Lietus nebaida īstenos sportot gribētājus

2012.gada 1.jūnijā, spītējot lietum un vējam, Rīgā nosrisinājās otrā sporta nakts, kuru rīkoja biedrība “Par Stipru Latviju” sadarbībā ar Lattelecom un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Rīgas parkos un pilsētas kanālā sevi prezentēja un sportiskās aktivitātēs piedalīties aicināja daudzi sporta klubi un federācijas.

Vērmanes dārzā bērni varēja izmēģināt Volejbolu, Futbolu, Basketbolu un Mini tenisu. Mazie varēja izmēģināt braukšanu ar Latvijas Automobiļu Federācijas piedāvātajām Sporta automašīnām. Sevi pieteica arī tādi mazāk populāri sporta veidi kā Kendo un Paukošana. Uz parka estrādes savu varēšanu demonstrēja tie bērni, kuri savu brīvo laiku jau tagad ir saistījuši ar sporta aktivitātēm. Mākslas vingrotāji no Ķekavas uzbūra patiesi krāšņu priekšnesumu, Kristaps Skudra priecēja ar velotriāla priekšnesumiem un bērni varēja baudīt šo dienu kopā ar saviem vecākiem sportiskā garā.

Esplanādē, neskatoties uz lielo lietu, sevi prezentēja Latvijas Regbija federācija, Latvijas Badmintona un Lakrosa federācijas un dažādi cīņas sporta veidi. Plaši tika pārstāvētas velosipēdu kompānijas, kas liecina par pieaugušo interesi savu brīvo laiku saistīt ar aktīvo atpūtu. Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija bija ieradusies pilnā sastāvā. Zinta Ekmaņa vadībā parkā varēja sastapt praktiski visu Latvijas izlasi. Bobsleja paraugstūmieni, Lodes grūšanas sacensības, to visu varēja vērot un piedalīties sporta federāciju sagatavotajās aktivitātēs. Jau tradicionāli notika Latvijas Spēkavīru amatieru sacensības un Svara bumbu celšanas paraugdemonstrējumi. Pirmo reizi Esplanādē Spēkavīru vingrinājumā tika izmantots SIMPLE ESXPRESS 12 t smags pasažieru autobuss. Jaunajai paaudzei interesants likās Pirelli F1 formulas simulators. Otro gadu parkā varēja iepazīties ar Latvijas Autombīļu Federācijas aktivitātēm un 4x4 kluba piedāvāto Trofi Reida priekšnesumu. No lietus nenobijās arī Latvijas Sporta muzejs un Rīgas Motormuzejs, kas kopā ar Biķernieku trasi bija uz Esplanādi atveduši interesantas ekspozīcijas. Pirmo reizi parkā notika suņu skriešanas sacensības, deju priekšnesumi no deju grupām “Extreme” un Capoeira. Līdz pat vēlai naktij ikviens interesents varēja iemēģināt roku Spīdmintona spēlē un nenogurdināmi amerikāņu futbola spēli demonstrēja Rīgas “Mad Dogs” puiši.

Viena no centrālajām vietām Kronvalda parkā bija ierādīta Latvijas skolu ielu basketbolam. Spin FM laukumā notika dažādi konkursi un paraugdemonstrējumi. Lielu interesi izsauca Puma skriešanas zona, kurā varēja pārbaudīt savas sprinta skrējēja dotības.

Par populārāko vietu šī gada sporta nakts programmā kļuva Rīgas kanāls un laukums pie Brīvības pieminekļa. Tika iedibināta jauna tradīcija- augstskolas cīnījās par “Lattelecom Kausu” airēšanā. Pirmajā gadā ceļojošā balva nonāca Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentu rokās. Pie Brīvības pieminekļa tika izvietots Inline hokeja laukums, kurā līdz pat vēlai naktij norisinājās skrituļhokeja cīņas. Blakus darbojās Nike Riga Run zona. Plkst. 23:00 startēja Sportland nakts skrējiens, kura maršrutā tika iekļauti visi Rīgas centra parki un Vecrīga. Vienā kanāla sadaļā tika izveidota Raftinga un Airēšanas zona, bet lielāko atsaucību noteikti guva O’Neil Veikborda sacensības. Īpaši sacensībām tika izbūvēta speciāla trošu sistēma un kanālā izveidotas rampas, šķēršļi un skatītāji varēja priecāties par šovu, ko citreiz Rīgas centrā baudīt nav iespējams.

Rīgas Sporta Nakts nav iedomājama bez karsējmeitenēm. Īpašas programmas bija sagatavojušas gan Venden deju grupa, gan Lattelecom atbalsta grupa. Papildus par izklaidi Brīvības pieminekļa pakājē rūpējās Nike Riga Run Partybuss un LU karsējmeitenes.

Rīgas Sporta Nakts rīkotāji izsaka pateicību visām Sporta organizācijām un federācijām par atsaucību un atbalstītājiem- Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Lattelecom, Simple Express, Venden, Puma, Sportland, Red Bull, Office Day un Spin FM par sniegto atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74052787sec.