Sākusies reģistrācija dalībai pasākumā «Velodiena Kuldīgā»

1.aprīlī sākās reģistrācija Latvijā lielākajam nekomerciālajam velopasākumam „Velodiena Kuldīgā”, kas notiks 26. maijā. Reģistrēties iespējams interneta vietnē: www.velokuldiga.lv/registracija.

Reģistrēties var gan dienas, gan nakts braucienam, un līdzīgi kā pērn, pirmie 400 dalībnieki iegūs Velodienas T-kreklus ar pasākuma simboliku. Reģistrēties elektroniski var līdz 24. maijam plkst.17.00. Reģistrēties varēs arī pasākuma dienā Kuldīgas Rātslaukumā.

26.maijā Kuldīgā jau piekto reizi notiks Velodiena, kuras mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā. 

Pasākumu organizē Kuldīgas novada p/i „Kuldīgas tūrisma attīstības centrs” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība. Sadarbības partneri Kuldīgas novada p/i „Kuldīgas novada sporta skola”, SIA „Velokurjers” un Kuldīgas novada p/a „Kuldīgas kultūras centrs”, EiropasParlamentainformācijasbirojsu.c..

Velodienai Kuldīgā izvēlēti 4 dažādu garumu maršruti Kuldīgas – Maņģenes virzienā. Katrs pasākuma dalībnieks varēs izvēlēties kādu no piedāvātajiem 4 maršrutiem vai testēt jauno krustojumu (krustpunktu)velosistēmu, veidojot savu unikālo maršrutu. Maršrutu garums ieteicamām distancēm ir no 10-45 kilometriem ar pieturas punktiem Kuldīgas un tās apkārtnes gleznainākajās vietās. Šogad Velodienas rīkotāji īpašu uzmanību pievērsīs Eiropas gada tēmai par aktīvu novecošanu un paaudžu solidaritāti. Junioriem un senioriem būs speciāli veidots ne tikai 10 km garš velomaršruts, bet arī pasākuma izklaides daļa. Visi maršruti sākas un beidzas Kuldīgas Rātslaukumā. Kuldīgas Rātslaukumā 26.maijā no plkst.10.00 sāksies dalībnieku reģistrēšanās un no plkst. 11.00 Velodienas atklāšana, pēc kuras tiks dots starts velobraucienam – parādei. Pasākumu vadīs LNT raidījumu vadītājs Māris Grigalis.

Pasākuma dienā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais čempionāts velotriālā, kuru paraugdemonstrējumus būs iespējams vērot Velodienas dalībniekiem atgriežoties finišā. Pasākuma izklaides programmālaikā no plkst.13.00 – 16.00 piedalīsies LNT šova „Zelta talanti” finālisti – ielu vingrotāji no Ventspils, būs arī koncertprogrammas gan junioriem, gan senioriem. Pasākuma noslēgums un dalībnieku apbalvošana notiks plkst.16.00, Rātslaukumā.

Jau ceturto gadu visiem interesentiem tiek piedāvāts arī atraktīvs nakts velobrauciens pa Kuldīgas apkārtni. Naktsbrauciena maršruta garums būs aptuveni 19 km. Reģistrācija braucienam sāksies plkst. 21.30 un starts braucienam tiks dots plkst. 22.30, Rātslaukumā. Brauciens noslēgsiesPils ielā pie Kuldīgas novada muzeja. Pēc nakts brauciena paredzēts brīvdabas kino nakts seanss.

Pērn Kuldīgā velopasākumos kopumā piedalījās vairāk nekā 2300 zaļi domājošu cilvēku, viņu vidū arī ministri, ārvalstu vēstnieki, pašvaldību vadītāji, sportisti un uzņēmēji. Šogad plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 2500 dalībnieku.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam piedaloties braucienā nepieciešama galvas aizsargķivere un jābūt vecāku pavadībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61999297sec.