Laika apstākļu dēļ divas izmaiņas SEB MTB maratonu seriāla kalendārā

Ņemot vērā Latvijā pašlaik esošos ziemīgos laika apstākļus, tautā populārā SEB MTB maratona organizatori veic divas izmaiņas maratonu kalendārā. SEB MTB maratonu sezona sāksies 12. maijā ar posmu Cēsis –Valmiera, bet Smiltenes posms no 12. maija pārcelts uz 18. augustu.

Ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā ziema šogad negrib atkāpties. Visus Latvijas reģionus šobrīd klāj sniega kārta, kas tuvākajā laikā var arī neizkust. Tautā populārāko kalnu divriteņu sacensību – SEB MTB maratona - organizatori konsultējās ar posmu organizatoriem, pašvaldībām, attiecīgajiem dienestiem un citiem zinošiem cilvēkiem, lai izvērtētu situāciju sacensību norises vietās. Viens no iespējamajiem variantiem bija SEB MTB maratonu sezonu uzsākt Tukumā, tomēr arī šeit nav garantijas par pietiekami ātru sniega nokušanu pašreizējā maršrutā. Lai trase nebūtu stipri jāvienkāršo, tajā iekļaujot daudz asfaltēto ceļu, organizatori nolēma kalendārā izmainīt divu posmu norises datumus.

Jaunā SEB MTB maratonu sezona tiks atklāta 12. maijā ar tradicionālo posmu Cēsis –Valmiera, bet Smiltenes posms, kas sākotnēji tika plānots 12. maijā, pārcelts uz 18. augustu. Pārējo posmu vietas un datumi palikuši nemainīgi.

SEB MTB maratonu kalendārs:

1.posms: 12.05.2013. Cēsis – Valmiera

2. posms: 16.06.2013. Sigulda

3. posms: 14.07.2013. Vietalva

4. posms: 04.08.2013. Cēsis

5. posms: 18.08.2013. Smiltene

6. posms 22.09.2013. Tukums

Ikviens aktīvās atpūtas cienītājs var izaicināt sevi Skandi Motors (60 – 75 km) un Virši –A (40 – 50 km) distancēs, kā arī Mammadaba veselības braucienā (25 – 40 km). Tikmēr bērni, kuriem dalība maratonu distancēs vēl tikai priekšā, aicināti piedalīties aizraujošajā Gutta bērnu braucienā (400 – 1000 m).

Skandi Motors distance ir izvietota šķēršļotā apvidū un piemērota riteņbraucējiem, kuri trenējas vairākas reizes nedēļā. Tajā ietilpst zemes, meža ceļi un dažādu veidu takas, kā arī ūdens šķēršļi. Skandi Motors distancē aicināti piedalīties arī tie, kuri jau vairākas sezonas sekmīgi startē tautas klasē. Virši –A tautas distance ieteicama tiem, kuriem kalnu riteņbraukšana ir hobijs un lielisks aktīvās atpūtas veids pēc skolas vai darba. Tikmēr visi tie, kuri vēlas nesteidzīgi izbaudīt dabas skatus un baudīt atpūtu svaigā gaisā, tiek aicināti pieteikties Mammadaba veselības braucienam bez laika kontroles.

Arvien populārākas Skandi Motors un Virši –A distancēs kļūst arī komandu sacensības, kurās aicinātas piedalīties gan uzņēmumu komandas, gan arī domubiedru izveidotas vienības. Komandas (dalībnieku skaits līdz 12 cilvēkiem) visai sezonai jāpiesaka līdz 24. aprīlim Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija pieejama mājas lapā www.velo.lv, kā arī Veloserviss veikalos



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62128806sec.