Aicina pirms došanās ceļojumā bez maksas saņemt Eiropas veselības apdrošināšanas karti [1]

Pirms ceļojuma uzsākšanas, apdrošinies bez maksas!

Eiropas veselības apdrošināšanas karte

Neapšaubāmi jebkurš ceļotājas vēlas, lai viņa plānotais brauciens būtu patīkams un noritētu bez jebkādām problēmām, tomēr no dažādiem veselības traucējumiem vai traumām nav pasargāts pat rūpīgākais ceļotājs. Tādēļ Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (turpmāk tekstā – Aģentūra) aicina iedzīvotājus pirms ceļojuma uzsākšanas bez maksas saņemt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (turpmāk tekstā – EVAK).

EVAK karte nodrošina neatliekamās vai nepieciešamās medicīniskās palīdzības saņemšanu Eiropas Savienības dalībvalstu, Eiropas Ekonomikas zonas (turpmāk tekstā – EEZ) dalībvalstu (Norvēģijas, Islandes, Lihtenšteinas), kā arī Šveices Konfederācijas ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts garantēto veselības aprūpi.

Neatliekamā palīdzība ir palīdzība, kas novērš dzīvībai bīstamu stāvokli. Savukārt nepieciešamā palīdzība ir medicīniskā palīdzība, kas cilvēkam tiek sniegta veselības pasliktināšanās gadījumā. Tās apjomu un veidu katrā konkrētajā situācijā izvērtē ārsts. Nepieciešamā palīdzība tiek sniegta, lai pacientam veselības stāvokļa dēļ nevajadzētu priekšlaicīgi pārtraukt ceļojumu vai īslaicīgu uzturēšanos attiecīgajā valstī.

Latvijā EVAK izsniedz Aģentūra, un tā ir bezmaksas. EVAK iespējams saņemt pēc 2 nedēļām no pieteikuma saņemšanas brīža Aģentūrā vai tās teritoriālajās nodaļās.

Pieteikties EVAK kartei iespējams ierodoties personīgi Aģentūras centrālajā birojā vai kādā no tās teritoriālajām nodaļām, Aģentūras interneta mājas lapā tiešsaistes režīmā (www.voava.gov.lv), nosūtot pieteikuma veidlapu pa faksu vai pastu.

Aģentūra atgādina, kartes pasūtīšanu un izņemšanu var veikt tikai persona personīgi vai tās likumiskais (vecāki, aizbildņi, aizgādņi) vai pilnvarotais pārstāvis! Saņemot EVAK karti par savu nepilngadīgo bērnu, jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība vai personas pase, kurā ierakstīti bērna dati.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ckvk 06/28/2009 16:06 Ir pirmdiena, 22. jūnijs. Lietuvā ta ir darba diena. Liepājā, saskaņā ar 1188 izziņām zobārstu pakalpojumi nav ieejami. Vienīgā cerība - Palangas zobārsti, lai izrautu nežēlīgi sāpošu zobu. Ar mokām - sadabūjām rokā vienu no zobārstiem, kurš pieņem mūs 18.50 un lieta darīta par LVL 6.00. Kā pēc Jūsu ieskatiem vajadzēja šajā situācijā rīkoties lai pielietotu EAK karti?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.42728615sec.