Cilvēki jau drīzumā varētu dzīvot līdz 140 gadiem [3]

Drīz pensionāru kases varētu būt tukšas, jo krievu zinātnieki Jakutijā ir atklājuši baktēriju Bazillus F, kas varētu cilvēkam ļaut un palīdzēt dzīvot līdz 140 gadiem. Zinātnieki, pētot glečera ledājus, uzgāja baktēriju un to testēja uz putniem un pelēm. Visas peles, kas bija saņēmušas šīs baktērijas injekciju, dzīvoja gandrīz uz pusi ilgāk. Parasti peles dzīvo 589 dienas, bet injekcētās peles dzīvoja 906 dienas. Zinātnieki paredz, ka līdzīgs efekts būs arī attiecībā uz cilvēkiem. Pašlaik pētījums ir sākuma stadijā, taču interese par šo projektu ir milzīga. Plašāks raksts ir lasāms angļu valodā – www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1290993/Found-natures-freezer-secret-living-140.html

Bild.de ir apkopojis dažādas zinātniskas atziņas, kas palīdz cilvēkiem nodzīvot līdz 100 gadu vecumam:

· Biežāk nodarboties ar seksu. ASV zinātnieki ir atklājuši, ja vīrieši vairāk nekā divas reizes nedēļā sasniedz orgasmu, tad attiecībā pret vīriešiem, kas tikai vienreiz mēnesī nodarbojas ar seksu – dzīvo ilgāk. Britu zinātnieki piezīmē, ka seksīgi vīrieši izskatās vismaz par 7 gadiem jaunāki un ir stiprāki savā veselībā.

· Kafiju dzert. Divi ilglaicīgi ASV zinātnieku neatkarīgi pētījumi žurnālā „Annals of Internal Medicine“ apliecina, ka sievietes, kuras dzer 2-3 kafijas tasītes, par 25% mazāk slimo ar sirds slimībām nekā tās sievietes, kuras nelieto kafiju.

· Alu dzert. Vairāk nekā 50 pētījumi apliecina, ka 1-2 alus glāzes dienā palīdz dzīvot ilgāk, jo alus satur vielas, kas uzlabo sirds darbību.

· Stiprināt kaulu sistēmu. Ķelnes sporta augstskola pētījumā „Cycling & Health“ iesaka: trīs reizes nedēļā pusstundu skriet vai braukt ar velosipēdu, jo tas samazina par vienu trešdaļu iespēju saslimt ar osteoporozi.

· Nesmēķēt. Oslo universitāte pētījumā ar 54000 personām un 30 gadu garumā ir konstatējusi, ka vīrieši smēķētāji dzīvo par 18,2 gadiem mazāk, bet sievietes par 22 gadiem. Pasīvie smēķētāji zaudē 6,9 gadus savas dzīves.

· Strīdieties ar partneri! Mičiganas universitāte, pētot 200 pārus, konstatēja, ka pāri, kuri atklāti un dedzīgi strīdās – dzīvo ilgāk, nekā tie, kuri rūgtumu iznēsā sevī.

· Apbērnoties. Britu zinātnieki ir pierādījuši, ka cilvēki ar bērniem dzīvo par 3,2 gadiem ilgāk nekā bezbērnu cilvēki. Zinātnieki to pamato, ka ģimenes cilvēki dzīvo uzmanīgāk.

· Kļūstiet par mūku! Vācijas statistika pierāda, ka mūki dzīvo vidēji par 5 gadiem ilgāk, jo mūki atsakās no nikotīna, alkohola un riskantas braukšanas ar automašīnu.

· Nešķirties! Šķirti cilvēki dzīvo par 9 gadiem mazāk nekā precēti pāri. Rostokas zinātnieki ir pierādījuši, ka šķirtas sievietes dzīvo par 9,8 gadiem mazāk, bet šķirti vīrieši par 9,3 gadiem.

· Uz skolu jāiet! Bernes universitātes pētījumā ir konstatēts, ka vīrieši ar zemu izglītību dzīvo par 7,2 gadiem mazāk, bet neizglītotas sievietes par 9,1. Cilvēki ar augstāku izglītību dzīvo veselīgāk, vairāk kustas un biežāk iet pie ārsta.

· Nekļūt par bezdarbnieku. Leipcigas zinātnieki ir izpētījuši, ka bezdarbnieki dzīvo par 14,3 gadiem mazāk, bet bezdarbnieces par 12,6 gadiem.

· Alkoholu lietot ar mēru. Ženēvas zinātnieki ir konstatējuši, ka vīrieši, kuri lieto daudz alkohola, dzīvo par 23,1 gadu mazāk un sievietes par 16,2 gadiem.

· Atteikties no liekām maltītēm. Cilvēkam dienā ir jāuzņem no 1200 līdz 1900 kilokalorijām, jo to pierāda Okinavas iedzīvotāju ilgais mūžs. Zinātnieki iesaka 2-3 reizes nedēļā izlaist vakariņas. Pie mazāka kaloriju daudzuma cilvēku temperatūra pazeminās, vielumaiņa kļūst lēnāka. Minsteres universitāte ir pierādījusi, ka atteikšanās no vakariņām palīdz saglabāt jaunāku ādu un palīdz izvairīties no vēža saslimšanas.

· Vēlāk iet pensijā. ASV naftas koncerns ir konstatējis, ka tie, kas aizgāja pensijā 55 gados – nodzīvoja līdz 72 gadiem, tie, kuri pensionējās 60 gados – nodzīvoja līdz 76 gadiem, bet tie, kuri strādāja līdz 65 gadiem – nodzīvoja līdz 80 gadiem.

· Sargāt zobus! Cilvēki ar veseliem zobiem dzīvo ilgāk, bet tie, kuriem ir problēmas ar zobiem, biežāk saslimst ar sirds slimībām un diabetu. Jaunzēlandes ārsti ir pierādījuši, ka lietojot ikdienā zobu diegu – palielinās dzīves gājums par 6,4 gadiem.

· Turēties pie draugiem. Austrālijas zinātnieki ir pierādījuši, ka vecāki cilvēki ilgāk dzīvo, ja tie bieži kontaktējas ar draugiem. Efekts līdzinās sportiskām aktivitātēm.

· Kustēties. Kurš kustās, tas dzīvo ilgāk! Upsalas zinātnieki ir izpētījuši, ka vienkārši un ikdienas vingrinājumi palīdz izvairīties no aptaukošanās un citām slimībām.

· Mazāk ēst gaļu! Izvairīties no liellopu, cūkas un aitas gaļas, jo ASV zinātnieki, pārbaudot 545 000 pacientus, ir konstatējuši, ka pārmērīga gaļas ēšana rada nopietnas problēmas sirdij un asinsvadiem, bet nelielos daudzumos uzlabo imunitāti, stiprina muskalatūru un veicina spermatozoīdu veidošanos.

· Sarkanvīnu baudīt. ASV zinātnieki ir konstatējuši un publicējuši žurnāla „PloS“, ka viena glāze sarkanvīna dienā pagarina dzīvi par 1,9 gadiem.

· Elpošanas vingrinājumi. Ķīnieši iesaka uzturēt jaunību – kājas plecu platumā, ietupties viegli un šūpoties ceļos, bet rokas viegli plivināt, acis aizvērt un 30 sekundes mierīgi elpot. Šis vingrinājums apgādā ķermeni maksimāli ar skābekli.

· Brokastot. Vācu zinātnieki uzskata, ka brokastis ir ļoti svarīgs faktors, lai vielumaiņa un gremošanas sistēma noritētu bez stresa. Tas ļauj paildzināt dzīvi par 1,1 gadu.

· Uzņemiet mājās kādu dzīvnieku. Piemēram, suns liek saimniekam trīs reizes dienā veikt pastaigas un aizmirst vientulību vai stresu. Suns Jums var dāvāt papildus vienu gadu dzīves.

· Smaidiet! Kanādas zinātnieki ar 5000 dalībniekiem ir konstatējuši, ka smaidīgi cilvēki dzīvo 7 gadus ilgāk.

· Izgulieties! Britu zinātnieki ir konstatējuši, ka sievietēm ir jāguļ 7 stundas, bet vīriešiem 8 stundas. Tas palīdz nodzīvot 3 gadus ilgāk.

· Lauki ir lauki. Zviedru zinātnieki ir konstatējuši, ka lauku klusums un tīrais gaiss ļauj cilvēkam 2,8 gadus ieekonomēt uz šīs planētas.

· Skūpstieties! Ņujorkas zinātnieki ir konstatējuši, ka cilvēki, kuri bieži skūpstās un tiek skūpstīti – iegūst papildus 5 gadus.

· Izslēgt radio. Lai gan mūzika dara cilvēku laimīgāku, taču cilvēkam dienā ir jānodrošina arī pilnīgs klusums, lai ausis var atpūsties no visiem fona trokšņiem. Tas attiecas arī uz TV, mobilo telefonu un datoru.

· Mācieties dzejoļus no galvas. Tikai tie, kuri trenē savas smadzenes – spēj līdz sirmam vecumam saglabāt asu prātu. Viena no trenēšanas metodēm ir mācīties dzejoļus no galvas.

· Spēlet klavieres. Britu pētnieki ir izpētījuši, ka mūziķi dzīvo ilgāk nekā vidējais britu iedzīvotājs. Mūziķi trenē smadzenes un mācās jaunus skaņdarbus līdz vēlam vecumam.

· Būt dāsnam un pozitīvam. Kalifornijas zinātnieki ir pierādījuši, ka cilvēki, kuri palīdz citiem cilvēkiem dzīvo veselīgāk un ar stiprāku imunitāti.

· Pozitīva attieksme pret vecumu. Pensionāri, kuri ir ar stipru gribasspēku un optimismu, dzīvo 7 gadus ilgāk. Jēnas universitātes zinātnieki iesaka laimīgi sadzīvot ar jebkuru vecumu.

· Vecāks vīrietis & jaunāka sieviete. Max-Planck institūts Vācijā ir konstatējis, ka vīrieši ar 7-9 gadus jaunākām sievām dzīvo par 11% ilgāk nekā ar vienāda vecuma sievām. Pētnieki to ir konstatējuši uz 2 miljonu cilvēku datiem. Zinātnieki skaidro, ka jaunākas sievas labāk kopj vīrus un ir aktīvākas gan garīgā, gan fiziskā nozīmē, bet tas liek vīrietim ilgāk būt veselīgākam.

· Zemesriekstu sviestu ēst. Harvardas universitātes zinātnieki, ilglaicīgi pētot 6000 sievietes, konstatēja, ka zemesriekstu sviests uz pusi samazina sirds infarktu, samazina holesterīna līmeni, stiprina asins vadus un mazina iekaismus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kolna Jezups 07/02/2010 15:19 turi pulksteni vai neturi... tas iet tik un tā :)

2 MostlySunny 07/02/2010 15:14 saskaitīju. ar manu dzīves veidu tikai ar piedzimšanu vien pietiek, lai novilktu līdz 76,4 gadi ;)

3 Kolna Jezups 07/02/2010 12:54 žēl ka nav tādā instrumenta kā automašīnās, kas parāda cik tālu nobrauksi ar esošo degvielu, ja brauksi pārdomāti un ekonomiski :))

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 06.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55321598sec.