Velo ekspedīcija – gads pēc Arābu pavasara jeb 2012km Tuvajos Austrumos noslēgusies

Ekspedīcijas mērķis - Izraēla, Palestīna, Jordānija, Ēģipte – redzēt, izpētīt, saprast, satikt, iepazīt – kā dzīvo un ko domā viņi šodien Tuvajos Austrumos veiksmīgi realizēts.

Gandra velo komandas braucējs Krišjānis Jansons Ratiniks atgriezies no velo ekspedīcijas Tuvajos austrumos, kas ilga trīs nedēļas. Ir apceļota Izraēla, Jordānija, Ēģipte un Palestīnas teritorija. Krišjānis viesojies 3 galvaspilsētās, peldējies 3 jūrās. Naktis ir aizvadītas pie vietējiem mājās, Nāves jūras sāls rūpnīcas teritorijā, jūras krastā un vienkārši tuksnesī guļammaisā. Ar velosipēdu, gan braucot, gan stumjot pa bezceļu, ir šķērsots Wadi Rum tuksnesis Jordānijā. Braukts kalnos 0 grādos, kā arī baudīta saule ielejās, kur gaisa temperatūra sasniegusi +30 grādus.

Ēģiptes Āfrikas daļā brauciens tika nedaudz saīsināts aplaupīšanas risku dēļ. Ar velosipēdu iepazīta Kaira un tās haotiskā satiksme. Hurgadā, dzīvojot pie vietējā, izzināta politiskā situācijā Ēģipte pēc Mubaraka gāšanas. Vienā dienā, nobraucot 300km, šķērsota tuksnešainā Sinaja pussala.

Kopumā 4 reizes stingros drošības apstākļos šķērsota Izraēlas robeža. Apskatīta Jeruzāleme, Telaviva, kā arī būts mūra otrā pusē, lai redzētu palestīniešu kontrolēto Betlēmi un Ramallahu.

Kopumā ar velosipēdu nobraukti 2126km.

Par piedzīvoto Tuvajos Austrumos Krišjānis stāstīs bilžu lektorijā Rīgas Velo nedēļas laikā, 2.maijā, plkst.18.15, Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

Ekspedīcijā Krišjānim doties palīdz un atbalsta tūrisma un aktīvās atpūtas veikali „Gandrs”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.474087sec.