doties gulēt ar nenoņemtu kosmētiku un neattīrītu sejas ādu. Apotheka kosmētikas konsultante Arta Bogdānova atgādina, ka neattīrītā sejas ādā tiek nosprostotas un palielinātas poras, var rasties iekaisums un tūska, tostarp arī uz acu plakstiņiem. Rezultātā āda nespēj atjaunoties, sāk rasties veidojumi aknes skartajās zonās, kā arī var pasliktināties ādas kopējais stāvoklis, attīstīties ekzēma, rozācija vai dermatīts. Tāpēc arī pēc svētku balles neatņemams ir ikvakara ādas attīrīšanas rituāls – dekoratīvās kosmētikas noņemšana, sejas mazgāšana un tonizēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Pica Lulū
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59739184sec.