Klāt «Vaidavas kauss» MTB maratonā

TREK MTB maratona dzimtene Ape gaida gan kalnu divriteņu profesionāļus, gan velosporta entuziastus!

Svētdien, 10. jūnijā Apē notiks „Vaidavas kausa” izcīņa MTB (kalnu divriteņu) maratonā un vienlaicīgi TREK MTB maratona trešais posms.

Cīņā par seriāla kopvērtējumu izveidojusies ļoti spēcīga konkurence: līdera kreklā startēs Raivis Zīmelis, šobrīd otrajā vietā – Gints Jakovels (abi pārstāv TREK-Philips komandu), bet viņiem cieši seko Lauris Purniņš (MySport STEVENS). Pirmā un otrā posma uzvarētāji Matīss Preimanis (Alpha Baltic/Unitymarathons) un Dimitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin) arī iesaistīsies cīņā par kopvērtējuma punktiem un „kalnu karaļa” titulu, kuru noteiks Vizlu kalna starpfinišā. Atgādināsim, ka tieši Dimitrijs pagājušajā gadā ieguva gan „kalnu karaļa” titulu, gan svinēja uzvaru Apes posmā. Intrigu saasinās fakts, ka dalību sacensībām Apē pieteicis arī Igaunijas lielākā MTB maratona seriāla šībrīža līderis Kaspars Austa (Caspar Austa).

Šīs sacensības ir ļoti iecienītas arī aktīvās atpūtas piekritēju vidū, jo ļauj izvēlēties atbilstošu trasi gan profesionāliem sportistiem, gan cilvēkiem, kas vēlas pavadīt interesantu nedēļas nogali kopā ar ģimeni sportojot. Kā parasti, dalībniekiem būs izvēle atbilstoši saviem spēkiem piedalīties kādā no trijām distancēm: TREK MTB maratonā (50 līdz 55 km), „Latvijas Valsts Meži” MTB pusmaratonā (25 līdz 30 km) vai „Zaļā Josta” bērnu velosacensībās (200 - 1000 m).

Bērnu sacensībās aicināti piedalīties bērni no 3 līdz 12 gadiem. Jaunajiem censoņiem dalība sacensībās ir bez maksas, un, bez tam, kā jau šajā seriālā pieņemts, visi bērni, kuri veikuši savu atbilstošo distanci, ir uzvarētāji un saņem balvas uz goda pjedestāla.

Rūpējoties par tīru vidi, arī šajā posmā būs spēkā vairākas akcijas. Sporta uztura ražotāja „SIS” akcija nodrošinās izlietotā sporta uztura iepakojuma maiņu pret jaunu produktu, saņemot 20 % atlaidi. Savukārt „VIRŠI-A”, atbalstot pārdomātu un ekonomisku autobraukšanu, piedāvās ”Ekoakciju”: ierodoties uz sacensībām ar vienu automašīnu vismaz četratā, trīs ekipāžas tiks izlozētas Virši-A atzinībai 50 litru degvielas izteiksmē.

Sacensības Apē vienmēr izcēlušās ne vien ar organizatoru rūpēm par veiksmīgu norisi, bet arī ar sirsnīgu atbalstu no skatītāju un vietējo iedzīvotāju puses, ko ļoti pozitīvi novērtējuši dalībnieki. Līdzjutējiem sacensību norisi būs iespējams redzēt gan pie Kalekaura ezera, Peļļu mājām, gan starpfinišā, kas atradīsies Vizlu kalnā pie Baložu mājām, gan pie Ilgāja ezera, Grūbes tilta, pie Raganu klintīm Apē gan arī citur pie marķētās sacensību trases.

Dalībnieku pieteikšanās, reģistrācija un numuru izsniegšana sacensību vietā notiks no 9.00 līdz 11.30. Starts maratona distances veicējiem tiks dots 12.00, bet 12.15 startēs bērnu sacensību dalībnieki. Ap 13.00 distancē dosies pusmaratona veicēji.

Sacensību nolikums, reģistrēšanās un sīkāka informācija par velomaratonu: www.mtb-maratons.lv, e-pasts sportistu jautājumiem: info@trek.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52755213sec.